“Bugün Türkiye'de Azerbaycan edebiyatı, şiir ve şair olarak yeterince tanınmakta ve sevilmektedir” - Elnur ELTÜRK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Bugün Türkiye'de Azerbaycan edebiyatı, şiir ve şair olarak yeterince tanınmakta ve sevilmektedir” - Elnur ELTÜRK
Tarih: 09.01.2013 > Kaç kez okundu? 3292

Paylaş


İstanbul Azerbaycan Kültür Evi başkanı Hikmet Elp, Azerbaycan edebiyatının tanınması ile bağlı düşüncelerini dile getirirken, "Ancak hikâye ve roman gibi nesir yazımında yeterince tanınmamaktadır.Bunu da söylemek gerekir ki bu boşluğu doldurmak için bir proje çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir. Burada bazı Azerbaycan kökenli dostlarımızla bir araya gelerek, Azerbaycan Türkçesinden Türkiye Türkçesine aktarma çalışmaları yapmaktayız. Çok iyi bir aktarım yapan grup uluşturduk. Hatta, Azerbaycanlı yazarlarımızdan Kebuter Hakverdi'nin, Karabağ-Hocalı soykırımı hakkında yazmış olduğu "Kar Kan Rengiydi O Gece..." adlı eseri tarafımdan Türkiye Türkçesine aktarılmıştır. Bu kitapta geçmişten günümüze aktarılan yalan beyanlarla "Ermenilerin masumluğu!" nun gerçek boyutlarını görme fırsatını insanlarımıza sunmak istedik.

Bizlerin oluşturduğu ekipte, gezeteci-yazar Kebuter Hakverdi, halk bilimcisi Cumhur Turan, iyi bir akademisyen olan Dr.Gökmen Kılıçoğlu gibi değerli birikimli insanlarımızla, büyük bir özveri ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Amacımız, iki kardeş ülkenin edebiyat, fikir ve idealarının gelecekte birlik ve beraberliğinin pekişmesini, sağlam bir zemine oturmasını arzulamaktayız." diye ifade etti.

İstanbul Azerbaycan kültür Evi başkanı Hikmet Elp yukarıda ifade ettiğimiz misyonu daima koruyacaklarını ve geliştireceklerini ifade etti. tek hedeflerinin Azerbaycan ve Türkiye arasında var olan bağları daha güçlendirmek, onu daha da ileriye götürmektir. İnşallah Türk dünyası, Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin temelleri üzerinde kurulacaktır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 78
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1873
Toplam Tekil 4078601
IP 18.118.144.69






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu