Gazeteci- Yazar İsa Kayacan “Guinness Rekorlar Kitabı”na doğru koşuyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Gazeteci- Yazar İsa Kayacan “Guinness Rekorlar Kitabı”na doğru koşuyor
Tarih: 16.03.2011 > Kaç kez okundu? 2955

Paylaş


HABER... HABER







Gazeteci- Yazar İsa Kayacan



“Guinness Rekorlar Kitabı”na doğru koşuyor







ANKARA (Ece Ajans -15 Mart 2011)- Gazeteci- Yazar Prof. Dr. İsa Kayacan’ın, gazete ve dergilerde yayınlanan yazılarının gazete ve dergiler itibariyle detaylandırılarak ilgili kitap yayını için dizgi, derleme ve düzenleme çalışmaları sürüyor.



Ankara’da çalışmalarını devam ettiren; “İsa Kayacan’ın Çalışmalarını Araştırma ve Değerlendirme Komisyonu” na ulaşan, İsa Kayacan’ın yayıncılığı ve yayımcılığıyla ilgili görüşlerini bildirenlerin açıklayıp, yayınlayanların sayısının giderek arttığı öğrenildi.



Dizgi hazırlıkları sürdürülen, İsa Kayacan imzalı kitabın adının muhtemelen; “Guinness Rekorlar Kitabı’na Adaylık Çalışmaları Işığında; Türk Basın-Yayınındaki Yerim” olacağı ifade ediliyor.



“İsa Kayacan’ın Çalışmalarını Araştırma ve Değerlendirme Komisyonu” başkanlığından alınan bilgilere göre, İsa Kayacan; 31.12.2010 tarihi itibariyle, 42 bin 065 makale yazarken, bu makalelerin 3 bin 650 (kapananlar dâhil) gazete ve dergide yayınladı.



129 ayrı kitabı gün yüzü görürken, 2 bin 750 şairin 11 bin 420 şiirini de gazetelerdeki köşelerinde yer verdi.



Değişik kuruluşlardan 220 plâket, 267 onur, şeref ve takdir belgesi aldı.







***







KONUK YAZAR:







VERDİĞİ HİZMETLERE ULAŞILMASI ZOR OLAN;



PROF. DR. İSA KAYACAN GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRMELİDİR.



Şükrü ÖKSÜZ



Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı







Okuma alışkanlığına daha ilkokul üçüncü sınıfta iken kazandığımı biliyorum. O zamandan bugüne kadar süreli süresiz yayınların bir çoğunu takip ettim. Hâlâ da takip etmekteyim. Okuduğum gazete, dergi ve kitaplarda hafızamda yer eden önemli isimlerden birisi de İsa Kayacan adı olmuştur. Kendisiyle yüz yüze tanışmak 2000 yıllarında nasip olmuştur. Bu değerli şahsiyetle aynı dergi ve gazetelerde şiirlerimin ve yazılarımın çıkması beni çok mutlu etmiştir.



Kendisine fahri olarak önce Dr, daha sonra Prof.Dr’luk unvanının verilmesi bizleri daha çok mutlu ve memnun etmiştir. Bugüne kadar yayınlamış olduğum kitapların tümünden kendisine göndermişimdir. Sağ olsun bu kitaplarımın hepsini de muhtelif dergi ve gazetelerde tanıtımını yapmıştır. Yalnız benim değil, benim gibi daha yüzlerce şairin tanıtımını yapmış, bizlere ışık tutmuş, yol göstermiştir. Yurdun çeşitli illerinde yapılan şairler şöleninde panel, konferans ve birebir sohbetleriyle tüm katılımcılara gerçekten faydalı olmuştur. Bizim gibi amatör ve genç şair ve yazarlara hâlâ ışık tutmakta, yol göstermektedir.



Maddi kazancının büyük bir kısmını gazete, dergi ve posta masrafı olarak harcamaktadır. Bugüne kadar kendi imkânlarıyla 129 kitap yazan insan sayısı ya çok azdır, ya da hiç yoktur. Bizim adını sanını duymadığımız yayınlanıp kapanmış ve hâlâ yayınlanmakta olan 3650 adet dergi ve gazetede yazı yazmak gerçekten bir rekordur. Kendisine ulaşan 2750 şairin 11420 şiirini yurdun muhtelif gazetelerinde yayınlamak da başka bir insana nasip olacağını sanmıyorum. 42 bin 065 makale yazmak ve bunu yayınlamak da her babayiğidin haddi değildir. Kendisi hakkında 137 şair ve ozan 254 adet şiir yazmış, bunları “Bana Yazılan Şiirler” adıyla kitaplaştırmıştır. Kendisi hakkında yazılan şiir sayısı her geçen gün artmaktadır.



Muhterem İsa Kayacan Hocam yalnız T.C. hudutları ile yetinmemiş Azerbaycan, Kerkük, Makedonya, Bulgaristan gibi dış ülkelerde de yayınlanan gazete ve dergilerde de adını duyurmuş onlara yol göstermiş, Türk Dünyası ile T.C. Devleti arasında köprü olmuştur. Yalnız Anadolu’da değil bütün Türk Dünyasında adı, sanı bilinen yazıları ve şiirleri okunan büyük bir şahsiyettir.



Prof. Dr. İsa Kayacan kendisine mal olmuş kitap ve dergileri yurdun çeşitli yerlerinde açılan kütüphanelere hibe ederek oradaki insanların da faydalanmasını sağlamıştır. Kitap ve dergilerinin büyük çoğunluğunu doğum yeri olan Burdur-Tefenni- Ece Köyü’nde kendi adı verilen kütüphaneye 8 bin 150 adet kitap ve dergiyi hibe etmiştir.



Muhterem Prof. Dr. İsa Kayacan Hocamın verdiği bu hizmetleri başka bir kişinin vermesi bugün itibarıyla mümkün değildir. Verdiği hizmetlere ulaşılması gerçekten zordur. Hocamın verdiği bu hizmetleri göz önüne alırsak Guinness rekorlar kitabına girmesi en doğal hakkıdır. Kendisinin kitaba alınması için çalışmaları yapan komisyona arz ve teklif ediyorum. (Aydın - 06.03.2011)







***







KONUK YAZAR:







ANADOLU VE BURDUR, ELİ KALEM TUTAN BİLGE YAZAR



İSA KAYACAN’LA GURUR DUYMALI!







Yılmaz TUNÇ



Gölhisar Halk Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcısı



yilmaztunc1515@hotmail.com







Gazeteci –Yazar Prof.Dr. İsa Kayacan’ın “Guinness Rekorlar Kitabı’na adaylık çalışmaları ışığında: Türk Basın Yayınındaki Yerim” adıyla kitap hazırlık çalışması olduğunu öğrendiğimde heyecanlandım ve çok mutlu oldum. Bu beni şaşırtmadı. Çünkü O, eli kalem tutan bilge bir yazar, hiç kimsenin yazmadığı ve yazamadığı konuları köşesinde yazıyor. Diğer zamanların da ise yayın hayatına değerli eserler kazandırıyor; yılmadan, usanmadan, şevk ve heyecanla kitap yazıyor.



Benim, İsa Kayacan’la ilk tanışmam yıllar önce Ankara Burdurlular Derneği’nin hemşerileri için Ankara’da düzenlediği dayanışma ve tanışma gecesinde oldu. O gün bu gündür, kendisiyle her alanda haberleşiriz. Ben, Yusufça İlköğretim Okulu’nda çalışırken 2002 yılında yayın kurulu olarak çıkardığımız “Yusufça’ya Özlem” okul dergisinde halk bilimi ve ve kültürel alandaki çalışmalarımızı ülke genelinde çıkarılan, bazı Anadolu gazetelerinde bizim yazılarımızı ve yaptığımız çalışmaları köşesinde yazarak yayınlatmış ve okulumuza her çıkan gazeteden birer tane göndermişti. Bu bizim için çok önemliydi. Tüm dergide görev alan arkadaşlarımıza ve yayın kurulumuza güç verdi. Burdur ile çıkardığı kitaplardan bize gönderdi. Artık biz İsa Kayacan’ı yakından tanımaya başladık. Ama geç kalmışız. Halk kültürümüzü, özellikle Burdur yöresi halk kültürünü tanıtmak ve gün yüzüne çıkarmak için büyük hizmetleri olan araştırmacı bir yazarımız. Onunla gurur duyuyoruz! Duymaya da devam edeceğiz.



Yazarımızın bundan önceki çalışması olan “Burdur’un Saz ve Söz Ustaları-2” kitabı ile ilgili çalışmasını titizlikle yaptığını biliyoruz. Birinci kitabında yer almayan saz ve söz ustalarının olduğunu, Gölhisar Halk Eğitimi Merkezi’nce yapılan “Teke Yöresi Yaren Gecesi” etkinliklerini katıldığında, doğal ve otantik bir yaren etkinliği olduğunu söyleyen Kayacan, “Yılmaz Hocam, Biz Birinci Kitabımızda Yer Vermediğimiz ve Ulaşamadığımız Saz ve Söz Ustaları Olduğunu Sizin Etkinlikte, Daha Çok Farkına Vardık. İkincisinin Hazırlıklarını Başladık. Sizden, Bunların Özgeçmişleri İle İlgili Bilgilerini İstiyoruz.” Diyerek bizden, katkıda bulunmamızı istedi. Bu bizim için severek kabul edeceğimiz bir talepti. Ben, kendilerine buradan Gölhisar ve Burdur yöresi adına teşekkür ediyorum. Burdur ve Teke Yöresi Kültürüne, araştırmasına bu kadar hizmeti olacak bir yazarı, hayal edemiyorum. Kaybolmaya yüz tutmuş olan; mahalli sanatçılarımızın, ozanların, söz yazarlarının tamamını ikinci kitabında tanıtmaya çalışıyor. Bunlarla ilgili yapılan çalışmaları, Anadolu gazetelerinin köşelerinde duyuruyor. Ankara’nın 24 saatinde, Sorgun Postası’nda, Van Postası’nda, Belde Gazetesi’nde ve daha adını sayamadığım Anadolu’nun diğer il ve ilçelerinde çıkarılan gazetelerin köşelerinde yayınlatıyor. Evet, bu değerli insan, Guinness Rekorlar Kitabı’na Anadolu basınında yaptığı özverili çalışmalar ışığında girmeli. Yaptığı sayısız çalışmalar bu sayfalara yetmez. Bir kaçını örnek verecek olursam; 31.12.2010 tarihi itibariyle; 42 bin 065 makalesinin yayınlanması, Edebiyatımızın her türünde 129 ayrı kitap yayınlanması. Hakkında 137 şair ve ozanın, 254 ayrı şiir yazması gibi köşeme sığmayan çalışmaları var.



Adı geçen rekorlar kitabına çoktan hak etmiş bir yazar. Kabul edileceğinden inancım sonsuzdur. Bu yolda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Gölhisar’dan selam ve saygılarımla…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 56
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1199
Toplam Tekil 4077927
IP 3.142.171.180






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu