ALİYEV BU BİRLİĞE CEZA YAPTIRIMI UYGULAMALI - Ayşe ALTAY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ALİYEV BU BİRLİĞE CEZA YAPTIRIMI UYGULAMALI - Ayşe ALTAY
Tarih: 15.09.2011 > Kaç kez okundu? 3238

Paylaş


Son zamanlarda Azerbaycan’da yaşanan ve Türk medyasında yer almayan bir olayı paylaşmak istiyorum. Malumunuz PKK bir terör örgütüdür. Ve Türkiye PKK’ya her türlü destek veren devletlerin kimler olduğunu bilmektedir. Son zamanlarda İsrail ile Türkiye arasındaki yaşanan olaylarda İsrail’in “düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığıyla hareket ederek PKK’ya açıktan destek verdiğini görmekteyiz. Bugün Türkiye’nin PKK ile mücadelesi pek çok çevrede yetersiz görülse de aranan desteği bulmaktadır. Bu süreç içerisinde Azerbaycan’da bazı kişiler PKK’nın terör örgütü olduğunu düşünmeden (ve hatta PKK’nın neden terör örgütü olduğunu bilmeden) onlara sosyal paylaşım sitelerinden destek vermektedir.







Azerbaycan’da Hukukçu Kadınlar Birliği üyesi Minurə Məmmədquliyeva kendisine ait facebook sayfasından “Çukurca’da sivil halka ateş açıldı. Bir BDP meclis üyesi göğsüne isabet eden gaz bombasıyla hayatını yitirdi. Allah belanı versin, Erdoğan, Allah belanı versin Türk hükümeti! Bu cinayeti işleyenler cezalandırılmalı mutlaka! PKK’yı desteklediğimi beyan ederim…” diyerek PKK’yı desteklediğini açıkça dile getirmiştir. İşin ilginç yanı Hukukcu Kadınlar Birliği gerçekleştirdiği iki projelerden biri için STK’lardan 350bin dolarlık para desteği almıştır. Paranın ABD - deki fonlar tarafından verildiği düşünülürse durum daha netleşecektir. Tüm bu gelişmeler ışığında kendilerinden şüphe etmemiz doğaldır. Minurə Məmmədquliyeva Lâçin bölgesinde doğmuştur. Lâçin bölgesindeyse genelde Kürtler yaşamaktadır.







Hukukçu Kadınlar Birliği üyesi Minurə Məmmədquliyeva’nın bu düşüncesizce yaptığı PKK propagandası Azerbaycan’ın Xalq Cəbhəsi gazetesi parlamento muhabiri Aga Ceferli’nin yapmış olduğu haberle ortaya çıktı. Haberin Azerbaycan’da duyulmasından sonra Azerbaycan milletvekili Kurban Mammedov yaptığı açıklamada “ Türkiye hükümetinin PKK terör teşkilatının zararsızlaştırılması ile son zamanlarda gösterdiği ciddi girişimler bütün dünyada olduğu gibi Azerbaycan’da da bu tip teşkilatları destekleyen bazı kimseleri rahatsız etmeye başlamıştır. Bunun sonucunda; PKK terör örgütünü destekleyen bazı güçler bu örgütün bildirilerini daha da güçlendirmeye, nüfusun düşüncelerini etkilemeye tüm gücüyle gayret gösteriyorlar. Onlar bu bildilerini ancak sanal hayatta, sosyal ağlarda devam ettirebilirler… PKK’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından terör teşkilatı olarak tanıması ve ülke dâhilinde PKK’ya destekleyen şahıslara karşı ciddi tedbirlerin alınması gerekmektedir. …” demiştir.







ALİYEV’in Azerbaycan’ın Türkiye’nin arka bahçesi olmadığına dair düşünceleri Wikileaks belgelerinde gündeme gelmişti. Sayın ALİYEV vatanın arka ya da ön bahçesi olmak yerine vatanın bahçesi olmanın büyük bir gurur ve onur olduğunu bilmelidir. Bu ALİYEV’in şahsi hırslarından biriydi. Ama şimdi yukarıda bahsettiğim olay ALİYEV’in şahsi hırslarının da üzerinde ileride kendi ülkesi içinde tehdit unsuru oluşturacaktır. İleride PKK terör örgütü ile başının belaya girmesini istemiyorsa bugünden işi sağlama almalıdır. Bu birliğe ve bu birliğin PKK sempatizanı kadına ciddi ceza yaptırımı uygulamalıdır. Birliğin ve PKK sempatizanı kadının banka hesapları teftiş edilmelidir.











Ayşe ALTAY / Balkan Günlüğü Gazetesi / İZMİR





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 67
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 346
Toplam Tekil 4079125
IP 3.142.197.198






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu