ÜMMETİN SULTAN’I HOŞ GELDİN - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ÜMMETİN SULTAN’I HOŞ GELDİN - Yakup TUFAN
Tarih: 21.07.2012 > Kaç kez okundu? 3648

Paylaş


„Ey îman edenler! Sizden önceki (ümmet)lere yazıldığı gibi, sizin üzerinize de oruç tutmak yazıldı (farz kılındı). Olur ki bu sâyede takvâya erersiniz.” (Bakara – 183)



Bu dünyada; “insan” olmak bir nimet, “İslam” olmak bir ihsan ve “Muhammed Ümmet”i olmak ise bir bahtiyarlıktır. Bununla birlikte bu değerler bir selahiyettir ve aynı zamanda bir mesuliyettir. Bunların şuurunda olmak ve buna uygun bir hayat sürmek lazım. Ancak o zaman iki cihan saadetine erişmek mümkün olur. Her şeyi en iyi bilen Allah’tır. O, bizi kendine hakkıyla bir kul ve Resulü Muhammed Mustafa’ya (sav) hayırlı ümmet olmaktan mahrum etmesin.



Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de bizim nasıl bir kul olmamız gerektiği ile ilgili şöyle buyurmaktadır: “(O mü'minler;) tövbe edenler, ibâdet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten vazgeçirmeye çalışanlar ve Allah'ın sınırlarını (koyduğu hükümleri) koruyanlardır. (İşte, böyle) mü'minlere (cenneti) müjdele!” (Tevbe – 112)



Elbette kainatta hiç bir şey boş değil, boşuna değildir ve hiç bir yaratık başı boş değildir. Her şey bir gaye, bir düzen ve intizam içerisinde yaratılmıştır. Ayrıca her şeyin bir başı ve bir de sonu vardır. Her şey kendi mecrasında akıp gider. Başı ve sonu olmayan ise yalnız Allah’tır. O her şeyi yaratan ve gözetendir. O Allah, rahmeti, merhameti ve mağfireti bol olandır. O, hüküm ve hikmet sahibidir. Nimet veren, ihsan eden de O’dur. Gecelerden “Leyle-i Kadir”i bin aya bedel eden O’dur ve Ramazan’ı 11 aya “SULTAN” yapan da odur. İki cihan serveri, nebiler nebisi, son Peygamber Muhammed Mustafa’nın (sav) Ümmeti’ni “Şehr-i Ramazan”a kavuşturan da O’dur. O, bizi Sultan’ın feyz ve bereketinden mahrum bırakmasın.



Allah Resulü bir Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurmaktadır: “İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe’ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak.”



Ey Müminler!Biz, Eşref-i Mahluk (yaradılmışların en şereflisi) olarak dünyaya geldiğimiz için bir bedel ödemedik, bu nimet bize meccanen verildi. Öte yandan Müslüman bir anne ve babadan dünyaya geldik, bu da bize meccanen ihsan edildi. Hava ve güneş, aldığımız nefes, ise hepsi meccenen. Düşünelim: Biri bize bir tas su veya bir bardak çay ikram etse, ona karşı içimizde mutlaka bir şükran duygusu oluşur ve teşekkür etmeyi kendimize bir borç biliriz değil mi?

Ey Ademoğlu! Allah’ın ihsan ettiği bunca nimete karşı sen ne yapmalısın, nasıl bir şükran duygusu içerisinde olmalısın, bunu hiç düşündün mü?

Ey Müslüman! İnsanlar içerisinde Allah seni Müslüman olmakla şerflendirmiş ve buna karşı sen nasıl bir teşekkür etmelisin, buna hiç akıl erdirdin mi?

Ey Muhammed Ümmeti! Cennet meccanen değil, bunu bil!



Önderimiz, Rehberimiz, Sevgili Peygamberimiz: “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır.” buyurmaktadır.



Bugün Ümmet Sultan’a kavuştu. Muhammed Ümmeti 11 ayın Sultan’ı Ramazan-ı Şerif´e kavuştu. Müminler için berket, muhabbet, şefkat ve merhametin bol olduğu Ramazan geldi.



Muhterem Müminler! Bu mübarek ayın kıymetini hakkıyla bilelim ve hayatımıza yeniden bir çekidüzen verelim.

Şimdi tefekkür edelim; Biz kimiz, nereden geldik ve nereye gidiyoruz.

Muhasebe yapalım; geçmişi bir film şeridi gibi gözden geçirelim ve geleceği hak çizgisine yönlendirelim.

Yaratılışın mana ve geyesine akıl erdirelim.

Aziz kardeşlerim! Ramazan ile buluşma, Sultan’a kavuşma, bizim için bir milat ve bir dönüm noktası olmalı.



Feyz ve bereketi bol bir Ramazan-ı Şerif geçirmeniz niyazıyla...





Dinslaken, 20 Temmuz 2012/ 1 Ramazan 1433

Yakup Tufan











Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 653
Toplam Tekil 4079432
IP 18.116.36.221






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu