KKTC’de kabine değişikliği - Yurdagül BEYOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KKTC’de kabine değişikliği - Yurdagül BEYOĞLU
Tarih: 07.04.2011 > Kaç kez okundu? 3468

Paylaş




Başbakan İrsen Küçük başkanlığındaki kabine dün yeni şeklini aldı. Başbakan’ın ‘ihtiyaç doğdu değişiklik yapıldı’ dediği yeni kabinede mevcut bakanlıklardan ikisi yer değiştirdi, üç yeni bakan girdi, üç bakan da dışarıda kaldı...

Yurdagül BEYOĞLU

Yeni kabine dün göreve başladı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından onaylanan, Başbakan İrsen Küçük başkanlığındaki yeni kabineye üç yeni bakan girerken; mevcut bakanlardan ikisi yer değiştirdi, üç bakan ise kabine dışı kaldı.

Saat 13.30 sıralarında Cumhurbaşkanlığı’na gelerek Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir süre görüşen Başbakan Küçük oluşturdukları yeni kabineyi Eroğlu’na sundu.

Küçük, 17 Mayıs 2010’da onaylanan hükümetin bugüne kadar görevini sürdürdüğünü ancak bu aşamada Bakanlar Kurulu’nda bazı düzenlemeler yapma ihtiyacını hissettiklerini belirterek, bazı bakanların yer değiştirmesi, bazılarının görevden alınması ve yeni bakan atamalarını içeren yeni düzenlemeleri Cumhurbaşkanı’na sunmak istediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, “Siz öyle uygun gördüğünüze göre uygundur” diyerek yeni kabineyi onayladı.

2. İrsen Küçük Kabinesi şu isimlerden oluştu: Başbakan İrsen Küçük, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun.

“Ülkenin ihtiyaçları göz önüne alınarak”

Başbakan İrsen Küçük görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, gelinen aşamada yeni düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu, parti ve ülkenin ihtiyaçları da dikkate alınarak bazı değişikliklerin her zaman yapıldığını kaydetti.

Yapılan değişikliklerin Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını belirten Küçük, bugüne kadar kabinede görev yapan tüm bakanlara ve yaptıkları çalışmada destekleri için milletvekillerine teşekkür etti.



“İhtiyaç doğmuştu”

Yeni kabinede üç bakana görev verememelerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirten Küçük, “Ancak kamuoyunda da görüldüğü gibi kabinede bir değişiklik yapma ihtiyacı doğmuştu. Dolayısıyla üç yeni arkadaşa bu dönemde görev verme imkanı bulduk. Tabii ki bu hizmetler devam ettiği sürece bazı değişiklikler olacaktır” dedi.

UBP’nin parlamentoda 27 milletvekili bulunduğunu ve bunların tümünün de gerek başbakanlığa gerekse bakanlığa layık deneyimli kişiler olduğunu ifade eden Küçük, yeni kabineyi basına okudu.



“Hükümet oluşumları bazı sıkıntıları beraber getirir”

Yeni kabine, dün saat 15.30’da ilk toplantısını yaptı. Toplantı öncesi basına açıklama yapan Başbakan İrsen Küçük, Saat 13.30’da, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na “2. İrsen Küçük Bakanlar Kurulu”nun listesini sunduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanının listeyi aynen onaylamasıyla Bakanlar Kurulu’nun oluştuğunu ifade eden Küçük sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Bakanlar Kuruluyla ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz. Üç arkadaşımıza yer veremedik. Hükümet oluşumları bazı sıkıntıları da beraber getirir. UBP’de yetişmiş, çok değerli ve deneyimli bir kadro var. Kimseyi birbirinden ayırmak mümkün değil. Sonuçta, zaman içinde bu tür değişikliklerle karşılaşacağız.

1977 yılından bu yana parlamentoda olduğunu kaydeden Küçük, hükümetlerin dört yıl boyunca aynı kadroyla gidemediklerini anımsattı.



---

Türkler gitsin, İsrail’le yakınlaşalım

Yurdagül BEYOĞLU

Güney Kıbrıs genelinde “RAI Consultants” şirketi tarafından 18 yaş ve üstü yaklaşık bin kişiyle telefon görüşmeleri yapmak suretiyle gerçekleştirilen anketten ilginç sonuçlar çıktı.

Anket sonucuna göre, Kıbrıslı Rumların yüzde 68’nin “TC kökenliler adadan gitsin” dediği, 10 Rum’dan 8’inin de İsrail’le yakınlaşmak istediği kaydedildi.

Fileleftheros Gazetesi yaptırdığı bir anketi yayımladı. Ankete göre, Rumların büyük çoğunluğunun TC kökenlileri istemediğini yazan gazete, Rumların yüzde 68’inin tüm TC kökenlilerin adadan ayrılması taraftarı olduklarını kaydetti.

Rumların sadece yüzde 13’ünün, liderler tarafından uzlaşıldığı kadar TC kökenlinin adada kalması taraftarı oldukları yanıtını verdiklerini belirten Fileleftheros, 50 bin TC kökenlinin kalmasına olumlu oy verenlerinin oranının ise bundan “3 birim” daha yukarda olduğunu yazdı.

Gazete, 10 Kıbrıslı Rum’dan sekizinin İsrail’le daha yakın ilişkiler kurulmasını istediğini, konuyla ilgili soruya olumlu yanıt veren Rumların oranının da yüzde 79’u bulduğunu sözlerine ekledi.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 75
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1687
Toplam Tekil 4078415
IP 3.144.35.148






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu