AKADEMİ AVRASYA KURULDU. AVRASYA EKONOMİK İLİŞKİLER DERNEĞİ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AKADEMİ AVRASYA KURULDU. AVRASYA EKONOMİK İLİŞKİLER DERNEĞİ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.07.2012 > Kaç kez okundu? 2846

Paylaş


Avrasya bölgesi, biraz da coğrafi uzaklık sebebiyle ne yazık ki günümüze kadar insanımız tarafından yeterince tanınamamıştır. Bu bölgenin ülkemizde tanıtılması ve ülkemizin o bölgede tanıtılması amacıyla yapılan çalışmalar her ne kadar günümüzde artmaya başlamışsa da halen yeterli değildir. Bu durum sadece ekonomik ve kültürel sahalarda değil bilimsel ve akademik alanlarda da aynı seyri göstermektedir.





Bilimin insanlık tarihindeki yerini çok iyi bilen ve bu eksikliğin farkında olan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, hem ülkemiz akademisyenlerini Avrasya bölgesiyle ilgili çalışmalar yapmaya yönlendirme ve bu bölgedeki akademisyenlerle ilişkiler kurulmasını sağlama, hem de karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için mevcut ve gelecekte ortaya konacak projelerde akademisyenlerin değerli fikirleriyle derneğimizin faaliyetlerine ışık tutmalarını sağlama amacıyla Avrasya coğrafyasının önde gelen akademisyenlerinden oluşan bir "Akademik Danışma Kurulu" oluşturmuştur.





Akademisyenler kurulunun Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin merkezinde belirli periyotlarla yaptığı toplantılarda Türkiye′nin günümüzdeki durumu, Avrasya bölgesi ve Türkiye′nin bu bölgeyle olan ilişkileri ele alınmakta ve ülkemizin geleceği hakkında bir yol haritası çıkarılmaktadır. Ayrıca, çeşitli zamanlarda düzenlenen konferanslarla da akademisyenlerimizin bölgeyi ilgilendiren çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaları ve bilgi birikimlerini katılımcılara aktarmaları sağlanmaktadır.





Bu akademik çalışmaları daha kapsamlı bir atmosferde yürütmek ve derneğimiz çatısı altında uluslararası ilişkiler alanında eğitimler düzenlenmesi noktasında gerekli koordinasyon Akademik Avrasya tarafından yürütülecektir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 61
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1695
Toplam Tekil 4078423
IP 3.133.160.156






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 3.600 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu