TADF Haber - TADF , TÜRK DÜNYASI'NIN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR - TADF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TADF Haber - TADF , TÜRK DÜNYASI'NIN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR - TADF
Tarih: 13.12.2012 > Kaç kez okundu? 2653

Paylaş


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’na üye derneklerden Kırım Türkleri Amerika Birliği tarafından “Turan Yazgan’ın İzinden”adlı belgesel filmi Brooklyn merkezinde yer alan dernek binasında gösterildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı programa, Din Ataşesi Süleyman Duman, TADF Heyetinden Ali Çınar, Dr Hakan Karalok, Mustafa Turan, Tomris Azeri, Turan Ayaz, Yusuf Öner başta olmak üzere birçok dernek başkanı ve temsilcisi de katıldı.



Kırım Türkleri Amerika Birliği Başkanı İlker Altaygil yaptığı açılış konuşmasında Türk Dünyası Vakfı Başkanı Prof Turan Yazgan’ın Kırım Türklerine verdiği desteği çok iyi bildiklerini belirterek, kendisini rahmetle andıklarını belirtti. TADF Başkanı Ali Cinar da Prof Turan Yazgan’ın vefat etmeden önce TADF’nin Türk Dünyası Araştırma Vakfı ile ortak anlaşma imzaladığını belirterek, Amerika’daki Türk Dünyasının güçlenmesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Azerbeycan Amerika Derneği Başkanı Tomris Azeri de Azerbeycan ve Kırım Türklerinin çok yakın bağları olduğunu söyleyerek, Kırım Türkleri Merkezinde olan Türk Dünyası kahramanlarının resimlerinin Azeri Sanatçı tarafından çizildiğini hatırlattı.



New York Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Duman günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasının yani sıra Kırım Türkleri Derneği Cami’ne din görevlisinin yılbaşında görevine başlayacağı müjdesini verdi.



Türk Amerikan Musiki Cemiyeti Başkanı Yusuf Öner de Kırım Türkleri Derneği üyelerinden Ayşe Ezgin için duygusal bir konuşma yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kırım Türkleri Amerika Birliği Üyelerinden Tülin Elcin de Prof Yazgan hayatı hakkında bilgiler veren bir konuşma yaparak, Yazgan’ın Kırım Türklerine verdiği destekten dolayı sonsuza dek hatırlanacağını söyledi.



Konuşmalar sonrasında “Turan Yazgan’ın İzinden” adlı belgesel gösterildi. Belgesel filmini izlemek için :



Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan ve eski dernek başkanı Yunus Ezgin'in eşi Ayşe Ezgin mevlüd okunarak anıldı.



AHISKA TÜRK TOPLUM MERKEZİ, NEW YORK’TA ÖNEMLİ ZİYARETLERDE BULUNDU.



Merkezi Dayton Ohio’da olan Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandaro, Dünya Ahıska Birliği Başkan Vekili Sadır Eybov ve heyeti, New York Başkonsolosu M.Levent Bilgen ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar’a ziyarette bulundu.



New York Başkonsolosu Bilgen, Pennsylavania’daki ve Atlanta’daki Ahıska Türkü kardeşlerimiz ile sürekli görüştüğünü belirterek, Ahıska Türklerinin Amerika’da eğitime ağırlık vermesini arzuladıklarını söyledi. ‘Sizler anavatanın bir parçasısınız’ diyen Bilgen, yapılan çalışmaları takdirle takip ettiklerini ifade etti.



TADF Başkanı Ali Çınar, Amerika’daki Türk toplumu olarak Ahıskalı kardeşlerimize sahip çıkmanın ve destek olmanın son derece önemli olduğunu belirterek, ‘68 yıl önce hayatını kaybeden Ahıskalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet dilerken, hayatta kalan soydaşlarımızın anavatan hasretlerinin son bulmasını arzuluyoruz’ diye konuştu.



Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi’nin, TADF’ye üye olmak için başvurduğunu hatırlatan Çınar, ‘sizler ile daha da güçlü ve önemli işler yapacağız’ dedi.



Ahıska Türkleri Dünya Birliği Başkan Vekili Sadır Eybov da Amerika’da aktif Ahıska Türklerini görmekten dolayı daha da güçlendiklerini belirterek, Türkiye’nin desteğinin önemine dikkat çekti.



Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov ,Amerika’da 9 ayrı eyalette yaklaşık 17 bin Ahıska Türkünün olduğunu belirterek,’Ohio’da kurduğumuz Toplum Merkezi Binası bir örnek olmuştur’ dedi. Shakhbandarov, Lousville, Oregon ve Atlanta’daki Ahıska Türkleri gruplarının bina almak için girişimleri olduğunu belirterek, ayyıldızlı pasaportları da almak arzusunda olduklarını dile getirdi. Gürcistan’a karşı bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını belirten Shakhbandarov, gelecek sene Ahıska ile ilgili sergi çalışmaları hazırlıkları olduğunu da söyledi. Kırgızistan’da kalan 15 bin Ahıska Türkü ailesinin Amerika’ya gelmesi için çabaladıklarını söyleyen Shakhbandarov,Türkiye’ye kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.



Ahıska Türkleri Merkezi “Miko Tiyatro” başlıklı bir gösteri için Amerika’da turneye çıktıklarını belirterek, Atlanta(GA),Dayton(OH), Lousville, Chicago (İL), Philadelphia, Seatle(WA), Portland, İdaho’da performanslarını Rochester(NY), 8 Aralık’ta Baltimore(MD), 9 Aralık’ta ise Springfield(MA)’da sergilendiğini belirttiler.



Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu



" Halkimizin Sesi ve Yüreği"



821 UN Plaza,



2ci Kat



New York NY 10017







Tel: 212-682-7688



Faks: 646-290-6171







24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352-9886





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1366
Toplam Tekil 4078094
IP 3.21.76.0






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap