25–26 Haziran 100 Şiir Sevdalısı Sivas’ta Buluştu - Münevver DÜVER - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









25–26 Haziran 100 Şiir Sevdalısı Sivas’ta Buluştu - Münevver DÜVER
Tarih: 08.08.2011 > Kaç kez okundu? 5360

Paylaş












3.Geleneksel Şiir Şöleni’nde Şairler Sivas’ta Buluştu. Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği SİYŞAD tarafından bu yılda ŞAİRLER SEÇKİSİ 3.GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİ Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Yapıldı. Şölene Sivas Başta Olmak Üzere Değişik İllerden 100 Şair ve Yazar Katıldı.







ADANA- 2011 Yılı 2011” ŞAİRLER SEÇKİSİ” ŞİİR ANTOLOJİSİ Kitabı 100 süper şairden oluşan ve her şaire altı sayfa ayrılan şairlerin özgeçmiş ve eserlerinin yer aldığı



Usta kalemlerin bulunduğu “2011 Yılı Şairler Seçkisi, Şiir Antolojisi” büyük bir özveri ile çıktı. (SİYŞAD) “Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği” Adına Bekir Alim, Fatma Pınarbaşı, Fatma Hizmetli, Münevver Düver, Nevin Kılıç, Sabiha Serin, Şevki Kayaturan, Şükrü Toprak, Zekeriya Duman ve Zeki Tombul tarafından yayına hazırlanan bu yayın organı tam 608 sahife olarak. Kapak selefon renkli ve 17X21 ebadında, okuyucuya bilgi bakımından mutlu edici bir eserdir. İç kapağa bakınca Sivas Valisi Ali Kolat beyefendinin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp beyefendinin, Şairler Seçkisi Yayın Kurulu’nun ve Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği SİYŞAD Başkanı sevgili hanımefendi Sabiha Serin’in 2011 ŞAİRLER SEÇKİSİ ŞİİR ANTOLOJİSİ şairlerinin harika eserleri yer almaktadır.



Önceki yıllarda çıkarılan eserler yapılan imza günlerinde bu antolojilere emek verenler ve Sivas halkı misafir severliğini göstermişti. Tüm emeği geçenlere ve Antolojide yer alan şairlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.





SİYŞAD 3.Geleneksel Şiir şölenini " ŞAİRLER SEÇKİSİ " isimli Geleneksel Şiir Şöleni Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Yapıldı. Şölene Sivas başta olmak üzere değişik illerden 100 şair ve yazar katıldı. (SİYŞAD) Başkanı Sabiha Serin, Cumhuriyetin temelinin atıldığı, âşıklar diyarı Sivas’ın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından ilk şiir olarak Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYŞAD) Başkanı Sabiha Serin hanımefendi şiir okudu.(SİYŞAD) Başkan Yardımcısı Bekir Âlim beyefendi katılımcıların tanıtım ve fon müziklerini ayarlayarak bilgisayar başında büyük emek vererek, Şairler yazmış oldukları eserlerini seslendirdiler. Türk Halk Müziği (Ahmet Dökmetaş saz ekibi ile ses sanatçıları, Sivaslı Rabia Ece Aydoğdu, Halil İbrahim Dumlu türküleri ile Gümüşhaneli Ayhan Bayram ise kemençesi ile programa renk kattılar. Programa Sivas Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksan Kolat, Sivas Belediye Başkan vekili Orhan Demirok, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan’ın eşi Güler Seyhan, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, bir çok dernek başkanları ve şiir severler katıldı.







SİYŞAD 3.Geleneksel Şiir şölenini gündüz tamamladıktan sonra aynı gün akşamı ikinci bölümünü Sivas Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği şiir ve müzik şöleni 25 Haziran saat:21.00 de Sivas Buruciye Medresesi bahçesinde devam etti. Sivas Radyo ve Televizyonu SRT nin naklen yayınladığı akşam yapılan etkinlikte yine şiirler okundu. Konser bölümünde ise Ahmet Dökmetaş saz ekibi eşliğinde sanatçılardan İsmail Koç, Mükerrem Ayık, Halil İbrahim Dumlu' nun harika türküleriyle, Sabiha Serin, Aslan Baykara şiirleriyle çok sayıda olan dinleyicilere yurdun değişik yerlerinden gelen 100 şair ve yazara şiirlerle beraber müzikli saatler yaşattılar.





İkinci gün Hafik Belediyesi tesislerinde Hafik gölü kenarında sabah kahvaltısı ve müzik eşliğinde gölde sandal gezisi (Hafik Belediye Başkanı Dr.M Zeki AYDIN desteği ile) Yemeğe Hafik Belediye Başkanı Uzman Dr. M.Zeki AYDIN katılarak şairlerle beraber olmanın mutluğunu belirtmiştir. Sivas şehir merkezine döndükten sonra isteyen konuklar Kongre Müzesi, Buruciye Medresesi, Çifte minare, şehir gezisinden sonra Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğinin SİYAD dernek binasında toplandılar, sıcak çaylar ile sıcak muhabbetten sonra şairler mutlu bir şekilde vedalaşarak yola çıktılar. Bizde Adana ekibi (dokuz yazar ) olarak teşekkürlerimizi bildiriyoruz.











Etkinliğe katılanlardan bir kısmı: Sivas’tan katılanlardan bir kısmı Aydın YILMAZ, Bekir ALİM, Fatma HİZMETLİ, Fatma PINARBAŞI, Fikri PINARLI, Gülistan Tüfekçi, Hatice BOZDOGAN, BAŞARAN, Hanifi HATİP, Hicran Yıldız CANTİMUR, Mehmet ASLAN, Mehmet Şakir Karataş, Mehmet ŞENGÜL, Muammer YALÇIN, Murat KARABABA, Mustafa ALTINAY, Mustafa BOYRAZ, Nevin KILIÇ, Ömer TOMBUL, Sabiha SERİN, Salih Sebahattin KARADAĞ, Sebahattin ERBIYIK, Şükrü TOPRAK, Yadigar İlknur AYYILDIZ, Zekeriya DUMAN, Zeki KARASU, Zeki TOMBUL, Zihni TAŞTAN , Muzaffer SUSAMIŞ.



İl dışından katılanlardan bir kısmı: Ahmet AYAZ, Ali ATAR, Ali ERDİN, Aslan Baykara, Ayhan BAYRAM, Baki YILDIRIM, Binali KILIÇ, Coşkun MUTLU, Erhan İVGİN, Eyyup MERT, Hanifi KARA, Hatice UMUT ve eşi, Hüseyin PARLAKDEMİR, İbrahim ENGİN, İbrahim İMER, İsmail TUNÇ, M.Demirel BABACANOGLU, Mahir BAŞPINAR, Mansur EKMEKCİ, Mehmet Metin BAŞ, Metin KOCA, Mihriban EREN, Münevver DÜVER, Nadir ÇİTİL, Ömer TURAL, Rabia Ece AYDOGDU, Ramazan KURT ve eşi, Salih AYDOĞDU, Sevinç CEYLAN, Süreyya KAYA ve kızı, Şadiye GÜRBÜZ, Şevki KAYATURAN, Yavuz KAYACIK ve eşi Hacer hanımefend, Hikmet OKUYAR, Yusuf DEGİRMENCİ, Halise TEKBAŞ, Adnan ÖZCANDAN, Ahmet DİVRİKLİOĞLU, Ufuk KÖZLEME.



Nice antoloji ve nice etkinliklere, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor ve sevgi ve saygılarımla.







Haber: Münevver DÜVER- Adana

















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 77
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1964
Toplam Tekil 4078692
IP 18.191.171.235






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu