PEHLİVANOĞLU CUMHURİYET GAZETESİ’NDE... - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PEHLİVANOĞLU CUMHURİYET GAZETESİ’NDE... - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU
Tarih: 10.05.2013 > Kaç kez okundu? 2441

Paylaş


Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM) ile aynı zamanda MHP MYK Üyesi olan Av. Özcan PEHLİVANOĞLU’nun açıklamaları 09.Mayıs.2013 Perşembe günlü CUMHURİYET GAZETESİ’nde “Bulgaristan Türkleri Huzursuz” başlığı ile yer aldı. Okumanızı tavsiye ediyoruz...



Bulgaristan Türkleri huzursuz

Türkiye’nin kurdurduğu ikinci parti oyları bölecek

MUSTAFA K. ERDEMOL

Bulgaristan, Boyko Borisov hükümetinin yıkılışının ardından 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak parlamento seçimlerine hazırlanırken ülke politikasında etkili bir güç olan Türklerin seçimlere huzursuz girdiği ileri sürüldü. Yıllardır Türkleri de temsil eden Halklar ve Özgürlükler Partisi’ne alternatif olarak Ankara tarafından kurdurulduğu iddia edilen Hürriyet, Şeref ve Halk Partisi’nin de (HŞHP) seçimlere girecek olmasının Türkler arasında ciddi bölünmelere yol açacağı kaydedildi.

Edirne’de 2-3 Mayıs günleri arasında düzenlenen Altıncı Balkan Ülkeleri Konferansı sırasında kulislerde, AKP iktidarının Balkan ve Rumeli Türklerini “tek parti içinde tutmama” politikasını AB’nin “siyasi başkenti” Brüksel’in de desteğiyle hayata geçirmeye başladığı dile getirildi. Brüksel uzun zamandan beri Bulgaristan’daki Türklerin tek parti içinde siyaset yapmaması gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor. Bulgaristan’daki Türkler, aralarında Türklerin de yer aldığı ancak çok sayıda Bulgar vatandaşının da içinde bulunduğu Halklar ve Özgürlükler Partisi (HÖH) saflarında politika yapıyor. Bulgaristan siyasetinde önemli bir yer olan söz konusu partinin halen 37 milletvekili var. 45 belediye başkanlığına da sahip olan HÖH, ülke çapında 700 de muhtarlık kazanmış durumda. Ancak, Ankara’nın HÖH’e karşı kurdurduğu iddia edilen Hürriyet, Şeref ve Halk Partisi’nin pazar günü yapılacak olan seçimlere girecek olmasının Bulgaristan Türkleri arasında ciddi ayrışmalara yol açacağı ileri sürülüyor.

Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Kurucu Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, Bulgaristan Türkleri arasındaki huzursuzluktan AKP iktidarını sorumlu tutuyor. İktidarın mezhepçi ve ümmetçi bir politika izlediğini iddia eden Pehlivanoğlu, “Türkiye’nin Balkan Türklerini de kapsayan oturmuş bir dış politikası vardı. Ancak AKP bunu değiştiriyor” diyerek şunları söylüyor:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’daki Türklerin entegrasyonunu savunuyor. Nasıl Yunanistan, oradaki Türkleri sadece Müslüman olarak görüyorsa AKP de Yunanistan ve Bulgaristan’daki Türkleri sadece Müslümanlar olarak ele alıyor. Bu çerçevede siyasi hayatta Türkler açısından önemli kazanımlar elde eden HÖH’ün karşısına kendi politikalarını uygulatmak amacıyla HŞHP’yi kurdurdu. Türklerin Bulgaristan siyasi hayatına etki etmeleri AKP eliyle engellenmek isteniyor. Bunu AB de istiyordu.”

Başkanlığını Korman İsmailov’un yaptığı HŞHP’nin arkasındaki ad uzun yıllar HÖH Başkanı Ahmet Doğan’ın yardımcılığını yapmış olan Kasım Dal. Partinin Türklerin oylarını böleceği, ancak seçimlerde başarılı olamayacağı belirtiliyor. Bulgaristan’da seçim barajının yüzde 4 olması nedeniyle, barajı aşamayacağı kaydedilen partinin oylarının seçim sistemi gereği ırkçı ATAKA partisine aktarılacağına da vurgu yapılıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 70
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1570
Toplam Tekil 4078298
IP 18.118.1.158






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu