TEZKERE MEZKERE, MİLLİYETÇİLER VAGON MU? - Ruhi ÖZMEN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TEZKERE MEZKERE, MİLLİYETÇİLER VAGON MU? - Ruhi ÖZMEN
Tarih: 05.10.2012 > Kaç kez okundu? 2740

Paylaş


Neden hep vagon muhabbetinin muhatabıyız. Neden ha neden? Tezkere sonrası yine bu konuşulur oldu?



Biz ki aksiyonuz, tepeden tırnağa aksiyon... Adımızdan belli değil mi bu?



Biz Ülkücü Hareket değil miyiz, Milliyetçi Hareket değil miyiz??? Hareket bizimle anlam bulmuş bir kelime değil mi? Hatta biz, inandığımız fikriyata ilişkin konuşurken " hareketin geleceği" yada “bizim hareketimiz” diye başlamaz mıyız cümlelere?



Peki neden bize kah CHP’nin, kah AKP’nin vagonu muamelesi yapılıyor. 3.parti olmanın dayanılmaz kompleksi midir bu? Sanmıyorum. Bu, tavır belirleyememekten yada belirlenen tavrın Türk Milleti adına Türk Ülkücülerince ortaya koyulduğunun ağırlığının hissettirilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu da olsa olsa reaksiyonlara bağlı kalışımızdandır.



Daha açık ifadesiyle AKP bir hamle yapacak biz bu hamle karşısında CHP’nin tutumuna sarılırsak CHP’nin, AKP’nin dümen suyunda olursak AKP’nin vagonu olmakla itham edileceğiz. Yok böyle bir düzen, yok böyle bir siyaset. Milliyetçi Hareket ve Ülkücü Kadrolar her türlü mesele karşısında en makul ve anlamlı tavrı belirleyecek ferasete ve güce sahiptirler. Yeter ki bu kadrolar, hareketin özündeki cevheri ortaya dökebilsinler.



Türkiye’nin en köklü siyasi hareketi, en güçlü teşkilatına böyle sığ bir yakıştırma yapmak haksızlıktan öte hadsizliktir. 5 bin şehit vermiş bir davayı, basit, amiyane tabirlerle aşağılamak hiç kimsenin haddi değildir.



Benim ve dahi bir çok gönüldaşımın sıkça karşılaştığı bu vagon muhabbeti, bed sesli baykuşlarca seslendirilmeye devam ediyor. Ülkücü Hareketin yönetim kadrosu, bu bed sesli koroyu susturup, ülkücü tavır takınıncaya kadar da bu sesleri duymaya devam edeceğiz. Bu bed sesli koro, bozkurdu olmayan dağda çakal ürümesini hatırlatıyor bana.



Bu nedenle Milliyetçi Hareket’te bir değişim gerektiğine inanıyorum. Kadroların yeniden umut bulacağı, teşkilatların heyecanlanacağı ve yeniden gönül seferberliğine çıkmaya hazır hale geleceği bir öze dönüş istiyorum. Bu gün “kelebek etkisi” ile dalga dalga yayılan ve büyüyen değişim isteği, Milliyetçi Hareketin mensuplarının “millete hizmet etme aşkı” ve ülkücü kadroların “iktidar arzusunun” yansımasıdır.



Dalga dalga büyüyen ve gürleşen, “öze dönüş için değişim” isteği gerçekleştiğinde Türk Ülkücülerine vagon diyenlerin, küresel emperyalizmin lokomotifinde motor yağı olduğunu tüm dünya görecektir.



Not: 4 Ekim 1978’de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen MHP İstanbul İl Başkanı Recep Haşatlı’yı saygı ve şükranla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.









Selam ile



Tanrı Türk’e Yar Olsun!



Ruhi Özmen



04.10.2012

















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1366
Toplam Tekil 4078094
IP 3.15.221.67






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu