Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz: PEKİN YÖNETİMİ DURUMA MÜDAHALE ETMELİ - İsmail CENGİZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz: PEKİN YÖNETİMİ DURUMA MÜDAHALE ETMELİ - İsmail CENGİZ
Tarih: 29.06.2013 > Kaç kez okundu? 3273

Paylaş


Şincan Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan’da son aylarla artarak devam eden terör ve şiddet olayları bizleri endişeye sevk etmektedir. Yerel yöneticilerin özellikle güvenlik güçlerinin Han Çinlisi olmayan unsurlara yönelik sergiledikleri haksızlık ve aşağılama gibi hakaretimsi davranışlardan ve keyfi baskılardan kaynaklanan olayların tüm bölgeye yayılacağı endişesi içindeyiz.



“Arap Baharı” ve “Turuncu Devrim” gibi halk hareketlerinin arkasında yer alan küresel güçlerin bu tür olaylardan faydalanacağı ve masum gençlerimizi tahrik ederek kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları düşünülmektedir.



Şu bilinmelidir ki, Doğu Türkistan bölgesi Çin’in yumuşak karnı durumundadır. Dolayısıyla bölgede yaşayan halkın sorunlarının bir an once çözüme kavuşturulması gerekmektedir.



Bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması, bölgedeki halkın dini ve milli kimliklerinin korunması ve sosyal ve ekonomik ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması ile mümkün olacağı gerçeği unutulmamalıdır.



Küresel lider olmayı arzulayan Pekin Yönetimi’ni Doğu Türkistan halkının hak ve hukuklarına saygı göstermeye ve sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ayrıca başta Türkiye olmak üzere, Türk Cumhuriyetleri’ni, İslam Konferansı’nı, Rabıta teşkilatını da arabulucu görevini ifa etmek üzere girişimde bulunmaya davet ediyoruz.



Sorunların gündeme getirilmesi, çözüm bulunması için Diasporadaki Doğu Türkistan kuruluşlarını temsilen oluşturacağımız bir heyetin bölgeye davet edilmesini teklif ediyoruz. Bu heyetin bölgede yapacağı temasların huzur ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını ümit ediyoruz.



SALDIRININ PERDE ARKASI :



DOĞU TÜRKİSTAN’IN TURFAN VİLAYETİ, PİÇAN İLÇESİNE BAĞLI LÜKÇUN NAHİYESİ’NDE BİR SÜREDİR ARTARAK DEVAM EDEGELEN ÇİNLİ POLİSLERİN KEYFİ BASKI VE HAKARETLERİNDEN BUNALAN BİR GRUP ÇİFTÇİ UYGUR ELLERİNDE ORAK-ÇEKİÇ VE BIÇAK GİBİ ALETLERLE YEREL YÖNETİM VE KARAKOL BİNASI İÇİNE GİRMİŞLERDİR. KARAKOL ÖNÜNDE VE İÇİNDE ÇIKAN ARBEDEDE 9 POLİS VE 8 SİVİLİN ÖLMÜŞTÜR.



OLAYLARIN DEVAM ETTİĞİ ESNADA BÖLGEYE GELEN TAKVİYE POLİSLERİN KARAKOL ÖNÜNDE BEKLEYEN ÇİFTÇİ UYGURLARIN RASTGELE ATEŞ AÇMASI SONUCU 1O UYGUR’UN ÖLDÜĞÜ, OLAYLARA KARIŞTIĞI ÖNE SÜRÜLEN 3 KİŞİNİN SAĞ OLARAK YAKALANDIĞI, ONLARCA KİŞİNİN DE YARALANDIĞI ÖĞRENİLMİŞTİR.



OLAYLARA KARIŞANLARIN SAYISI VE SALDIRININ SEBEBİ KONUSUNDA YETERLİ BİLGİ VERİLMEMİŞTİR.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 79
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1476
Toplam Tekil 4078205
IP 18.223.171.12






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu