Kıbrıslı Türk Denizciliğin Oskarı’nı Aldı - Prof. Dr. Ata ATUN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kıbrıslı Türk Denizciliğin Oskarı’nı Aldı - Prof. Dr. Ata ATUN
Tarih: 17.11.2011 > Kaç kez okundu? 3089

Paylaş


2005 yılında başlatılan ve geçen yıllar içinde “Denizciliğin Oskarı” adını alan Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödüllerinin Altıncısı, Cumartesi günü İstanbul Ataköy Sheraton Hotel'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'un da katılımı ile yapıldı.



Dünyanın ünlü denizcileri, bazı devletlerin IMO temsilcileri yani IMO’da görev yapan Büyükelçileri, uluslararası denizcilik kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, Deniz Ticaret Odası Üyeleri ve Türk Armatörler Birliği temsilcileri de törene katıldı.



Kaptan Muhsin Emirsoy Altın Çıpa Ödülünü Alırken



Sunuculuğunu Savaş Karakaş'ın yaptığı törende açılış konuşmalarını Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat ve Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top yaptı.



Kıbrıslı Türk Muhsin ve Dilek Emirsoy çiftine Ödül



25 yıl önce denizcilik sektörünün deniz taşımacılığı sektörüne adım atan Kaptan Muhsin Emirsoy, eşi Dilek hanımla birlikte kurdukları KONVOY DENİZCİLİK LTD. adlı şirketleri zaman içinde başarılı bir yönetimle büyüyerek Emirsoy Holding’e dönüştü.





















Emirsoy Ailesi



Holding’in Denizcilik Sektörünün Oskarı olarak adlandırılan ALTIN ÇIPA ödülünü alan Konvoy Denizcilik Ltd. şirketi dünya çapında kuru dökme yük, genel kargo, taşıtlar, konteyner ve her türlü proje kargo taşımacılığı yapmakta olan işletmesi altındaki gemilerinin, teknik ve ticari işletmeciliğini yapmakta.



Kıbrıslı Türk Muhsin Emirsoy ve Dilek Emirsoy’un’un sahibi oldukları Konvoy Denizcilik bu yıl Kuru Yük Gemi İşletmeciliği kategorisinde büyük ödülü aldı.



Konvoy Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Emirsoy’a ödülünü İtalya IMO Temsilcisi Amiral Cristianao Aliperta takdim etti.



Emirsoy yaptığı konuşmada, 30 yıldan bu yana denizcilik mesleğini icra ettiğini, geminin mutfağından geldiğini kaydederek, kendisini bu ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür etti.

















Kaptan Muhsin Emirsoy Kürsüden Konuşmasını Yaparken



KKTC Cumhurbaşkanı Kutlama Mesajı Gönderdi.



KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Emirsoy çiftine Denizcilik Sektörünün Oskarı olarak adlandırılan ALTIN ÇIPA ödülüne layık görülmeleri nedeni ile bir kutlama yazısı gönderdi. Yazıyı, ödül törenine denizci olması nedeni ile davet edilen Cumhurbaşkanının Danışma Kurulu Üyesi ve bir armatörlük şirketi sahibi olan Prof. Dr. Ata Atun, törenle Emirsoy çiftine takdim etti.



Prof. Dr. Ata Atun, Kaptan Muhsin Emirsoy'a

KKTC Cumhurbaşkanı'nın Kutlama Mesajını Takdim Ederken





Şirketin gemi tonajı KKTC’ninkinden daha büyük



Şirket uluslararası taşımacılık yapan 6 geminin sahibi.



Dökme yük taşıyan Aegean Castle (26646 GRT), İzmir Castle (27074 GRT),



Genel yük taşıyan Rosborg (15992 GRT), Bsle Performer (16990 GRT), Humbolt Current (16992 GRT) ve Ro Ro gemisi Naesborg (32173 GRT).



Şirketin toplam GRT’si yani Gross Tonajı, 135867 ton. Bu miktar KKTC’ye kayıtlı olan gemilerin tümünün Gros tonundan daha fazla.





Şirket büyük bir aile gibi



Genç yaştaki personeller hariç şirketin yeni diye tanımlanan personelleri ortalama son 12 veya 13 senedir şirkette çalışan kişiler. Personelde ve yöneticilerde müthiş bir aile kavramı var. Her personel kendini şirketin değil Konvoy Denizcilik ailesinin bir ferdi olarak görüyor. Bu aidiyet beraberinde de başarıyı getiriyor.



Kıbrıslı Emirsoy çiftinin diğer başarıları



Emirsoy çifti yıllar içine sistematik, kurumsal ve özverili uğraşı ile kazandıklarını artı değer olarak Ege’nin Seferlihisar bölgesinde Turgut köyünde denizcilik sektörü ile ilgisi olmayan bir başka yatırıma da dönüştürmeyi başardı.



Emirsoylar sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da kalitesinden söz edilen ve listelere girmiş bir at yetiştirme merkezi kurdular Seferlihisar’da. Avrupa’nın en iyi soylu atlarından gelen atlarla şu anda Türkiye’nin bir numarası konumundalar.



Yüzlerce dönüm arazi içinde, binlerce zeytin, badem ve harnıp ağaçları arasında eko turizme uygun muhteşem bir tesis yarattılar. Organik tarım uygulaması ile tesisin gereksinimlerini karşılıyorlar ve çok kaliteli bir de şarap üretiyorlar.



Prof. Dr. Ata ATUN

ata.atun@atun.com

http://www.ataatun.com

18 Kasım 2011





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 72
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1979
Toplam Tekil 4078707
IP 3.141.8.247






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu