AÇIK MEKTUP - Ord. Prof. Dr. Ermentay SULTANMURAT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AÇIK MEKTUP - Ord. Prof. Dr. Ermentay SULTANMURAT
Tarih: 11.03.2011 > Kaç kez okundu? 3015

Paylaş




“07” Mart, 2011. Turan yerleşkesi, KAZAKİSTAN

AÇIK MEKTUP Dünya Türkleri Asamblesi



Libya Arap Halk Sosyalist Cemahiriyesi’nin Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’nin

Büyük Devrim Lideri Cumhurbaşkanı Sayın

Sayın MUAMMER KADDAFİ’e HUGO RAFAEL CHÁVEZ FRÍAS’a

Libya Halkına, tüm Arap halkına, barış misyonlarına ve barışsever tüm insanlara

Son günlerde Libya ve komşu ülkelerde cereyan eden acılı olayların gelişmeleri ve Libya halkının başına gelen trajik günlerini büyük üzüntü ve endişeyle takip etmekteyiz. Libya’nın insanlık tarihinde ilk olarak halkına halk yönetimini ve halk refahını sağladığını biliriz. Kendi zenginliklerinizi kendi halkınız için kullanma uğrundaki özgü tutumunuz sizin de zenginliklerinize göz diken emperyalist güçlerde size karşı çekememezlik ile kindarlık doğurmuştur. Kanaatimizce ülkenizdeki ayaklanma Libya halkının düşmanlarınının eylemidir. Onlar barışı sağlamakla yükümlü olan kuruluşun adını kullanarak Libya’ın yasal yönetimini güçle etkisiz ve yetkisiz hale getireceğini bildirmekle takmış oldukları maskelerini çıkartarak gerçek yüzlerini göstermiştir. Eğer onlar hümanist amaçlı hareket etselerdi, Libya sahillerine ölüm saçan gemi filosunu getirmezlerdi; silah gösterisini yapmaz, bunun yerine, örneğin, Bangladeşli veya kadere terk edilen diğer fakir ülke insanlarının nakliyatını organize ederlerdi.

Emperyalistlerin amacı ülkenizin zenginliklerini kendi kontrolünde tutmaktır. Irak’ın kaderi silah aracılığyla demokrasi ithalatının neyle sonuçlanacağını açıkça göstermektedir. Bu gerçekleşirse yolunu kaybetmiş Libyalıların bir kısmı yakın tarihte petrol kaynaklarının uluslarüstü şirketlerin ve yerel hırsızların eline geçtiğinde 1 litre benzinin 1 ABD Doları olduğunda anlayacaktır. Herkes tarafından bilindiği gibi “Batı modeli demokrasisinin görevi; batı monopolisine icraat yapabilmesi için tek düzenli zemin hazırlanmaktır”. Refah içinde gelişmekte olan ülkeler esaretin bu çağdaş tipini reddettiği takdirde ülke içi demokrasi demogojisiyle sarsılırlar. Eğer onlar gerçekte demokrasi yandaşları ise Filistin’deki Hamas Hareketi’nin demokratik seçimler sonucundaki zaferini neden kabul etmemektdirler?

Emperyalistler hep böle yapacaklardır, zira, onlar kendi huzurlarını çoğunlukla zayıf halkları sömürmekle sağlarlar. Onlar yakın tarihte yaşanan dünya ekonomik krizinden sonra kendi zenginliklerini yeniden canlandırmak için Libya gibi zengin petrol kaynaklarına sahip ülkelerin arayışındaydılar.

Libya’da 1969 devrimiyle birlikte gelen sosyal refah vatandaşların çoğu için doğal ve olması gerekenlerden sayılır hale gelmişti. Belki de, Libya’daki halk demokrasisi ile yürürlükteki ideoloji batı demokrasisi masalıyla kandırılımış gençlere ve bazı taleplere aykırılık arzetmiş olabilir. Ancak, her ne kadar böyle olursa olsun, Libya’daki sosyal halk demokrasisi çağdaş dünyanın M. Kaddafi kişiliğyle doğrudan bağlantılıdır. Belki halkın bir kısmı onun, M. Kaddafi’nin tarafından kaynaklanmakta olduğunu düşünebilirler. Düşman güçler bunu da kullanmaktadırlar.

Libya halkı, öncüleri ve Arap Dünyası özlerindeki gücü bulacak ve derhal askeri harekat ile trajik olayları durduracağına ummaktayız. Devrim lideri Muammar Kaddafi ile arkadaşlarının yeniden akılcı girişimleriyle milli birliğe gidecek yolda başarılı olacağına inanmaktayız.

Biz Libya halkını barışa davet etmekteyiz. Aksi takdirde kaderiniz Afganistan ve Irak ülkelerinde olduğu gibi emperyalistlerin kurbanına dönüşecektir.

Emperyalizmin, kalsik kapitalizmin, çirkin yüzleri ile kleptokratik şekilleri kendisinin yararsız olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Gelecek halk demokrasisinde, halk yönetimindendir. Libya dünyada bu doğrultuda gerçek ve somut adımlar atmış olan tek ülkedir. Biz, Libya halkının bundan sonra da bu yolu takip edeceğine, ülkeyi daha da huzurlu, hızla gelişen ülke olarak transformasyondan geçirerek sorumluluğun halka ait olduğu halk yönetimiyle tüm dünya halklarına örnek olacağını umut etmekteyiz.

Biz Venezuela Cumhurbaşkanı Ugo Chaves’in savaş halinde olan tarafların arasında barışı sağlamak amacıyla Latin-Amerikan ülkelerini arabuluculuk misyonuyla organize ettiğinden ve barışın sağlanmasında önemli görevi üstlendiğinden dolayı şükranla takdir etmekteyiz. Silahlanmış yırtıcı emperyalist güçler kurbanı olarak Libya’yı yutmaya hazırlanırken ve diğer yandan çoğunluk korkakça seyirci kalırken yapmış olduğu çağrısı yüreğimizi yeniden canlandırmıştır; bu davranış bilgece ve cecurca atılan bir adım olmuş ve aynı zamanda dünyanın karanlık ve sömürücü güçler tarafından değil, hümanizm ile adalet tarafından yönetildiğine işaret edici bir başlangıç olabilmiştir.

Libya halkının tüm dostları gibi biz de başlanmış olan görüşmeler süreci düşmanların art niyet ile çoğunluğun yanılmasına rağmen Libya ’da barışla sonlanacağına inanmaktayız.

Biz o anı sabırsızlıkla beklemekteyiz!

Ord. Ermentay SULTANMURAT

Dünya Türkleri Asamblesi

Genel Başkanı

“Dünya Transformasyonu ve Halk Kapitalizmi Konsepsyonu”nun Yazarı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 62
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 247
Toplam Tekil 4079026
IP 18.117.91.153






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu