NASİHAT VE DERS ALMAYAN "KELLER"...! - Emrah BEKCİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









NASİHAT VE DERS ALMAYAN "KELLER"...! - Emrah BEKCİ
Tarih: 11.10.2012 > Kaç kez okundu? 2892

Paylaş


Marcus Tullius Cicero 2100 sene önce " Gözün alışkanlığı aklınızıda alıştırır, hiç durmadan gördüklerine artık şaşırmaz, nedenini aramaz." Demiş.



Günümüzde, ülkemizdeki yaşanmışlara ve devamında gelen yaşananlara baktığımızda, 2100 sene evvel söylenen sözün hakikatine şaşırmamak elde değil. Gavur der, sözüne kulak asmayız ÇİÇERO' nun. Oysa hakikatte bizlere görsel olarak sunulan en iğrenç ve en kötü olayları olağan karşılar hale düştük millet olarak.



Kıyamete yakın gelecek "Mesih" gibi kurtarıcı bekliyor yaşlanan Anadolu'da kurulan TÜRKİYE.



Yani ÜLKEM.



Ülkenin mevcut durumunu beğenmeyen %50 ye yakın muhalif kanat, sinekten yağ çıkarırcasına söz söylemek için sistemin medyasında çığırtkanlıkta, yarış halindeler.



Acaba bu siyasi erkler, çığırtkanlık yapmasa, bu millet aklıyla idrak edemiyor mu olan biteni ? Tuhaf bir durum değil mi sizce?



Emperyal sistem, görsel olarak, yıkıcı ve negatif unsurları milletin bünyesinin sindireceği paketler halinde altın tepside sunarken, muhalif kanadı da kendine göre fügüran addetmeyi unutmamakta.



Zavallı, muhalif siyasi erk piyonları...! Kendi kel başlarına bile ilaçları yok.



Sistemin kayığında, hükmedenin seneryosunda, star olmaya çalışan bir avuç yığın. Yarısı "KEL" ve etnografik eser.



İbn Haldun, büyük İrfan eseri "Mukaddime" sinde, devleti anlatırken, devleti yaşayan canlı olarak tasfir eder. Yani Devletler doğar, büyür, yaşlanır, ve yıkılırlar. Her yıkılan devletin yerine yenisi kurulur, isimleri farklıdır.



Ama, burada ki püf nokta ise şu, yıkılan devlet milli devlet ise, yerine yine başka isimde milli devlet kurulur. Önemli olan, yaşlanmış veya yıkılmış milli devletin, yeni devleti kurduktan sonra "Milli bünyeyi zehirleyen" etkenleri ders olarak gelecek hafızalara taşımak, aynı hatalara düşmemek.



Sözün kısası; geçmişte Göktürk, Selçuklu, Osmanlı devletleri kurmuş milletin ahfadı olarak, yıkılan ve yıktığımız bu devletler neden yıkılmış, tarih derslerinde kalmışlardır ?



Aynı oyuna tekrar mı geliyoruz ?



Ne dersiniz?



Saygıyla



Emrah BEKCİ

Araştırmacı Yazar





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 74
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 2048
Toplam Tekil 4078776
IP 3.21.34.0






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu