İki Devlet ; Bir Millet - Aziz Dolu ATABEY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İki Devlet ; Bir Millet - Aziz Dolu ATABEY
Tarih: 26.04.2012 > Kaç kez okundu? 3182

Paylaş


Azerbaycan!.. Uzun Hasanların, Şah İsmaillerin, Nadir Şahların yurdu.. Akkoyunluların, Karakoyunluların, Karamanoğullarının, Karahacılıların göçüp geldiği ata yadigârı topraklar… Türkiye ile Türkistan’ı birbirine bağlayan köprü.. İki tarafın birliği de dirliği de bu köprünün sağlam durmasıyla mümkün olacaktır haliyle..



Azerbaycan!.. İstiklâline kavuşur kavuşmaz “iki devlet, bir milletiz” diyerek Türkiye’ye koşan canımız, kanımız, kardeşimiz… İstiklâl Harbi sırasında, elinde avucunda ne varsa Anadolu’ya gönderen vefâlı-cefâlı ülke.. “Borcumuzu nasıl ödeyelim? diye soran Ankara Hükümetine -mahcup bir ifadeyle- “Kardeşler arasında borç mu olur?” diyerek sözde değil, özde kardeş olduğunu ispatlayan güzel ülke, ülkemiz...



Azerbaycan!.. Türkiye hakkında şiirler yazdığı için hapse atılan; bir daha olmasın şartıyla serbest bırakıldığı halde dayanamayıp, “Çırpınırdı Karadeniz / Bakıp Türk’ün bayrağına / Ah ölmeden bir görseydim / Düşebilsem toprağına.” vb. dizelerle Türkiye’ye olan sevdasını dile getirmeye devam eden ve sırf bu yüzden Komünist Ruslar tarafından kurşuna dizilerek şehit edilen Ahmet Cevat’ın yurdu..



Azerbaycan!.. Mehmet Emin Resulzâde’nin de yurdudur elbet.. Hani ”Türk’ün kolu bükülmez / Türk’ün gücü tükenmez / Bir daha kalkan bayrak / Bir daha yere inmez.” diyen ünlü fikir adamımız, büyük devlet adamımız Resulzâde’nin..



Türkiye!.. Atatürkçü geçindiği halde, Atatürk’ün vasiyetini çöpe atan; Türkistan lâfını duyunca kuduran, kudurmasa da kulaklarını tıkayan yüzsüzlerin -nadir de olsa- çıkabildiği bir garip ülke.. Kızıl parmaklıkların ardına düşmüş kardeşini yetmiş yıl arayıp sormayan; onca yıldan sonra da -Batılılar gibi- sadece sahip olduğu neft (petrol) yataklarıyla ilgilenen yüzsüzlerin…



Türkiye!.. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in de dediği gibi ‘Ulu Türk Kağanlığını’ kuramasa bile güçlü bir Türk Birliğini kurma vazifesinin ağırlığını her daim omuzlarında taşıyan ülke.. Sayıları iki, üç, dört, beş, altı, yedi… diye günden güne artan kardeşleri derleyip-toparlayarak, ‘Büyük Türkiye’yi inşa edecek olan ağabey!..



Türkiye!.. Gazi Mustafa Kemal’in memleketi.. “Türk Birliğine inanıyorum. Onu görüyorum.” diyen adamın.. Adam gibi adamın!..



Türkiye ve Azerbaycan.. İki devlet-bir millet.. Sahi, bir millet niye iki devlet olur ki?





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 867
Toplam Tekil 4079646
IP 18.217.144.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu