Ramazan ve Şehitlerimiz ve de Açılımcılar Üstüne - Güngör YAVUZASLAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ramazan ve Şehitlerimiz ve de Açılımcılar Üstüne - Güngör YAVUZASLAN
Tarih: 09.09.2009 > Kaç kez okundu? 2945

Paylaş


Peygamber ocağı derler askerliğe ülkemizde bayramlar ramazanlar oruçlar asker ocağında da yaşanır. Ramazan ayın da şehitlerimiz var. Günlerden 30 Ağustostu tarihe not düşmekteydi zamanlar. Türkün zafer ayıydı. Malazgirtler Büyük Taarruzlar yaşanmıştı. 4 Mehmet 4 gözde can. Zafer Bayramının büyük bir coşkuyla kutlandığı günde, Hakkâriden 4 askerin şehit olduğu haberi geldi.

Ajanslara gelen ilk haberler, operasyona giden askeri birliğin pusuya düşürüldüğü yönündeydi. Gece karanlık gece hor gecenin adı pusu. Yırtarcasına kahpelik kustu tüfekler. Durur mu Mehmedim tez elden karşı durdu. Zaman sustu gece sustu silahlar konuştu. Arkalarında vatan vardı ve dahi arkadaşları uykuda siper oldular kurşunlara vatan oldular siperlerde de şehit düştüler de yol vermediler eşkıyaya. Gencecik fidanlardı. Sanki Çanakkale sanki Conkbayırı 1915 de atasından almış emri Mehmedim söz konusu vatan sayısı ne olursa olsun ne yazar düşmana bir adım attırmak yok.. Kanlarıyla yazdılar-VATAN TOPRAĞININ HER KARIŞI ŞEHİT KANIYLA SULANIYOR-Melekler sardı 4 yiğidimi uzaklarda ezan sesleri minarelerde ışıklarla 11 ayın sultanı kucakladı onları. Kanatlandılar şehitlik makamına da yüzlerindeki gülüşü melekler kıskandı. Dillerinde iki cümle hey şanlı ordu-hey şanlı asker düğün gecesine girer gibi şehit oldu Mehmedim. Ve 30 ağustos şehitleri göründü Türkiye min ufuklarından tarihten altın sayfalardan uzanıp gelen 4 kahramanı sarıp sarmaladılar kollarına. Ve dörtnala atlarını sürdüler Afyon ovasına Malazgirt Meydanına Alpaslanlar Mustafa Kemaller selam durdu. Sonra dönüp baktın tüm vatana bir gençlik ayakta önde şehitlerimiz. Şimdi ramazan şimdi oruç ayı yandı yürekler.

08-09-2009 Ramazan da Oruç açarken bizler iftar saatinde Eruh tan ve Çukurca da 7 şehit haberi geldi yine. Siyaset gene o bilindik açıklamaları yaptı. Ama ses çıkmadı AÇILIMCILARDAN. Ermeni sınırını açanlardan, demokratik hakları saçanlardan bir ses çıkmadı. Yine bir Anadolu annesinin yüreğine 7 kor düştü. Yandı yürekler yandı. ABD den AB den bir açılım gelmedi.

Ve Anadolum kara toprağa sardı sarmaladı yiğitleri. Bir baba bozdu sessizliği diğer oğullarını da şehit vermeye hazır olduğunu belirterek, Gerekirse ben de teröristlerle çatışmaya hazırım. Bir Mehmet ölür, binlerce Mehmet gelir diye konuştu. Ama sesi çıkmadı insan hakları savunucularının. Sokağa dökülmedi HEPİMİZ ERMENİCİYİZLER. Ve bir anne sesini yükseltti Oğlumun kanının yerde kalmayacağına inanıyorum. Ağlamayacağım. Teröristleri sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun dedi.Bir açıklama gelmedi Bürüksel den..Ama bir açıklama gelmedi DTP nin güvercin yüreklerinden.Ve bu kardeşliği anlamayanlara en güzel cevap bir gazeteciden geldi.Bizim Kürtlerle kardeşliğimiz sadece beraber yaşama nın ötesinde Hz. Ebu Bekir i Peygambere yoldaş eden Hz.Ali yi peygamberimize evlat edinen kardeşliktir.Ama sesi çıkmadı entel barlarda sabahlayan tirajı yüksek gazete yazarlarından da suskunluğu şehit anası bozdu. Bir tane şehit doğurdum bin tane daha doğururum.



Güngör Yavuzaslan-Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 74
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1635
Toplam Tekil 4078363
IP 3.145.201.71






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu