Kutlu Gün: 3 Mayıs - Abdullah Karahisarlı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kutlu Gün: 3 Mayıs - Abdullah Karahisarlı
Tarih: 03.05.2009 > Kaç kez okundu? 2882

Paylaş


Dönemin gaflet içinde bulunan yöneticilerine ve bu gafletten yaralanarak köhne ideolojilerini körpe dimağlara aşılamaya çalışan kızıllara karşı Türkçüler’in galebe çaldığı 3 Mayıs’ın bugün 65. sene-i devriyesini kutlamaktayız.

65 yıl önce, dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na Hüseyin Nihâl Atsız’ın, devletin çeşitli kademelerinde özelliklede eğitim kurumlarında yuvalanmaya çalışan komünistleri deşifre etmesi millî şuur uyanıklığını sağlayan kutlu bir dönüm noktası olmuştur.

Bu deşifre, Orkun dergisinde neşredilen iki açık mektupla olmuş, özellikle eğitim kurumlarında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından himaye edilen komünistlerin paçaları Hasan Ali ile birlikte tutuşmaya başlamıştır. Bu tutuşma neticesinde; Hasan Ali, tek parti diktasının ve İsmet İnönü’nün destekleriyle bütün nüfuzunu kullanarak Atsız’ı ve adeta O’na selam veren herkesi tutuklatmıştır. Lâkin açık mektuplarla millî şuur uyanıklığını sağlayan dönemin milliyetçi gençleri 3 Mayıs’ta Türklüğe ve Atsız’a destek vermek için Ankara’da nümayiş düzenlemişlerdir. İşte bu nümayiş köhne ideoloji komünizmi ülkemizde tatbik etmek isteyenlerin engellenmesi sonucunu doğurarak, tarih sayfasına Türkçüler’in adlarını altın harflerle yazılmasını sağlamıştır.

Atsız’ın açık mektuplarıyla ve Türkçü gençlerin nümayişi ile telaşlanan Hasan Ali, Sabahattin Ali’ye “Irkçılık ve Turancılık” ismiyle anılan davayı açtırmış bunun sonucunda tutuklanan Türkçüler, “tabutluk” denen izbelerde işkencelere maruz kalmışlardır. Lâkin en doğru tanık olan tarih; Türkçüler’in haklılığını göstermiş, vatanımızı icat olunduğu ülkelerde bile batan köhne ideoloji komünizmin yıkıcılığından kurtardıkları için onları bugün hayırla yâd edilen kişiler haline getirmiştir.

Tek parti diktasından ve İnönü’den izinsiz bir tek nümayişin veya toplumsal hareketin yapılmadığı dönemde, vatanlarının Sovyet Rusya’nın müstemlekesi haline dönüşmesini önlemek için yapılan nümayişi düzenleyen birkaç bin vatan evladı ve komünist yardakçıları tarafından işkencelere maruz bırakılan ülkü devleri bugünün vatan evlatları tarafından hayırla yâd edilmektedir.

Atsız’ın, “Irkçılık ve Turancılık” davasındaki savunmasının sonunda zikrettiği “…yanılmaz hâkim olan zaman, yani tarih, hepimiz hakkında en âdil kararı verecek, Irkçı ve Turancı olduğum için mahkûm olursam bu mahkûmluk hayatımın en büyük şerefini teşkil edecektir.” sözleri gerçekten O’nun güneş kadar pak olan şerefini daha da pak hale getirmiş ve O ve Başbuğ Türkeş başta olmak üzere işkencelere maruz kalan ülkü devlerini asil milletimizin gönlüne kazımıştır.

3 Mayıs’ta yürüyenlere, işkencelere maruz kalanlara, 3 Mayıs ruhunu taşıyanlara selam olsun.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 760
Toplam Tekil 4079539
IP 18.118.200.136






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 8.821 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu