LİBYA VE NATO-İŞBİRLİKÇİ SALDIRGANLIĞI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









LİBYA VE NATO-İŞBİRLİKÇİ SALDIRGANLIĞI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 25.08.2011 > Kaç kez okundu? 2768

Paylaş


Batı; NATO kuvvetleri ile BM üyesi bir ülkeyi daha yaktı, yıktı, katletti.







ABD Temsilciler Meclisi üyesi, Michele Bachmann, Obama’nın Libya’ya insani amaçlar için gitmek istediğini söylediğini de hatırlattı, Libya’da NATO saldırılarında 10.000 ile 30.000 arasında insanın öldürüldüğünü öğrendik” dedi. (Kaynak: Fox News)







Libya'ya askeri operasyon gerçekleştiren koalisyon güçleri, sivil halkı koruma gerekçesiyle petrol ve menfaat çıkarları için Libya'nın başına üşüştü. Yemen ve Bahreyn'de katledilen halkı görmezden gelerek bir kez daha çifte standartçı tavrını gösteren Batı, Libyalıları katliamdan kurtarma bahanesiyle petrol yataklarının üzerine konmayı başardı.







Çatışmaların başlamasından itibaren ölen Libyalı sayısı: 30 bin den fazla sivil-asker.



Libya yönetiminin NATO operasyonlarında öldüğünü açıkladığı sivil sayısı: 700 kişi



Libya operasyonunun İngiliz yönetimine maliyeti: 250 milyon sterlin



Libya operasyonunu ABD’ye günlük maliyeti: günlük dört milyon dolar



Kaddafi’nin yurtdışında dondurulan hesap ve mal varlıklarının toplamı: 168 milyar dolar



Bir Tornado jetinin Libya üzerinde yaptığı bir sortinin maliyeti 30 bin sterlin



500 bin sterlin değerinde olan bir Cruise füzesinden fırlatılan: 500 adet







Artık hedefte, Komünizm yok. İslam ve Müslüman ülkeler var. Kaddafi, ateşkes ilan etmiş, gözlemci istemişti. Neden gözlemci gönderilmedi? Neden ateşkese rağmen, bu tavır sergilendi. Kaddafi'nin tutumundan dolayı petrolden, kendi istedikleri şartlarda yararlanamadıkları için vahşice saldırdılar.







Libya, Avrupa'nın petrolünü sağlayan önemli bir ülke. Burayı, kontrol altında tutmak istiyorlar. Tavırları, çok açık.







Arap Birliği, NATO'nun müdahalesini bile bile Libya'yı kurtların önüne attı. Batılıların lehine oynuyorlar. İslam Konferansı Örgütü de, bu konularda tamamen atıl, kılını kıpırdatmayan ne olup bittiğini doğru dürüst takip edemeyen, aciz bir sivil toplum örgütüne dönüştü. İslam ülkeleri de, net bir tavır koyamadılar.







Libya da katliamlar sürerken Türkiye’nin Müslüman halkının dikkati, Somali açlık konusuna çekildi. Dün kardeşim denilen Kaddafi elinden İnsan Hakları ödülü alanlar, haçlılara ve muhaliflere destek oldular, elden 250 milyon dolar verdiler. Önce NATO’nun ne işi var dediler sonra Libya’nın yakılıp yıkılmasına insanların katline haçlılarla ortak oldular.







O Libya ki; Batı, Kıbrıs savaşında Türkiye’ye ambargo uygularken, Türkiye’ye askeri yardımda bulunmuş, alt yapı hizmetlerini Türklere vermişti. Binlerce işçisi orada çalışıyordu.







Batının emperyalist sömürü ve saldırı çarkının bir unsuru haline gelen Türkiye, utanç verici desteği ile parlak tarihine kara bir leke sürdü.







Batı, bunu hep yapıyor. Batılı ülkelerin NATO ve BM eliyle iki yüzlü tavırlarını sürekli takınmaktadırlar. Batı; sömürü çarkını insani gerekçelerle müdahale ederek işletiyor.







Batı, işine geldiğinde insanı değerleri ön plana çıkararak müdahale ediyor.







Batı Irak'a girerken, insanları Saddam zulmünden kurtarmak için girdi. Ama 1,5 milyon insanı katletti. Şimdi tüm petrolleri haçlıların kontrolünde. Araplar da yakılıp yıkılan kentlerini, ellerinden alınan petrolü düşünmeden Saddam zulmünden kurtulduklarına seviniyorlar. Batı Irak’a Saddam'ı öldürerek özgürlük mü götürdü?







Irak'ın yanı sıra Afganistan'da da katliam sivillere karşı yürütülüyor. Afganistan'da,



NATO askerleri onbinlerce sivil, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor.







NATO, Taliban ve El kaide ile mücadele adı altında Pakistan’da katliamlarına devam ediyor.







Afrika'da Tutsi ve Hutu kabileleri arasında meydana gelen savaşta 1,5 milyon insan öldürüldü. Ne BM, ne de NATO kılını kıpırdatmadı. Bosna Hersek'te Sırplar tarafından yapılan katliamı durdurmak için girmediler. Ne zaman müdahale ettiler. Bosnalılar kendi güçlerini toparlayıp Sırpları şehirlerden çıkarmaya başladıkları zaman girdiler. Srebrenitsa katliamı NATO girdikten sonra oldu. 10 bin insan, gözlerinin içine baka baka öldürüldü.







NATO ve BM'nin samimiyetlerine nasıl inanacağız, nasıl güvenceğiz?



Ya kendilerini Müslüman gösteren ama haçlılarla birlikte Müslüman kanı dökenlerle birlikte olanlara ne diyeceğiz?







Günün Sözü; Zalimlerin döktüğü kan, birgün dökenleri de, destek olanları da boğar.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1083
Toplam Tekil 4077812
IP 18.222.200.143






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu