TURAN-SAM GENEL BAŞKANI MUSTAFA SUNGUR MHP BAŞKAN ADAYI KORAY AYDIN İLE MÜLAKAT-RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TURAN-SAM GENEL BAŞKANI MUSTAFA SUNGUR MHP BAŞKAN ADAYI KORAY AYDIN İLE MÜLAKAT-RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR
Tarih: 02.10.2012 > Kaç kez okundu? 3594

Paylaş




‘Hedefim Başbakanlıktır’

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili ve MHP Genel Başka adayı Koray Aydın Turan Stratejik Araştırmalar Merkezi (TURANSAM) Genel Başkanı Mustafa Sungur’un sorularını yanıtladı. Mustafa Sungur İle yapmış olduğu mülakatta Çarpıcı açıklamalarda bulunan Koray Aydın “Biz 4 Kasım Kurultayını bir fırsata çevirmek ve MHP’yi iktidar yapmak istiyoruz.”dedi.



Başbakanlığa talibiz

Arkadaşlarıyla birlikte, “ortak akıl, ortak gönül ve ortak başarı” ilkesini hayata geçirmek istediklerini söyleyen MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın “Biz 4 Kasım Kurultayını bir fırsata çevirmek ve MHP’yi iktidar yapmak istiyoruz. Kendi nefsimiz için değil ama ülkemize ve milletimize hizmet için hedefimiz Başbakanlıktır. Biz sadece MHP’nin genel başkanlığına değil, ülkemizi yönetmeye, halkımızın dertlerine derman olmaya, çözüm odaklı bir yönetim anlayışla Başbakanlığa talibiz. Biz MHP ve Ülkücü Hareket olarak temel konu ve sorunları halkımıza iyi anlattığımız ve taraf haline dönüştürdüğümüz takdirde, büyük bir kitle desteğine ulaşacağız.”dedi.

Şimdi İktidar zamanı

Değişimden kastettiklerinin MHP’nin fikrinin, düşüncesinin, temel ilkelerinin değiştirilmesi olmadığının altını çizen Aydın “Biz 4 Kasım Kurultayında, “yönetimde değişim ve fikirde öze dönüş” parolasıyla yola çıktık. Bizim anlayışımıza göre MHP fikri bakımdan köklerine dönecek ve ülkücülerin iktidarını o kökler üzerinde inşa edecektir. Birilerinin seslendirdiği ya da yakıştırdığı gibi biz MHP’yi “Yeni MHP” yapmaya gelmiyoruz. Halk desteğini arkasına alan, coşkusunu kitlelere yansıtmış bir MHP’nin önünde hiçbir siyasal gücün duramayacağına inanıyoruz. Yeter ki MHP’yi adına yaraşır şekilde “harekete” geçirelim. İşte o zaman iktidar kendiliğinden gelecektir. Sözün özü, “Şimdi Hareket Zamanı, Şimdi İktidar Zamanı” diyoruz.





ÜLKÜDE BİRLİK, ÜLKEDE BİRLİK ZAMANI

MUSTAFA SUNGUR: Ankara’da büyük bir gövde gösterisiyle adaylığınızı ilan ettiniz. Ardından bir çok ili ziyaret ettiniz. MHP Genel Başkanlığını kazanmak için ülkücülerin gönlünü kazanmak önemli. Ülkücülerin gönlünü ve MHP Genel Başkanlığını kazanmak için ne tür proje ve çalışmalarınız var?

KORAY AYDIN : Adaylık açıklamamda “Ülküde Birlik, Ülkede Birlik” diye temel bir ilkeye işaret etmiştim. Ülkücülerin gönlünü kazanmanın yolu, öncelikle MHP ve Ülkücü Hareket’in kendi içinde birlik ve beraberliği sağlaması ve oradan elde edilecek büyük enerjiyle Türk milletini kucaklamasından geçmektedir.

MHP ve Ülkücü Hareket’e bir gün bile emeği geçen herkesi kucaklamak, onlara kapılarımızı ardına kadar açmak temel hedeflerimizden biridir.

İnsanımızın gönlünü kazanmak için, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik iklimini tesis etmek işin olmazsa olmazıdır. Bu temel üzerine geliştirilecek proje ve çalışmalar, iktidar hedefiyle bütünleştiği zaman, başarı kendiliğinden gelecektir.

YÖNETİMDE DEĞİŞİM, FİKİRDE ÖZE DÖNÜŞ

MUSTAFA SUNGUR: Programınızda değişim vurgusu yapıyorsunuz. Değimden kastınız nedir?

KORAY AYDIN : Değişimden kastettiğimiz MHP’nin fikrini, düşüncesini, temel ilkelerini değiştirmesi değildir. Biz 4 Kasım Kurultayında, “yönetimde değişim ve fikirde öze dönüş” parolasıyla yola çıktık. Bizim anlayışımıza göre MHP fikri bakımdan köklerine dönecek ve ülkücülerin iktidarını o kökler üzerinde inşa edecektir. Birilerinin seslendirdiği ya da yakıştırdığı gibi biz MHP’yi “Yeni MHP” yapmaya gelmiyoruz. MHP’yi hepimizin dilinde destan, yüreğinde sevda olan, beklenen, özlenen ve aranan MHP yapmaya geliyoruz. Bunu başarabildiğimiz takdirde, uygulayacağımız proje ve çalışmalarla Türk milletinin gönlünü kazanarak, mutlaka ama mutlaka iktidara geleceğiz.

MHP’DE SON KARAR: DEĞİŞİM VE İKTİDAR

MUSTAFA SUNGUR: Değişimi, iktidar vurgusuyla ele aldığınızı görüyoruz. 4 Kasım Kurultayını bir iktidar fırsatı olarak mı görüyorsunuz?

KORAY AYDIN : MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak olan 10. Büyük Kurultayına “MHP’de Son Karar, Değişim ve İktidar” sloganıyla hazırlanıyoruz. Amacımız 4 Kasım Kurultayını bir fırsat kabul ederek, oradan bir iktidar projesi çıkarmaktır. İktidar için çalışmak, hazırlanmak, iktidarı istemek ve bu isteği de bir dizi projeyle ortaya koymak, sonra bu projelere halkımızı inandırmak gerekir.

AKP İktidarı; terör, dış politika, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, özelleştirme, işçi, memur, emekli ve toplumun diğer darda ve zorda kalan kesimlerinin sorunları konusunda kelimenin tam anlamıyla sınıfta kalmıştır. Biz MHP ve Ülkücü Hareket olarak temel konu ve sorunları halkımıza iyi anlattığımız ve taraf haline dönüştürdüğümüz takdirde, büyük bir kitle desteğine ulaşacağız. Halk desteğini arkasına alan, sahaya inmiş, zinde, formda, ne istediğini bilen, bu isteğini, aşkını, şevkini ve coşkusunu kitlelere yansıtmış bir MHP’nin önünde hiçbir siyasal gücün duramayacağına inanıyoruz. Yeter ki, birlik ve beraberliğimizi koruyalım ve geliştirelim. Yeter ki MHP’yi adına yaraşır şekilde “harekete” geçirelim. İşte o zaman iktidar kendiliğinden gelecektir. Sözün özü, “Şimdi Hareket Zamanı, Şimdi İktidar Zamanı” diyoruz.

LİDERİ BAŞARILARI KORUR

MUSTAFA SUNGUR: MHP’nin mevcut yönetimi ile taban arasındaki ilişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Tabanla yönetimin arasında dil, üslup ve siyaset yapma biçimi açısından bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyor musunuz?

KORAY AYDIN : Yönetimle taban arasındaki uyumsuzluk tabiri yanlış anlaşılır. Bizim böyle bir söylemimiz yok. Biz yönetimle taban arasında, yönetimle halk arasında bir iletişim eksikliği olduğu kanaatindeyiz. Bu boşluğu doldurmak, MHP’yi tepeden tırnağı aynı dili konuş hale getirmek, MHP’nin kendi kendine ve topluma yabancılaşmasını önleyecektir. Tabanıyla aynı dili ve söylemi kullanmayan ve yaşamayan bir yönetim tarzının başarılı olması mümkün değildir.

4 Kasımdan sonra MHP ve Ülkücü Hareket’in önüne bir iktidar hedefi koyan, başarıya endeksli bir yönetim tarzı benimsiyoruz. Liderinden-il, ilçe, belde teşkilat başkanlarına, milletvekilinden-belediye başkanlarına kadar başarıya endeksli bir yönetim anlayışı hakim kılındığı takdirde, bir çok sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Bizim düşündüğümüz yönetim tarzında, korumacı anlayış terk edilecek, başarıya endeksli bir yönetim anlayışına geçilecektir. Bizim anlayışımıza göre lideri de, milletvekilini de, belediye başkanını da ve nihayet il, ilçe ve belde teşkilat başkanını da başarıları korur.

TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜ TEMEL REFERANSIMIZDIR

MUSTAFA SUNGUR : Adaylık açıklamanızda ve televizyon programlarında bir dizi projeden bahsediyor, seferberlik vurgusu yapıyorsunuz. Hangi alanlarda seferberlik başlatacaksınız?

KORAY AYDIN : Biz küçük olsun, bizim kontrolümüzde olsun anlayışı yerine, büyük olsun, başarı hepimizin olsun diyoruz. Bu bakımdan MHP’de üye seferberliği, gönül seferberliği ve temsil seferberliği başlatıyoruz. MHP’yi önce kendi içinde birlik ve bütünlük içinde kaynaştırıp, sonra da milletimizle bütünleşeceğiz. Türk milletinin milli ve manevi değerlerini önemseyen, bu değerleri korumayı ve geliştirmeyi kendine vazife edinen bir MHP, aranan, özlenen ve beklenen MHP’dir. MHP’nin iktidarını, Türk milletinin öz ve kök değerleri üzerinden inşa etmek gibi bir hedefimiz var.

MUSTAFA SUNGUR : Siyasal partiler, genelde daha geniş kitlelere açılmak ve iktidar olabilmek için çeşitli açılımlar yapmaktalar. Siz MHP’nin iktidar rotasına girmesi için bir ideolojik açılım yapacak mısınız?

KORAY AYDIN :MHP’nin iktidar rotasına girebilmesi için, Türk-İslam ülküsü çizgisine dayalı Türk milliyetçiliğini yeniden ihya edeceğiz. Türk-İslam Ülküsü temel referansımızdır. Yönetimde değişimi, bu değişimi yaparken kadrolarda yenilenmeyi, önce kendi iç bütünleşmemizi sağlamayı, daha sonra da milletimizle bütünleşecek adımları cesaretle atmayı hedefliyoruz.

Kurultaya yönelik ortaya koyduğumuz “Gelenekten Geliyoruz, Geleceği Seçiyoruz” anlayışımızı, bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bizim ortaya koyduğumuz yönetim anlayışında, MHP yıllar yılı ihmal ettiği insan kaynaklarıyla bir kadro çalışması ve ekip ruhuyla bir araya gelecek, sahaya inecek, çalışacak, üretecek, yol gösterecek ve başaracaktır.

SAKARYA RÜZGARINI ARKAMIZA ALDIK

MUSTAFA SUNGUR: İlk ziyaretinizi Sakarya’ya yaptığınızı biliyoruz. Ardından bir çok ili daha ziyaret ettiniz. Sakarya ziyaretinize dair izlenimlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

KORAY AYDIN : 1 Eylül’deki Genel Başkan adaylık açıklamasının ardından ilk yurt içi gezimizi Sakarya’ya gerçekleştirdik. Allah’a şükürler olsun ki büyük bir coşkuyla karşılandık. Sakaryalılarla, ülküdaşlarımızla buluştuk. Esnafımızla selamlaştık, planlanmamış olmasına rağmen, parti önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap ettik.

Sakarya MHP camiası da il başkanıyla, ilçe başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla bütün üst kurul delegeleriyle bir bütün olarak bize tam desteğini basının huzurunda ifade etti. Ardından Kültür Merkezinde toplanan partili arkadaşlarımıza hitap ettik. Ülkümüz ve ülkemize dair proje ve çalışmalarımızı anlattık. Gösterilen teveccüh, ilgi ve alakadan ziyadesiyle memnunuz. Sakarya Rüzgarını arkamıza aldığımızı açık ve net olarak ifade ediyorum.

MUSTAFA SUNGUR: Sakarya’dan sonra gittiğiniz diğer illerde durum nasıl?

KORAY AYDIN : Sakarya’nın ardından, bir dizi televizyon programı ve ziyaret programı gerçekleştirdik. Orta Anadolu ve Orta Karadeniz bölgesinde 6 ili kapsayan bir program gerçekleştirdik. Şereflikoçhisar, Aksaray, Acıgöl ve Nevşehir ziyaretlerimde partililerimizin, ülküdaşlarımızın ve bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bir çok yerde planlanmamış olmasına rağmen coşkulu kalabalıklara hitap ettik. Gençliğimin önemli bir bölümünün geçtiği Aksaray’da duygu dolu anlar yaşadım, anılarımız tazelendi. Babamın memuriyeti sebebiyle Ortaokul son sınıf ile Lise 1. Ve 2. Sınıfı Aksaray’da okumuştum. Aksaray’daki yıllarım, Ülkücü Hareket içinde dolu dolu geçmişti. Münazaralar, yarışmalar, maçlar ve daha bir dizi faaliyeti gerçekleştirdiğimiz bir çok arkadaşımla Aksaray’da yeniden karşılaştım. Matematik öğretmenim Mustafa Tokyay’la yıllar sonra kucaklaşmamız görülmeye değerdi. Aksaray MHP il merkezinde coşkulu ve heyecanlı bir kalabalığa hitap ettik. Ardından Acıgöl ilçe teşkilatını ziyaret ettik. Acıgöl ve Nevşehir il merkezinde gördüğümüz samimi, içten ve coşkulu havanın bizim de moralimizi ve şevkimizi artırdı. Gezimizin bir diğer durağı Çorum Sungurlu oldu. Sungurlu’da karşılama mitinge dönüşte ve MHP İlçe teşkilatı önünde toplanan coşkulu ve bir o kadar da heyecanlı kalabalığa hitap ettik. Ardından Sungurlu MHP ilçe teşkilatımızda partili arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha sonra gittiğimiz Çorum, Amasya ve Tokat’ta programları MHP ve Ülkücü Hareket’in sahaya inmeye, harekete geçmeye ve iktidara yürümeye ne kadar hazır ve istekli olduğunu bize gösterdi. Gösterilen ilgiden son derece memnun ve mutlu olduk. Hem Amasya ve hem de Tokat’ta salon ve parti toplantıları yaptık. Sadece partililerimizden değil halkımızdan da büyük ilgi gördük. Hatta o süreçte bizi takip eden bir gazeteci arkadaşımızın tespitiyle, “değişimi sadece MHP ve Ülkücü Hareket değil, halk da istiyor.” Bütün bu gezilerimizde bu değişim isteğine yakından şahit olduk.

Gezimizin son durağı Samsun oldu. Samsun’da öncelikle bölücü ihanet çeteleri tarafından şehit edilen aslen Trabzonlu hemşehrimiz Tunceli Ovacık Başsavcısı Murat Uzun’un evini ziyaret ettik. Uzun ailesine taziyede bulunduk, dualar okundu, tekbirler getirdik, rahmetli Başsavcımızın acısını paylaştık, hüzünlendik.

MHP Samsun il merkezini ziyaretimizde toplantı salonunu hınca hınç dolduran arkadaşlarımıza hitap ettik. Samsun MHP teşkilatları ve delege arkadaşlarımızla bir araya geldik. Projelerimizi, çalışmalarımızı, hedeflerimizi ortaya koyduk. Büyük bir hüsnü kabul gördüğümüzü net olarak ifade edebilirim.

Samsun ziyaretimizin sonunda yine Tunceli Ovacık’ta şehit olan askerimiz Mustafa Akar’ın Ayvacık ilçesindeki babaocağına giderek, ailesi ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduk. Ülkemizin ateş çemberinden geçtiği, bölücü ihanetin kol gezdiği bu günlerde, acıyı, hüznü, coşkuyu, sevinci bir arada yaşamak, görmek durumunda kalabiliyoruz. Ancak her şeye rağmen, milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü ve devletimizin tekliği noktasında mücadelemizi bir an bile duraklamadan sürdüreceğiz. Ülkemizi bu kaotik durumdan çıkarmaya, MHP ve Ülkücü Hareket’i iktidar yaparak, Türk milletinin dertlerine derman olmaya kararlıyız.

HEDEFİM BAŞBAKANLIKTIR

MUSTAFA SUNGUR: Kurultay süreci ile birlikte basınının ve kamuoyunun ilgisi nasıl ve en önemlisi 4 Kasımdan sonraki hedefiniz nedir?

KORAY AYDIN : Adaylık ilanımızdan sonra yazılı ve görsel basından ilgi görmeye devam ediyoruz. Eş zamanlı olarak il ziyaretlerimizi sürdürmeyi ve ülküdaşlarımızla gerek telefonla, gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse yüz yüze iletişim kurmayı sürdürüyoruz. Böylece MHP ve Ülkücü Hareket’in basında daha fazla yer bulması, partimizin tezleri ve görüşlerinin gündeme gelmesi de mümkün olmaktadır.

Daha önce de ifade ettiğim gibi, biz arkadaşlarımla birlikte, “ortak akıl, ortak gönül ve ortak başarı” ilkesini hayata geçirmek istiyoruz. Biz 4 Kasım Kurultayını bir fırsata çevirmek ve MHP’yi iktidar yapmak istiyoruz. Kendi nefsimiz için değil ama ülkemize ve milletimize hizmet için hedefimiz Başbakanlıktır. Biz sadece MHP’nin genel başkanlığına değil, ülkemizi yönetmeye, halkımızın dertlerine derman olmaya, çözüm odaklı bir yönetim anlayışla Başbakanlığa talibiz.

MUSTAFA SUNGUR : Zaman ayırdığınız ve görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

KORAY AYDIN : Görüşlerimizi, proje ve çalışmalarımızı aktarma fırsatı verdiğiniz için ben de sizlere teşekkür ediyor. Aracılığınızla okurlarınıza en derin selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 63
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 2046
Toplam Tekil 4078774
IP 3.128.199.88






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu