KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI - Prof. Dr. Sami ÖZCAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI - Prof. Dr. Sami ÖZCAN
Tarih: 17.04.2012 > Kaç kez okundu? 2760

Paylaş


Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz, sevgi ve merhametin kaynağı, yaratılmışların en şereflisi Hz. Muhammed(S.A.V)’in doğumu bütün insanlık için kurtuluşun, huzurun ve mutluluğun habercisi olmuştur.

Evrensel düzeyde verdiği mesaj ve sahip olduğu yaşantısıyla sadece geçmişe değil günümüze de ışık tutan, gelecek dönemlerde de en buhranlı ve bunalımlı günlerde dahi sorunların ve sıkıntıların aşılmasında en temel başvuru kaynaklarından biri olacağı konusundan şüphe olmayan peygamberimiz örnek, ahlak ve kişilik timsalidir.

Yüce kitabımız Kur’an rehberliğinde insanlık âlemini aydınlatmak için en zorlu mücadelelere atılan peygamberimiz, karşılaştığı güçlüklere, insanlardan gördüğü eziyet ve hakaretlere rağmen yine de onları kazanmak için mücadele etmiş kardeşlik ekseninde yaşanabilir bir dünya hazırlayabilmek için çaba sarfetmiştir.

"Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin Allah'ın kulları kardeşler olunuz.”(Buhari, Müslim) hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere yaşanabilir ve huzurlu bir dünya için şefkat, merhamet ve kardeşlik noktasını ön plana çıkarmış, kurtuluş reçetesini en güzel şekilde ifade etmiştir.

Bütün bu duygu ve düşüncelerden hareketle, ”Kutlu Doğum Haftasının” insanlık ve İslam âleminin, peygamber efendimizin gösterdiği örnek yolda yürümesi ve mirasına sıkı sıkı bağlanmasına vesile olması temennisiyle, hayırlar getirmesini diler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi, huzurun ve barışın timsali olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Prof. Dr. Sami ÖZCAN

Rektör



KAYNAK: http://www.kafkas.edu.tr/duyurular/k_d_haftasi170412.pdf





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1303
Toplam Tekil 4078031
IP 18.219.95.244






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu