ANKARA KIZILAY’DA KIZIL HAÇ - CİHAN NAYİR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ANKARA KIZILAY’DA KIZIL HAÇ - CİHAN NAYİR
Tarih: 28.02.2013 > Kaç kez okundu? 2628

Paylaş


Tarih 24 Şubat 2013 ;

Yer Türkiye Cumhiriyetinin başkenti Ankara

Hocalı katliamının soykırım olarak tanınması için bir grup Türkçü tarafından kurulan stanta bir grup ermeni ve bölücü bu vatandan olmayan bu ülkenin tasasıyla tasalanmayan acısıyla kederlenmeyen belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.Evet yanlış duymadınız yer Başkent. Vurulanlar stantları yıkılanlar Türk milliyetçileri. Amaçları kandaşları soydaşları olan Can Azerbaycan’ın acısını,sıkıntısını uğradıkları soykırımı Türk Ellerinden olan Türkiye’de gündeme getirmekti. Yer Ankara Türkiye’nin başkenti.Türk milleti Türk devletinde devletinin başkentinde demokratik bir hakkı olan imza kampanyasını düzenlemekten daha doğal ne olabilir diye düşündü ve tarih 24 Şubat da meydanlarda oldu.Lakin unutulan ve atlanılan bir nokta vardı.Başbakan ve demeçleri.24 Şubatta yaşanan olayların baş mübessili Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve başbakanın demeçlerinden güç alan ermeni ve bölücü mahluklar olmuşlardır.’’Ben Milliyetçiliği ayaklar altına almış birisiyim’’ sözleriyle başbakan tarafından hedef gösterilen Türk gençleri Ankara’da Kızılay da ayaklar altına alınıldı.Başbakanın sözcükleri fiili eyleme dönüştü.Hemde Türkiye’de Türkiye’nin başkentinde.Şimdi tarihden bir anektotla yaşananları gözler önüne sereyim.

26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasına bir grup gözü dönmüş ermeni gece karanlığından yararlanarak girmiş; çocuk,yaşlı ,kadın gözetmeksizin Türk düşmanlıklarının göstergesi olan toplu katliamı Hocalı Katliamını dünyanın gözü önünde meydana getirmişlerdir. 10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık 3.000 Azerbaycan Türk’ü bulunmaktaydı. Saldırıda ölenler hakkında verilen resmi rakam 613 kişi olmakla birlikte, katledilen toplam Azeri Türkünün sayısının 1.300 kişi olduğu söylenmektedir.

Katliam meydana gelmiş Hür Dünyanın gözleri önünde prangalı Türk milleti esaretle kalmayıp toplu soykırama maruz kalmış Türk Tarihine yine kara bir leke düşürülmüştür.Yer Dağlık Karabağ’ın Hocalı Kasabası.Orada yaşanan olayları sözüm ona ermeni silahlı kuvvetleri başındaki zaad şöyle ifade etmektedir.

-Biz Hocalıda yaptığımız mücadeleyi (Soykırımı) ‘’Kızıl haç hatrına yaptık’’

Evet Kızıl haç galip geldiğini sanıyordu Hocalı’da.Tarihler ise 26 Şubat 1992.Halbu ki galip gelmemişler ev sahibi olan Türkler sadece kısa süreliğine kiracı konumuna düşmüşler lakin tapularının hala kendilerinde olduğu fikriyatını hiçbirzaman unutmamışlardı ve hala unutmamaktaydılar.

Yer Başkent Ankara Kızılay.Kızıl haçın Kızılayda baş göstermesi.Başkent Ankara Kızılay resmen işgal edilemedi lakin öz yurdunun öz olan evlatları ve Milliyetçi fikriyatları ayaklar altına alınmaya çalışıldı.

Kızılay’da yaşananlar dün ki kızılhaç fikriyatının bir göstergesi olmuştur.

Kızılay’da yaşananlar Hocalı’da yaşanan kinin kusulmaya devam edeceğinin işareti olmuştur.

Kızılay’da yaşananlar bir devletin başbakanının Milliyetçiliği ayaklar altına alma sözcüklerinin fiiliyata geçirilmeye başlandığının bir göstergesi olmuştur.

Kızılay’da yaşananlar bir Başbakanın yüzünün kızarması gerektiğinin işareti olmuştur.



Kızılay’da yaşananlardan güç almaya çalışacak olan Kızıl haçın devamı bir avuç çapulcu şunu hiçbir zaman unutmamalıdır ki Karabağ’da bizimdir Tebriz’de bizimdir Doğu Türkistan’da bizimdir Hocalı’da Ağdam’da bizimdir Kerkük de bizimdir Musul da bizimdir.Bunu derken üzülüyorum ama en önemlisi ‘’Başkent Ankara Kızılay’’ da bizimdir ve hep bizim kalacaktır.Kimse uysallığımızdan cesaret alıp da bir daha öz yurdumuzda öze saldırıya kalkışmasın.Dün tarih buna şahit oldu bugün tarihi şahitliğe kimse zorlamısın…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 97
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1955
Toplam Tekil 4078684
IP 18.224.214.215






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu