Ne mutlu Türküm diyene... - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ne mutlu Türküm diyene... - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 15.09.2012 > Kaç kez okundu? 2664

Paylaş


Geçen akşam eşim, internetteki bir haberi bana gösterdi;

- Bir avuç çapulcu gösteri yapıyor. Okullarda sabah söylenen "Andımızın" kaldırılmasını istiyor. Bunu, "ırkçılık" olarak suçluyor.

Tam bir iğrençlik. Tam bir ihanet tablosu. Tam bir Türk düşmanlığı paranoyası. Tam bir bölücülük örneği.

- Bu ülkede Türküm demek suç olmaya başladı. "Ne mutlu Türküm diyene" sözüne savaş açıldı. (Hatta, internet sitelerinde belirtildiği üzere, bazı valiler bu konuda gayrete gelip, sloganı ihtiva eden yazıları sildirtmeye başladı. İnşallah yanlıştır. Zira, bir vali, bu tür ihanetlere alet olamaz.)

Türküm dersen ırkçılık; Kürtüm dersen değil. Sünniyim dersen şeriatçılık ve mezhepçilik; Aleviyim dersen değil. (Zaten, 90 yıldır süren baskılar, hep Sünni kesimini hedef almıştır. Hep bunların yolu kesilmiştir.)

- Andımıza niçin karşı çıkılmaktadır? Zira, "Türküm, doğruyum" diye başlamaktadır. Erbakan'dan bu yana, MSP ve devamı partilerde (AKP dahil) hep Türklüğe alerji duyulmuştur. Bir gün bile "Ne mutlu Türküm diyene" sloganı ağızlara alınmamıştır. Aksine, (sadece kendini dindar sayan) bir takım tipler, "İslam'da ırkçılık yoktur" fetvaları ile, kendilerini haklı çıkarmaya çalışmışlardır. Peki, İslam'da milliyetini inkar var mıdır? Asla, yoktur. Ve bu tipler, her yerde "Kürt" olduklarını söylemekte mahzur görmemişlerdir.

Daha kısa bir süre önce; AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, Andımızı saçma bulan-kötüleyen saçma sapan konuşmalarını günlerce ekranlarda dinlemedik mi?

Şu an, (internet sitelerine göre, "Gölge Başbakan" diye nitelenen, hangi konuda ihtisas sahibi olduğunu bilemediğimiz, ancak Dolmabahçe Sarayı dahil her yerde çalışma ofisi bulunan) Başbakan Danışmanı Mücahit Aslan'ın babası, eski Diyarbakır Milletvekili İhsan Aslan hep bu slogana saldırmıyor muydu?

- Bu arada, nedir bu Milli Bayram düşmanlığı? Niçin yasaklar getirilmektedir? Bırakın, her isteyen (elbette belirli disiplin ve edep dahilinde) çelenk koysun. Bırakın, her yerde törenler yapılsın, moraller düzelsin.

İzmir'in kurtuluşunda, 9 Eylül'de; süvarilerin gelişini ve Vilayet Konağı'na bayrak çekişini yasaklamak, hangi mantığa ve vicdana sığabilir? Bu kadar ahmaklık, tahrik ve tahripçilik olur mu?

Bu AKP'ye bu tür akılları acaba kimler vermektedir? Zorla halkı kendilerine düşman etmektedirler. Bölünmelere sebebiyet vermektedirler. Tansiyonu, gerginliği körüklemektedirler.

(Neticede, üzülen Sn. Kültür ve Turizm Bakanı oldu. İçine tükürdüğüm, saçma yönetmeliğin uygulanmasını engellemesine rağmen, bir avuç kendini bilmezin saygısızlığına muhatap oldu.)

- AKP, içindeki Kürtçü grubun ve İran sempatizanlarının etkisi ile çok vahim hatalar yapmaktadır.

Dış politika, ABD güdümü ile tam bir kaos içine sokulmuştur. Herkesle kavgalı hale gelinmiştir.

İç politikada da ne huzur kalmıştır, ne ağız tadı. Mevcut düzenden çıkar sağlayanların dışında, herkes mutsuz / tedirgin ve şikayetçidir. Hiç öyle yandaş medyanın ve yalakaların yazdığı ve söylediği gibi pembe tablolar yoktur. Ancak; Ankara halktan kopuk olduğu için, mevcut sıkıntıların farkında olmamakta ve umursamamaktadır.

AKP'nin alternatifi yok kozu da ebedi olamaz. Elbette "vatanın kara bahtını kurtaracak" alternatifler ortaya çıkacaktır. İktidar, hiçbir zaman kimsenin mülkü olarak kalmayacaktır.

Önemli olan, o güne kadar, tamiri imkansız zararların ve yıkımların doğmamasıdır. Milli birliğimizin bozulmaması, manevi değerlerimizin dejenere olmamasıdır.

Ben; tüm ruhumla ve hücrelerimle, bir Müslüman Türk olmaktan gurur duyuyorum. Vatanım için şehit düşen dedelerimle iftihar ediyorum.

Ülkemin nimetlerinden yararlanıp da nankörlük edenlerin aksine, son nefesime kadar, "Ne mutlu Türküm" demeye devam edeceğim. Milletimin de her türlü menfi gayreti boşa çıkaracağına gönülden inanıyorum.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 57
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1910
Toplam Tekil 4078638
IP 18.117.142.248






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu