Kaldığımız yerden… - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kaldığımız yerden… - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 14.09.2011 > Kaç kez okundu? 2856

Paylaş






14 09 2011

www.burhanozfatura.org





Ülkemizde ve tüm Dünya’da cereyan eden olaylar, içimizi karartıyor ve ruhumuzu sıkıyor. Bu sebeple , Mübarek Ramazan Ayı’nı fırsat bilerek , biraz inzivaya çekilmek , ruhumu dinlendirmek istedim.



Ama , ne mümkün ! İsrail ve ABD taşeronu teröristlerin , bu inançsız güruhun, her gün işlediği cinayetlerin ; genç yaşta şehit düşen evlatlarımızın ve sadece laf üreten, beceriksiz iktidarın; huzur vermesi mümkün müdür?



Bu arada ; İslama ve İnsanlığa hiç yakışmayan davranışlar ; halkın parası ile düzenlenen “gösteriş iftarları” da , işin tuzu biberi oldu. Daha da çok sinir bozdu.



Bir Devlet , bu kadar aciz duruma düşürülebilir mi?



Anladık , bağımsız değiliz. Her adımda , ABD izni şart koşuluyor. Yurt dışı harekat kararı bir türlü alınamıyor. Ancak yurt içindeki temizlemek için de mi izin almak gerekmektedir?



Hakkari – Yüksekova – Şırnak bölgesinde , Devlet yoktur.Buralara eşkıya hakimdir.Halk sindirilmiştir.Gündüz vakti cinayetler işlenmekte polislerimiz, askerlerimiz şehit edilmekte ; insanlar kaçırılmaktadır. Karakollar , kışlalar basılmaktadır. Okuduklarımıza göre , yakında Hakkari Hükümet binası işgal edilecek , özerklik ilan edilecektir.(Bunun için halka silah dağıtılmaktadır.)



Bu” kurtarılmış devletten arındırılmış bölgede” asgari güvenlik bile sağlanamamaktadır. Yurt içindeki kamplar temizlenememektedir. Devlet ; ne halkı ne de kendi polis ve askerini koruyamamaktadır.



Yurt içinde çoğu da askeri birimlere komşu , yığınla kamp vardır. Sadece Hakkari kırsalında 16 Terör kampından ve 700 civarında –etkin- teröristten bahsedilmektedir.



BDP li belediyeler , tam anlamı ile terör örgütünün emrindedir tüm kaynaklarını buraya aktarmakta , örgüt ve aileleri için bir “Sosyal Güvenlik Kurumu” gibi çalışmaktadırlar . (Gelen İsrail , ABD ve AB fonları da ayrıdır.)



Ne denetleyen , ne hesap soran vardır. İktidar , ta bir acizlik içindedir.



KCK ; bir taraftan , şehirlerde halkı teslim alırken , haraca bağlarken , diğer taraftan da dağa eleman hazırlamaktadır.Karışan / görüşen de yoktur.



Bölgede etkili bir istihbarat yoktur. Askeri istihbarat / Polis istihbaratı ve MİT arasında , ciddi bir koordinasyon yoktur.(Kamu Güvenliği Müsteşarlığının sadece adı vardır, icraatı yoktur.)Bu arada ne yazık ki ,istihbaratları, terör örgütü ile paylaşan hainlerde mevcuttur.



Sınırlarımız elek gibidir.Gelen geçmektedir.( Kaçakçısı, teröristi, insan tacirleri , uyuşturucu tacirleri, Hatta örgüt kendi adına gümrük kapıları oluşturmuş, özellikle uyuşturucu kaçakçılığından ciddi paralar elde etmektedir.( Devlet uyuyor mu ? o kadar polis ve asker , ne yapmaktadır? Uyuşturucu ticareti yapanlar ( başta CIA / MOSSAD / Alman İstihbaratı BND ve PKK olmak üzere )belgelidir. Niçin engel olunmamaktadır.? Göz yumulmaktadır.( Bu da mı ABD talimatıdır?)



Sınır karakollarının çoğu zavallı durumdadır.Acaba , yeni /dayanıklı karakol inşeatları ne zaman bitecektir ?



Terörün koordinatörü , hamisi ve yöneticisi ; İsrail / (İsrail ‘in maşası) ABD ve AB dir. ABD Adana konsolosu , tam bir pervasızlıkla ve küstahlıkla , bölgede cirit atmakta , teröristlere akıl hocalığı yapmaktadır. Buna dersini verecek bir vatan sever yok mudur?(Dış işleri niçin suskundur? Niçin tepki koymaz?bu pislik üretenleri kovmaz?



Terörle mücadele de ; bir karargah beyin / master plan / koordinasyon/belirlenmiş yol haritası yoktur. Tam kör dövüşü 30 yıldır sürmekte , evlatlarımız şehit olmakta , kaynaklar israf edilmektedir. ( Niçin Kamu Güvenliği Müsteşarlığı aktif hale getirilemez? İlle de Sn . Beşir Atalay olacak ısrarından vazgeçilemez mi ?)



Lafla Peynir gemisi yürümemektedir. AKP , sıfır terörü , 9 yılda , bu azgın hale getirmiş ; verdiği tavizlerle / yaptığı hatalarla / ABD talimatları ile ve “Kürt Açılımı vb” saçmalıklarla yüzüne gözüne bulaştırmıştır.



Sayın Başbakanın çevresinde , onu ikaz edecek , doğruları anlatacak , yürekli kişilerin olmaması da , ayrı bir talihsizliktir. Ve iş sevgili halkımıza düşmektedir. Lütfen milyonlarca mektup / faks /mail vs. ile sorumluları ikaz ediniz.



Suskun kalmayınız . Tehlikenin boyutlarını idrak ediniz.





Not: Yazımı hazırlarken , Sn Yusuf GEZGİN ‘in www.yusufgezgin.com adresindeki 18 Ağustos tarihli yazısından çok faydalandım.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 64
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1430
Toplam Tekil 4078158
IP 18.119.139.50






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 3.314 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu