BU ELİ SOPALILAR KİMSE ORTAYA ÇIKARILMALIDIR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BU ELİ SOPALILAR KİMSE ORTAYA ÇIKARILMALIDIR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 10.06.2013 > Kaç kez okundu? 2284

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



BU ELİ SOPALILAR KİMSE ORTAYA



ÇIKARILMALIDIR…







Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemlere yurdun hemen her yerinden destek verildi. Şiddete baş vurulmadığı, yakılıp, yıkılmadığı, çevreye zarar vermekten kaçınıldığı bu tür eylemler demokratik bir haktır ve herkesin saygı duyması gerekmektedir. Ancak, eylemlerde polisin orantısız güç kullandığı, biber gazı sıktığı, eylemcilere acımasız davrandığı ortaya çıkınca bu durum hem içte, hem de dışta sorgulanmaya başlandı. Bazı illerde mobese kameraları incelend iğinde ya da eylemciler tarafından çekilen görüntülerde tüyleri diken diken eden bazı karelere de rastlandı.



Polislerin arasında Ortaya çıkan eli silahlı sivillerin, eylemcileri acımasızca dövdüğü, hatta bu sopalıların hastanelerde tedavi eden hemşire ve doktorlara da saldırdığı ortaya çıktı. Bunların önce sivil polis olduğu, daha sonra bunların AKP’nin milisleri olduğu iddia edildi. İç İşleri Bakanı, bu eli sopalıları bulmak, ortaya çıkarmak, cezalandırmak durumundadır. Bu konuda sessiz kalınmamalıdır.



BU ELİ SOPALILARI DERHAL BULUN



Konunun sadece İzmir ile sınırlı kalmadığını da söyleyelim. Eli sopalı milislerin Ankara, Adana ve Antalya’da da terör estirdiği, eylemci avı başlattığı ve bunun da son derece tehlikeli bir tırmanış olduğunu hemen belirtelim. Ne oluyor, meydan savaşı mı veriyoruz? Hangi demokratik il ortamda polis, ya da hükümet yanlısı mili sler ellerine sopalar alarak halkın üzerine yürümüştür? Biz, demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, huzurdan söz ediyorsak, böyle görüntülere de izin vermememiz gerekiyor.



Biz, bu görüntülerin çoğunu sosyal medyadan izliyoruz. Bizi yönetenler bunlar hakkında niye konuşmuyor? Yalansa bunları yalanlasınlar. Doğru ise suçluları derhal çıkarıp hesap sorsunlar. Bize ulaşan bilgilere göre İzmir’de ortaya çıkan eli sopalı milislerin görüntülerinde AKP İnebolu Gençlik Kolları Başkanı’nın da var olduğu ifade ediliyor. Doğru ise “doğru” deyin, yanlış ise yalanlayın. Ancak ortada görüntüler ve görgün tanıklarının olduğunu da unutmayın.



DEHŞET VEREN GÖRÜNTÜLER VAR



Yetmedi, yeni bilgiler ve görüntüler de var:







Adana’daki 4 Haziran gecesi meydana gelen çatışmalarda, el sopalı sivillerin, AKP İl Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçen vatandaşar polisin yaptığı müdahalenin dağılıyor. Ardı ndan eli sopalı milisler devreye giriyor. Milisler, ara sokaklara dağılan vatandaşlara sopalarla saldırıyor. Canlarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar koçarken, milisler de ellerinde sopalarla arkalarından koşuyor. Milisler daha sonra olay yerine gelen zırhlı bir polis aracına doluşarak olay yerinden uzaklaşıyor.



Benzer görüntüler de Antalya’da da yaşanırken, vatandaşlar, Ankara’da da 1 Haziran’dan itibaren yoğunlaşan çatışmalar sırasında polisin gaz bombaları, tazyikli su ve panzerlerle yaptığı müdahalenin ardından, özellikle gecenin geç saatlerinde eli sopalı, bazıları eli satırlı sivillerin, sokaklarda eylemci avına giriştiğini söyledi.



Hatay’daki çatışmalar sırasında, gösterilere katılan vatandaşlar, yüzlerce eli sopalı sivilin polisin yanında kendilerine saldırıda bulunduğunu söylemişti. Hataylı vatandaşlar, bunlardan birini dün yakalayarak, polise teslim etmişti.



BU GÖRÜNTÜLER BİZE YAKIŞMIYOR



Şimdi bütün bunları alt alta koyduğumuz zaman, bu milislerin polislere de zarar verdiğini görüyoruz. Polisin imajını zedeliyorlar, verdikleri görüntülerle polise olan güveni sarsıyorlar, daha da önemlisi millet ile polisi karşı karşıya getiriyorlar. Son derece tehlikeli bir oyun oynanıyor. Eylemcilerin de, milletin de hemen her kesimin de bu eli sopalılardan endişe duyduğunu söylemeliyiz.



Her şeyi korku ve sindirme politikalarının üzerine oturtmak dönüyor dolaşıyor gelip “diktatörlüğe” oturuyor. Bu görüntüleri çağdaş Türkiye’ye yakıştıramıyoruz. Bu millet de , bu eylemci çocuklar da bunu hak etmiyor. Aslında bu tür hareketlere göz yumanlar, bunlara meydan verenler Türkiye’ye çok büyük kötülük yapıyor. Biz, bunun için bu eli sopalıların derhal tespit edilerek ortaya çıkarılmasını v hak ettikleri cezaya çarptırılmasını ısrarla istiyoruz. Yoksa, bunun ortaya koyacağı faturanın ve yıkımın altından hiç birimiz kolay kolay kalkamayız.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 17
Dün Tekil 952
Bugün Tekil 957
Toplam Tekil 4090801
IP 18.217.6.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























29 Sevval 1445
May s 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Benim Hayatta yegane fahrim, servetim T rkl kten ba ka bir ey de ildir.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu