“HÜKÜMET ÇARESİZ, APO’YA TESLİM OLDU…” - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“HÜKÜMET ÇARESİZ, APO’YA TESLİM OLDU…” - Necdet SİVASLI
Tarih: 16.07.2013 > Kaç kez okundu? 2309

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



“HÜKÜMET ÇARESİZ, APO’YA



TESLİM OLDU…”



Bugünlerde bütün gözler Doğu ve Güneydoğu’ya çevrildi. Çünkü PKK’lılar sıkı bir çalışma içindeler. Bazı bölgelerde de evlere bildiriler dağıtılıyor. Yasal olmayan gösterilerde Öcalan posterleri, sözde Kürt Devleti bayrakları asılıyor. Yine yasal olmayan sloganlar atılıyor. “Barış süreci” başlat an AKP Hükümeti’nin ise çaresizliğinden, Öcalan’a teslim olmak zorunda kaldığı vurgulanıyor.



Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde Botan Halkına ve Yiğit Gençliğine başlığı altında dağıtılan bildirilerde özellikle şu konu vurgulanıyor:



“ Önder Apo’nun özgür olmadığı bir barış, bizim için bir savaş gerekçemizdir.”



BİLDİRİLER TEHDİT KOKUYOR



Günlerdir yazıyoruz, uyarıyoruz. PKK’lılar çekilmiyor, hatta kentlere yayılarak daha da güçleniyorlar. Terör örgütüne katılımların artması, silahlı örgüt militanlarının artık rahat biçimde gezmeleri, propaganda yapmaları önünde bir engel bulunmuyor. Asker ve polis müdahalede bulunmuyor.



PKK, kendi gençlik kollarını, güvenlik güçlerini de oluşturuyor. YDG-H kurduğu silahlı birliklerle sözde kendi polis teşkilatını da oluşturmuş durumda. Bu birlikler şimdi zaman zaman ortaya çıkıyor, yol ve kimlik kontrolleri yapıyor. Öylesine rahat hareket ediyorlar ki, sanki Türkiye topraklarında değil, kendilerince elde ettikleri topraklarda geziniyorlar. Çünkü yapılan propaganda ve dağıtıl an bildirilerde “ Sakın gevşemeyin, askere gitmeyin, TC. nin polisi olmayın” deniliyor.



PKK’NIN İSTEKLERİ BİTMİYOR



Bu nasıl bir “Barış Süreci”dir? Bunun sonu nereye varacaktır? Yapılmak istenilen nedir? Hala bunları kimse bilmiyor. Hükümet kanadından PKK’!ya karşı yapılan s on açıklamada “Merak etmeyin, iyi şeyler olacak” deniliyor.



PKK’nın istekleri bellidir. Terörist başının özgür bırakılmadığı bir ortamda barışın olmayacağı sürekli olarak vurgulanıyor. Bu nedenle PKK’nın silahlı gücünün her an kendisini korumak, tekrar silahlı mücadeleye başlamak üzere hazır beklediğine de vurgu yapılıyor. Bir yerde devlet tehdit ediliyor. Buna da Hükümet olanlardan ses çıkmıyor.



Daha bitmedi, istekler arasında tüm KCK ve PKK’lı tutukluların derhal serbest bırakılması bulunuyor. Seçim barajının indirilmesi, anayasada aryapılacak değişikliklerde Türk ve Türklük adlarının değiştirilmesi isteniliyor. Dikkat ediniz, “Barış süreci” ile birlikte isteklerin ardı arkası kesilmiyor.



Terör örgütünün dağıttığı bildirilerde “ Hükümet çaresiz kaldı ve önder Apo’ya teslim oldu” deniliyor. Bu konuda AKP Hükümeti’nin köşeye sıkışmasından istifade ediliyor. Bu da hiç kuşkusuz örgüte ve örgüte destek verenlere moral aşılıyor.



“SİLAH BIRAKMA DİYE BİR ŞEY YOK”



Şırnak/Cizre’de dağıtılan bildirilerde şu cümleler dikkat çekiyor:



“Bilindiği üzere özgürlük hareketimiz ve halkımız için tarihsel ve kritik günler yaşanmaktadır. Kırk yılı aşkındır özgürlük hareketimiz ve halkımızın büyük bedellerle verdiği özgürlük mücadelesi zaferin eşiğine dayanmıştır. Köleliğin en derinini yaşayan, duyguları, ruhu bedeni esir alınan, soykırımların en vahşisine maruz bırakılan halkımız yeniden diriltilmiştir; özgür insanlık ailesinin bir ferdi olmayı imkân dâhiline sokmuştur. Kuşkusuz bunda değerlerimizin yaratıcı mimarı önder Apo ve kahraman şehitlerimiz belirleyici olmuştur. Önderliğimiz son on beş yılı zindan da kırk yıl boyunca olağan üstü hamleler geliştirmiş adeta dönemin ve tarihin akışını değiştirmiştir. Önder Apo’nun direniş hamlelerinin sonuncusu; gerillada büyük devrimci hamle başlatmış, zindanlarda eşi benzeri görülmemiş bir direniş yaratmış ve halkı büyük serhildanlara (başkaldırı) kaldırmıştır. Bu büyük direniş karşısında çaresiz kalan sömürgeci barbar T.C önderliğimize teslim olmak zorunda kalmıştır. Ancak iktidar kibirli ve soykırımcı AKP; bu yenilmişliğini gizlemek için satın aldığı özel savaş medyası ve onurlarını satan kalemşorlar tayfası üzerinden kendisini güçlü gösterme çabası içerisindedir. Sanki yenilen özel paralı ordusu değil de özgürlük gerillasıymış gibi bir algı yaratmak istemektedir. Hakeza önderliğimiz ve hareketimizin iyi niyetli demokratik çözümden yana olan çabalarının sonucu ilan edilen ateşkes süreci medya üzerinden bir silah bırakma ve her şeyin sonu olarak yansıtılmaktadır.”



Konu ile ilgili olarak elimizde bazı bilgiler var. Önümüzdeki günlerde başka yazılarımızda bunları da sizlerle yorumlayarak paylaşacağız.