MUĞLA MHP İL BAŞKANI MEHMET KORKMAZ’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ NEDENİ İLE YAPTIĞI AÇIKLAMA - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









MUĞLA MHP İL BAŞKANI MEHMET KORKMAZ’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ NEDENİ İLE YAPTIĞI AÇIKLAMA - Necdet SİVASLI
Tarih: 18.03.2013 > Kaç kez okundu? 2450

Paylaş


MUĞLA MHP İL BAŞKANI MEHMET KORKMAZ’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ NEDENİ İLE YAPTIĞI AÇIKLAMA







KORKMAZ” ÇANAKKALE ZAFERİ



DÜNYA TARİHİNDE BİR DÖNÜM



NOKTASI OLMUŞTUR” DEDİ..







Bugün, 18 Mart şehitler günü, aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümüdür. Bugünün, Türk tarihinde olduğu kadar Dünya tarihinde de bir dönüm noktası olmuştur. Millet olma bilincinin tohumları atılmış, Kurtuluş savaşının kazanılmasında da altyapı açılmıştır. “Çanakkale Geçilmez” anlayışı i le bir ulus şahlanmış, ordumuzu zafere taşıyan Mustafa Kemal Atatürk gerçeğini de ortaya koymuştur.



1915 yılında havadan yağmur gibi yağan mermiler ve ağır bombardıman altında açlıkla, yoklukla ancak inançla mücadele eden bu vatan evlatları bugün barış ve huzur içinde zenginlikle yaşadığımız laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini burada atmışlardır. Biz, bu kahraman evlatlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız.







Bu cephede savaş veren isimsiz kahramanlarımız, vatanın her köşesinden Çanakkale’ye koşarken asla geri dönmeyi düşünmemişlerdir. “Ben size ölmeyi emrediyorum” diyen ulu önder Atatürk ‘ün önderliğinde vatan uğruna canları vermişler, bu güzel vatan topraklarını bize emanet etmişlerdir. Çanakkale Savaşları için şiir yaz an İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dizelerinde dile getirdiği gibi, Çanakkale Savaşları tarihe sığmayacak kadar da büyük ve önemlidir.



Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün bize verdiği dersler de vardır. Bu derslerden birisi, inançlı insanların en zor şartlarda bile aşılmaz gibi görünen dağların aşılabileceğini, geçilmez gibi görünen deryaların geçilebileceğini, bükülmez gibi görünen bileklerin bükülebileceğini göstermiş olmasıdır. Çanak kale Zaferi, Allah’ın yardımı, inanç ve damarlarımızdaki asil kanla kazanılmış bir zaferdir.



Bu derslerden biri de, savaşların öldürme ve tahribattan başka bir şey olmadığıdır. İnsanlık, bu nedenle geçmişin hatalarından ders çıkarmalı, dünyanın çeşitli yerlerinde süren çatışmaların sonlandırılması için çaba göstermelidir. İnsanların hiçbir ayırım gözetmeden ve gelecek kaygısın duymadan huzur, sevgi, kardeşlik ve dostlu k ve barış içinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmalıdır.



Bugün, ülkemizi kamplara ayırıp, kardeş kavgası çıkarmak isteyenler, Çanakkale Zaferi’ni çok iyi okumalıdırlar. Çanakkale’de bu toprak uğruna Türk, Kürt, Çerkez ayırımı yapılmadan, bu vatanın evlatları omuz omuza mücadele vermiş ve kutsal topraklarının korunmasını sağlamışlardır. 18 Mart Şehitl er günü olarak andığımız Çanakkale savaşlarında eşi benzeri olmayan bir destan yazılmış ve 500 bin evladımız bu topraklarda şehitlik mertebesine ulaşmıştır.



İnançla, dayanışma ile büyük bir özveri ile topraklarımıza giremeyen, ülkemizi bölüp parçalayamayan düşmanlarımız, bugün bu emellerini masa başında çeşitli entrikalarla yapmaya çalışıyorlar. Millet olarak bunları görmek, bu planları suya düşürmek bizlerin asil görevidir. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak, bu güze l vatanımızı koruyup kollamak, gerekirse yeni Çanakkale Zaferleri yazmak hepimiz için bir görev olmalıdır.



Bu güzel vatanı bizlere emanet eden, bu uğurda canlarını seve seve feda eden ve sevdiklerinden bile ayrılmayı göze alarak kurtuluş mücadelesi veren, şehit düşen, gazilik mertebesine çıkan, vatan uğruna kahramanca savaşan bütün kahraman ecdadımızı rahmetle anıyor, mekânları cennet olsun diyorum.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1375
Toplam Tekil 4078103
IP 3.129.22.135






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu