Saklanan Tarih- Bahadır Çelikbaş - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Saklanan Tarih- Bahadır Çelikbaş
Tarih: 22.02.2009 > Kaç kez okundu? 3136

Paylaş


Genel Türk Tarihi’ nin öğretilişindeki ciddi sorunlar vatan evlatlarının beyninin bulanmasına en büyük sebeptir. Okullarda öğretilen tarihin bu kadar dar ve fikirsizce sunulması acilen önüne geçilmesi şart olan bir garabettir. İlk yazılı kaynağımızın altıncı yüzyılda bulunduğunu iddia eden Milli Eğitim eğer bilime inansaydı yetişen ilim adamlarımızın karbon testleriyle ortaya koyduğu on altı bin yıllık Türk damgalarını ve kitabelerini inkâr edercesine hareket etmezdi. Ellerine geçen her fırsatta Türklerin sadece savaşmakla uğraştığını öne süren eğitimciler doğudaki kültürel tarihi Türklerden nasıl soyutluyorlar anlamıyorum. Bahsedilen yüzyıllarda belirgin bir Türk hâkimiyeti vardı, fakat içlerinde öylesine bir Çin ve Pers hayranlığı var ki medeniyet göstergesi olan tüm bulguları bu iki soya dayandırmaktalar. Türk’ün ayak bastığı her toprağı barbarlıkla kontrol ettiğini düşünen batı kökenli fikirler maalesef bugünün tarih anlayışında en fazla kabul gören kesimde yer almaktadır. Dünya’da bir millet var mıdır ki ırkının binlerce yıl kullandığı alfabeyi gelecek nesillerden ustalıkla saklasın? Arap harflerini Tanrının bir emriymiş gibi gözümüze sokanlar bilimin ortaya koyduğu on altı bin yıllık damgalarımızı neden öğrencilere gösteremiyor? Milli bir eğitimden söz edeceksek bunun ilk şartı milletimizin edebiyat tarihini saklamamaktır. Böylesine kıvanç kaynağı olan tespitlerin sadece açıkoturumlarda dile getirilmesi ve başka hiçbir kurum, kuruluş tarafından desteklenmemesi ne acıdır. Dünyada birkaç yüzyıllık tarihlerini sinemalarla, bilgisayar oyunlarıyla kabul ettiren ülkelerin geçmişinde bizimki gibi bir tarih olsaydı neler yaparlardı merak ediyorum. Hâlbuki biz Çanakkale Savaşlarına bile doğru düzgün bir sinema filmi çekemedik. Bir sinema filmi çekmek çok mu önemli diyebilirsiniz. Evet, hem de o kadar önemli ki vaktiyle sıktığımız kurşundan daha tesirli bir hal aldı. Okumayı sevmeyen, üniversitelerinde bile araştırmadan yoksun kalan insanların heyecanlarını tekrar kazandırmanın tek yolu bu gibi faaliyetlerden geçiyor. Son beş yılda düşmanımız olan ırkları binlerce yıllık kaynaklara dayandırarak Türk soyuna ulamaya çalışan sahtekâr profesörler sıra kendi tarihlerine gelince öyle bir susuyorlar ki buna çaşıtlıktan başka bir şey denemez. Öyleyse yapılması gereken şey bellidir. Eğitimimizi sadece okul kaynaklarıyla sınırlı tutmamalı, tüm ömrünü şanlı tarihimize ayıran gerçek bilim adamlarının çalışmalarını incelemeli, bu insanları meydanlara ve milletin içine çekmeliyiz. Zannediyorum ki günlük zevklerini ve aile hayatlarını hiçe sayarcasına çalışan bu değerli insanlar, milletin kendilerine muhtaç olduğunu hissettikleri gün birçok fedakârlığı yapacaktır. Yeter ki biz gerçek tarihimizi öğrenmek için kararlı olalım.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 67
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1499
Toplam Tekil 4078227
IP 3.22.249.158






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu