Ərəstun Baxşəliyev: “Güclü Azərbaycan və Türkiyə dövlətləri Qərb maraqlarına tamamilə uyğun gəlmir” - Elnur ELTÜRK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ərəstun Baxşəliyev: “Güclü Azərbaycan və Türkiyə dövlətləri Qərb maraqlarına tamamilə uyğun gəlmir” - Elnur ELTÜRK
Tarih: 28.09.2012 > Kaç kez okundu? 3093

Paylaş


Bu tip xəritələrlə mən ilk dəfə deyil ki, tanış oluram. ABŞ Cənubi Qafqazda özünə ən yaxın tərəfdaş kimi Azərbaycanı görmək istəyir.



Bu sözləri Siyasi Araşdırmalar İnstitunun elmi əməkdaşı, analitik Ərəstun Baxşəliyev “Nyu-York tayms” qəzetində Böyük Azərbaycan dövlətinin yarana biləcəyi ilə bağlı gedən xəbəri şərh edərkən yazır.



“Və onu da istəyir ki, bu tərəfdaş dövlət onun istəkləri prizmasından məsələlərə yanaşsın. Xəritələrin yayılması çox böyük ehtimalla provakasion xarakterlidir. Digər yandan ona da inana bilmirəm ki, ABŞ və ya onunla daha sıx şəkildə tərəfdaş dövlətlər simasında çıxış edən Avropa dövlətləri belə bir xəritənin cızılmasına razı olsunlar. Çünki nə güclü Türkiyə, nə də güclü Azərbaycan dövləti Qərb maraqlarına tamamilə uyğun gəlmir. Bu kimi provakasiyaların arxasında əslində bir sıra maraqlar yatır. İrana mümkün müdaxilə zamanı Azərbaycandan faydalanaraq, onun ərazisindən istifadə etmək. Bunun isə olacağı qeyri-mümkündür. Bu ona görə mümkün deyil, ki, Azərbaycanın özünün öz siyasət kursu var və o buna sadiqdir”-deyə analitik qeyd edib.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 564
Toplam Tekil 4079342
IP 3.144.238.20






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 5.960 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu