MİT'çiler ifadeye çağrıldı - ORTADOĞU GAZETESİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









MİT'çiler ifadeye çağrıldı - ORTADOĞU GAZETESİ
Tarih: 09.02.2012 > Kaç kez okundu? 2878

Paylaş


KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırdı



MİT yöneticilerine,internette de yayınlanan 47 dakikalık Oslo'daki görüşmelere ilişkin ses kayıtları, PKK ile yapılan görüşmelerin içerikleri, Öcalan'la İmralı'da yapılan görüşmelerin terör örgütü yöneticilerine aktarılıp aktarılmadığının sorulacağı ileri sürüldü.İfadelerin bugün İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde alınacağı öğrenildi.



Cumhuriyet Başsavcı-vekilliği'nin "MİT'in zirvesine ifade daveti" Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Oslo'da PKK'yla yapılan görüşmeye, soruşturma açıldığı belirtildi.



Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile 2 MİT görevlisinin KCK soruşturması kapsamında bugün ifadeye çağrıldığını bildirdi.



KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırdı.











MİT yöneticilerine PKK ile yapılan Oslo görüşmesi ve KCK'ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak. Önceki gün akşam konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen 'yok öyle bir şey'demişti. Ama dün Başsavcı Vekili Seçen, MİT Müsteşarı ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldığını doğruladı.







YARIN İFADE VERECEKLER



Savcılık, Fidan, Taner ve Güneş'in ifadelerinin alınması için MİT Müsteşarlığı'na tebligat gönderdi. MİT yöneticilerine, internette de yayınlanan 47 dakikalık Oslo'daki görüşmelere ilişkin ses kayıtları, PKK ile yapılan görüşmelerin içerikleri, Öcalan'la İmralı'da yapılan görüşmelerin örgüt yöneticilerine aktarılıp aktarılmadığının sorulacağı ileri sürüldü. MİT'in üst düzey yöneticilerinin yarın İstanbul Beşiktaş'taki adliyeye giderek ifade vermesi bekleniyor.







Başsavcı vekili Fikret Seçen, Fidan'a telefonla yapılan ifade davetinin KCK soruşturmasını yürüten Savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından yapıldığını, eski ve yeni MİT Müsteşarı ile yardımcısının bugün adliyeye gelmesinin istendiğini belirtti. İfadelerin bugün İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde alınacağı öğrenildi.







Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturmayı yürütüyor.



OSLO'DA DEVLET-PKK GÖRÜŞMESİ



Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de KCK operasyonları sürerken, Oslo'da PKK-Devlet görüşmesinin ses kaydı Eylül 2011'de gündeme bomba gibi düşmüştü. 2,5 yıl süren ve 5'inci kez gerçekleştiği iddia edilen ses kaydına göre dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, Norveç'te PKK yöneticileriyle toplantı yaptı. Ses kaydına göre Fidan ve Güneş, İmralı'da Abdullah Öcalan'la hükümetin açılım politikasını da tartışmıştı.



İŞTE O KASETTEKİ İDDİALAR



MİT ile PKK arasında geçtiği ileri sürülen ses kaydı, "Görüşmelerin İçyüzü Erdoğan'ı Yakacak" başlığı ile yayınlanmıştı. Konuşma kaydında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, dönemin MİT Müsteşar Yardımcılarından Afet Güneş ile birlikte PKK'lı Mustafa Karasu ve Sabri Ok ile yaptığı ileri sürülen toplantının ayrıntıları yer alıyordu. Ses kaydına göre Oslo'da PKK ile 5 kez müzakere yapılmıştı. MİT ile PKK'nın hükümetin 'Kürt Politikası'nı masaya yatırdığı bilgisi vardı.



Fidan'ın "Başbakan'ın özel temsilcisi" olarak Türkiye'yi temsil eden heyetin başında bulunduğu görüşmelerde, masanın diğer tarafında KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu ve PKK'lı Sabri Ok, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve "Koordinatör ülke temsilcileri" yer alıyor. Ses kayıtlarındaki diyaloglarda, PKK lideri için "Sayın Öcalan" ifadesini kullanan Fidan'ın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı sırasında iddia edilen ses kaydına konu olan Oslo heyetine dahil olmadan önce de Öcalan ile İmralı'da görüştüğü,



Öcalan'a iletilmek üzere PKK'nın Oslo heyetinden yazılı bir metin teslim aldığı ortaya çıkıyor. Görüşmede bir takım basit taleplerden anayasa değişikliğine, Öcalan'ın serbest bırakılmasına kadar çok geniş bir skala konuşulmuştu. Ses kaydındaki konuşmalarda Sabri Ok, PKK'nın her yerde olduğunu söylemesi üzerine Fidan "Metropolleri bombalarla, patlayıcılarla doldurdunuz. Hepsini biliyoruz" yanıtını veriyor.



KAYNAK: http://ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22732





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 794
Toplam Tekil 4079572
IP 3.128.199.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu