KONUK YAZAR: ANADOLU ERLERİNDEN BİR CAN: Prof. Dr. İSA KAYACAN - Dr. Gürhan YÜCEL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KONUK YAZAR: ANADOLU ERLERİNDEN BİR CAN: Prof. Dr. İSA KAYACAN - Dr. Gürhan YÜCEL
Tarih: 29.03.2011 > Kaç kez okundu? 3036

Paylaş


Değerli büyüğüm, Anadolu basınının duayeni Prof. Dr. İsa Kayacan’ın 1956 yılından bu yana harfler kelime, kelimeler cümle, cümleler satır, satırlar paragraf paragraflar, sayfa sayfaları şiir oldu, makale oldu, dergi oldu, kütüphaneler kitaplarla doldu. Doğduğu ve doyduğu yeri unutmayan bu vefalı insanın Burdur’da yaktığı edebiyat ateşi yolunu aydınlattı taki dünyada 37 dilde 100 den fazla ülkede yayınlanan Dünyanın dört bir yanında kırılmış rekorların kayda geçtiği, içindekiler gibi kendinin de bir rekortmen olmaya devam ettiği rekorlar kitabına aday oldu. Bu her kula nasip olacak bir şey değildir. Allah yolunu açık etsin.



Konuşma dilinde insanı bazen “kişi” bazen da “adam” olarak anlatırız. Kişi hukuki bir kavramdır. Yani hukuki anlamda “medeni hakları kullanma” ehliyetidir.



Adam ise, özü sözü bir olan, erdem ve basiret sahibi olan, dik duran sağa sola yamulmayan, emin olunan, işinin ehli, dost, çizgisini yaşantısıyla birleştirmiş örnek insan demektir.



Yüce dinimiz de “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” denilmektedir.



Bu değerli insan da ömrünü vakfettiği çalışmaları ile gerek Anadolu’nun en ücra köşesinde yayınlanan kasaba gazetelerinden tutunda, gerekse yayınladığı kitaplarından oluşan hazinesi ile insanlığa olan borcunu kat be kat ödemesini bilen bir Adamdır.



Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde Yüce Yaratanın ilk emri “Oku” olmuştur. Bunu kendine şiar edinen Kayacan’ın öz benliğinden, insanlığa olan sevgisinden ve yaratanın yüreğine verdiği çağlayandan dökülen damlalar, ilk emre uyup okunacak şiir oldu, makale oldu, toplandı kitap oldu.



İsa Kayacan önce insan, bir eş, bir baba, bir can. Belki de boğazında düğümlendi çoğu zaman kelimeler, anlatamadı birikimlerini bunca zaman... Yaşam hoş bir seda bırakmaksa şu gök kubbede, O, yazarak sabitledi sedalarını.



İnanıyorum ki yalnızlığına mahkûm etti duygularını, daha yazamadıkları var yürek telinde, kalp kırıkları var gönül evinde.



Sayın Kayacan, tanıdığım kadarıyla hiç değer vermedi dünya malına, bıraktı her şeyi kendi haline, talan oldu bağı kaç kez bozuldu, hakkında sayfalarca yazı yazıldı. Gönül hazinesini açan olmadı.



Bu dev insan İsa Kayacan bir olmazı başardı. Ülkemiz bile bu kadar gücü ile 50 yıldır AB ye girmeye çabalarken, bir Anadolu yiğidi olan Kayacan sadece kalemiyle dünyada ilklerin arasına girmeye hazırlandı. İnşallah bu haklı gururu hepimiz övünçle yaşayacağız.



Horasan erenleri gibi, Anadolu erlerinden İsa Kayacan bana yazmayı aşıladığı ve teşviklerinden dolayı binlerce teşekkürümü sunuyorum.



Onun sayesinde yazdım ilkyazımı, onun sayesinde aldım ilk telifimi.



Yaşadığı coğrafyaya ilkleri yaşatan bu gönül eri, Burdurlu bir köy çocuğunun dünyaya ilkleri duyurduğuna şahit olacağız. Bu birikimle inanıyorum ki “Bir Türk Dünyaya Bedel” sözü, bir kez daha sayın Kayacan’da vücut bulacak.



Çınarlar böyledir işte, kızmadı, küsmedi, darılmadı, yazmaktan yorulmadı. Guinness kesmez onu, çünkü yüreği dolu. Hala ilk heyecanla yazıyor, yazanları da teşvik ediyor.



Gurur kaynağımızsın, yolun açık olsun gönüller rekortmeni Prof. Dr. İsa Kayacan..





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 821
Toplam Tekil 4079600
IP 3.138.105.31






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu