Özü, sözü ve çizgisi doğru: Durak Turan Düz - Prof. Dr. İsa KAYACAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Özü, sözü ve çizgisi doğru: Durak Turan Düz - Prof. Dr. İsa KAYACAN
Tarih: 28.03.2011 > Kaç kez okundu? 3494

Paylaş


İnsanların özü, sözü ve genel çizgisi “doğru” olmalı. Özde ayrı, sözde ayrı görünmemeli, çizgisinde, çizgilerinde “kırıklık” olmamalı.



Özünde, sözünde doğruluk, çizgisinde doğruluk olanların sayılarının fazla olduğunu söylemek mümkün değil maalesef.



Bugün, daha doğrusu bu yazımda kendisinden söz edeceğim Durak Turan Düz’le 1970’li yıllarda, İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğünde birlikte çalıştık. Birimlerimiz ayrıydı ama hep iç içe, göz gözeydik Durak Turan Düz ve rahmetli Aydın Tahtacı’yla.



Geçenlerde, bazı gazetelerde, genel seçim öncesi partilerimizin aday adaylarıyla ilgili haberler, yakışıklı fotoğraflar arasında Durak Turan Düz’ünde olduğunu gördüm.



MHP’den aday adayı olmuş. Sevindim, yılların gerilerine doğru bir yolculuk yaptım. O genç (şimdi de genç) delikanlı, yerinde duramayan, oradan oraya koşan, heyecanlı, saygılı, söz dinler Durak Turan Düz “Bizim Durak mı?” diye sordum kendi kendime. Evet, o Durak Turan Düz’dü, fotoğraf O’nun adresine doğru gidiyordu, gösteriyordu.



Şimdi, bugünlerde böyle bir yazı yazdığım için; “İsa abi ne gerek vardı? Sonra yazsaydın keşke!” diyeceğini, dediğini duyar gibiyim. Ama ondan habersiz, “izin almadan” böyle bir yazı yazarak, Durak Turan Düz’den kısaca bahsetmek istedim.



Rahmetli eşim de Yozgatlı olunca, Yozgat’ı, Yozgatlıyı en iyi tanıyanlardan birisi olduğumu düşünerek, tanıdığım Durak Turan Düz’den söz etmek istiyorum kısaca:



Durak Turan Düz 1952 yılında Yozgat Yukarı Sarıkaya’da doğdu. İlkokulu Yukarı Sarıkaya’da, Orta Okulu Sarıkaya’da, Liseyi Boğazlayan’da Üniversite tahsilini Ankara’da tamamladı. İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü başta olmak üzere değişik kuruluşlar da çalıştı. 27 Yıllık üst düzey yöneticilikten sonra emekli oldu. 1999 -2004 yılları arasında MHP’den seçilerek kasabasında (Sarıkaya’da) Belediye Başkanlığı yaptı. Parti yöneticiliği, dernek, cemiyet ve vakıf başkanlıklarını başarıyla yürüttü.



Öğrencilik yıllarından itibaren çevreci, milliyetçi, toplumcu gruplarla diyalog içerisinde bulundu. Ülkücü camiada özel bir yeri olan, kalemini ve bilgi birikimini ülkemizin kalkınmışlığı ve insanlarımızın mutluluğu yönünde harcayan, harcamaya devam eden Durak Turan Düz;, Ülkü Ocakları Mamak- Kayaş semt ve Bölge Başkanı, Ülkücü Memur Dernekleri Kurucu Genel Başkanı, Ankara’da kurulan Yozgatlılar Derneği Genel Başkanı, Yozgatlılar Vakfı kurucusu ve Genel Sekreteri, Ankara’da bulunan İnsani Değerler Derneği kurucu üyesi, Tüketici Hakları Derneği Mamak Şube Yöneticisi, kısa adı İLESAM olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.



GENEL YORUM



Yıllardır Siyasi Partilerimiz içinde, Genel Merkezleri ve yönetimleri içinde gördüğüm ve yanlış bulduğum, seçim öncesi aday adayları arasındaki seçimlerle ilgili bir yanlışlık var: Genel Merkez Yöneticileri, “temayül yoklaması” yaptıklarından söz ederler, yine kendilerinin kararları, seçim bölgesi kararlarının üstüne çıkar, önünde yer alır. Genel merkeze yakınlık, para-pul varlığı hep önde gider, belirleyici olur. Liyakat, gelişmişlik genellikle göz ardı edilir. Siyasi partilerimizin tümünde varolan bu yanlışlığın, demokrasi dışı değerlendirmelerin giderek azalacağı, giderek yok olacağı beklentilerimi bir kez daha sıralamak, kaydetmek istedim efendim.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 13
Dün Tekil 952
Bugün Tekil 1082
Toplam Tekil 4090926
IP 18.216.251.37






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























29 Sevval 1445
May s 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Benim Hayatta yegane fahrim, servetim T rkl kten ba ka bir ey de ildir.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu