ÇÖZEBİLSEM DİLİMİN PRANGASINI - Murat AÇMAZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ÇÖZEBİLSEM DİLİMİN PRANGASINI - Murat AÇMAZ
Tarih: 05.10.2012 > Kaç kez okundu? 2524

Paylaş


Çözebilsem dilimin prangasını, dökeceğim önüne yüreğimi. Bilirim bakışlarım boş gelir sana, şuursuz; acınası ruhumdaki fırtınaların buğusudur onlar. Yüreğin yangın yeri olduğu bir beden ancak şuursuz bakışlar atar etrafına, saklayabildiğin acının kendisidir. Bunca ızdırabın emilimi yüreğimin uçurumlarından kopan heyelanlara dönüşürken; sen gözlerimde buğudan başka bir şey görmeyeceksin.



Çözebilsem dilimin prangasını, dökeceğim önüne yüreğimi. Sözcüklerim kinimi kusacak, cümlelerim isyana dönüşecek. Ben basit pazarlıkların adamı değilim. Kısa hesapların, gündelik çıkarların peşinde dalkavukluk edecek ne vaktim ne bunun utancını kaldıracak haysiyetim var. Ağır ödemişim bedelini; iste canımdan, binlerce kez yüzlerce parçayı gözümü kırmadan, dilimden bir ah duymadan vereyim. Lakin ne karışı babam bu Vatanın bir tozunu vermem. Şırnak ta benim Van da benim.



Çözebilsem dilimin prangasını, dökeceğim önüne yüreğimi. Susuyorsam edebimdendir, elbet benimde edecek birkaç kelamım var. İnan benim suskunluğumun kıymetini kulaklarında mavi göğün şimşekleri patladığında anlarsın. El uzatma, dokunma, namusuma, bayrağıma, kaldırma o benim şehidimin örtüsü. Koca bir eylül geçmiş üzerimizden, ezilmişiz, duygularımızın üzerinden paletler geçmiş, ama asla sinmemişiz. Tırnaklarımızdan ruhumuza ilerleyen acıların kazıdığı bir kimliktir bizimkisi, şereftir, namustur, Müslüman Türklüğümüzdür harf harf ruhumuza kazınan. Şimdi sessizce beklerken köşemizde sabrımızı sınamaya kalkma. Yerimden katlığımda kökünü kazımadan oturmam.







Çözebilsem dilimin prangasını, dökeceğim önüne yüreğimi. Sevdamın rengi aldır. Gök mavisi Türkülerimde dalgalanır sesi, Altaylarda yankısı duyulduğunda gözlerim dolar, ortak olamadım Türkistan’ım boynun bükük kaldı. Uygur’um adını hayatımda ilk defa duyduğum, hey hat dilimde dönmez ki söylesem Myanmar kadar kıymetin yokmuş.





Murat AÇMAZ

Çiftçiler Tic.Koll.Şti

22319111 Arçelik bayii

364-3115243

532-7634366





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 760
Toplam Tekil 4079538
IP 3.141.199.243






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu