İSLAM DİN DERSLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İSLAM DİN DERSLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI - Yakup TUFAN
Tarih: 07.02.2012 > Kaç kez okundu? 2907

Paylaş


Nüfusu 5 milyonu bulan Müslümanlar, Almanya’da ‘dini cemaat’ olarak henüz tanınmadılar. Bu sebeple diğer dini toplulukların (Hristiyanlar ve Yahudiler) faydalandığı anayasal haklardan maalesef mahrum bırakıldılar. Bu durumdan oldukca rahatsız olan Müslüman kuruluşlar, haksızlığın ortadan kaldırılması ve eşit muamale konusunda mücadele vermekte ve gayret göstermekteler.



Hesen Bölgesinde ATİB’e bağlı cami ve cemiyetlerinden Frankfurt (Höchst) TKM-Mevlana Camii ve Darmstadt Emir Sultan Külliyesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan, federal bazda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ATİB’in aktif olarak içerisinde yer aldığı KRM çalışmalarına da değinen Tufan, Almanya’da yaşayan Müslümanların haklarının alınmasında; „elbirliği, fikir birliği, işbirliği ve güç birliği”nin şart olduğunun altını çizdi. Alman okullarında verilecek İslam Din Dersleri konusunda ‘Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi’nin (KRM) çalışmalarında gelinen noktaya dikkat çekti. Tufan: “Özellikle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) yapılan çalışmalar neticesinde ve eyalet hükümeti ile varılan anlaşmaya göre 2012/2013 öğretim yılında NRW okullarında Almanca olarak, İslam Din Dersleri (IRU) verilmeye başlanacaktır. Almanya’da faaliyet gösteren İslami Çatı Kuruluşları ( DİTİB, ATİB, VIKZ, IGMG, IRD, ZMD) maalesef -dini cemaat- statüsünde tanınmadıkları için, İslam Din Derleri verilmesi konusunda Danışma Kurulu (Beirat) modeli benimsendi” dedi.



Bilindiği gibi Almanya’nın diğer birçok eyaletlerinde de bu tür çalışmalar devam etmektedir. Almanya’da Müslümanların haklarının alınması “İslami Çatı Kuruluşları”nın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerine bağlıdır. Bu haseple Müslümanların birliğini bozacak her türlü tek başına çıkışlardan uzak durulması gerekir.



ATİB Hessen Bölge Başkanı Şaban Duran ise bölgede yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Bölgede oluşturulan ”Frankfurt Cami Dernekleri Çalışma Platformu” çalışmalarına değindi. Bununla birlikte Şaban Duran; Frankfurt Dinler Konseyi (Rat der Religionen), yaşlı Müslümanlar için ‘huzurevleri’ (Muslimische Altenheime), hastaneler için ‘hoca’ (Seelsorger) gibi konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Ayrıca Frankfurt ve Darmstadt’ta yapılan ziyaretler esnasında, Almanya’daki ırkçılık ve Nazi terörüne değinildi. Irkçılık ve Nazi terörüne karşı Hessen polis ve emniyet birimlerinin camileri, cemiyetleri koruması ve Müslümanların emniyetlerinin sağlanması gerektiği de dile getirildi.





04.02.2012









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 72
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1699
Toplam Tekil 4078427
IP 3.144.84.155






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu