KİTAPLAR KAİNATI GEZDİRİR...! - Emrah BEKCİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KİTAPLAR KAİNATI GEZDİRİR...! - Emrah BEKCİ
Tarih: 17.11.2012 > Kaç kez okundu? 2902

Paylaş


Zaman, Burak bekler Hayat Durağında...Gelecek birazdan...geç kalmaz O...!



Dolaşmak kainatı usulca muhabbet edercesine.



Bekliyoruz Burak denilen asiller asili bineği, Eski Ahid deki Exodur kaçışı gibi, kaçmak için.



Kitaplar..... her biri binlerce Burak dolu...!



Yoksa nereden anlayacaktık nereden bilecektik, haberdar olacaktık, Genesis'ten.



II-Nabukkadnezar'ı tanıyamazdık adilce aldığı kararları bilemezdik. Kim bilir belkide hata etti...!



Hiksos' 15'inci Hanedan, Ramses, Kızgın Kral, Ya da nereden bilecektik” Kızıl Deniz “ yerine asayla bölünenin “Sazlıklar Denizi” olduğunu. Kitaplar....! Onların Yalanları bile gerçek.



Üstad Meriç;”Kitap, istikbale yollanan mektup… smokin giyen heyecan, mumyalanan tefekkür.” derken. Biliyordu hakikati. Kodladı münevverlere nasiplensin diye.



Kitaplar her biri sihirli, her biri konuşan kitaplar. Aslında Hamurabi ile başlar kitap seyri, öncesi tabi ki tabletler. ” bence en ünlüsü, Akad cayla yazılmış olan,”Enuma Eliş” (Yaratılışın Yedi Tableti). Tabi Gılgamış'ı da unutmamak lazım”. Üstat M.İlmiye ÇIĞ'ı anmak için.



Sonra papürüsler, sözlü geleneği yazılı hale getirmiş. “Üstad Ipuwer”, sonra demişler bu papürüse “Ipuwer Papürüsü”. Enterasan şeyler yazılıdır içinde. Bu günün hakikati, İslamı anlatan. Kaçımız haberdarız. İsa dan Önce 1650 yılındaki müjde den.



Offf ...! yine çok yazdım sanırım, kardeşim işin gücün yok mu diyecekler, benim işim bu bendeniz “Fikir işçisi Adayı”, lakin bunları paylaşmak amacım. Belki bir merhem, bir derman olur bir Cana.



Kitaplar....Kitaplar...Okunmalı, Okutulmalı gelecek hafızalarımıza, tüm Adem geçmişi, onlarda saklı, yalan veya yanlış....!



Yanlışı düzeltmek, yine Ademe kaldı, Heyyy Adem oğlu Adem var mı Yürek ?



Sümer, Babil, Hitit, Mısır, Asur, Kaplumbağa Kehanetinden doğan Çin, aslında hepsi bir karum. Hepsi tek.



İnsanlık yaktı geçmiş hafızaları “İskenderiye”yi...Bütün Adem oğlu orada çığlık çığlığa kaldı...! Çok üzücü.



Gazi; “En Hakiki Mürşid İlimdir” dedi Türk Gençliğine. İlim ise kitaplarda, lakin onuda boş verdi hafızalarımız, artık okumuyor tanımıyorlar ne Gazi'yi, nede ahfadları.



Geçmişi bilmeden, arifler ile hasbi hal etmeden, kitaplarda ki Buraklara binmeden, İnsan ancak ve ancak, fiziken yer işgalinden öteye gidemez kainatta. Allah yaratılanı, Okusun diye yarattı. Okusun hakikati öğrensin diye.......!





Okumalıyız, paylaşmalıyız...!



Saygıyla.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 83
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 149
Toplam Tekil 4078928
IP 3.137.170.183






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu