KADROLU ÖĞRETMEN DEĞİLSEN, ÖL - Ayşe ALTAY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KADROLU ÖĞRETMEN DEĞİLSEN, ÖL - Ayşe ALTAY
Tarih: 15.02.2011 > Kaç kez okundu? 2723

Paylaş


Senelerdir kpss ile kadrolu öğretmen olmak için yaralı bir kuşun hayatta kalabilmek için çırpındığı gibi hayata tutunmaya çalışan pek çok öğretmen adayı tanıdım. Üniversiteye başladıklarında öğretmenlik mesleğinin en gözde dallarını seçen arkadaşlarım şimdi kimi 2 sene kimi 3 boyunca kadrolu öğretmen olabilmek için uzun süre mücadele verdiler. Bu süreçte her gün eve işsiz girip çıkmanın ezikliğini yaşadılar. Belli bir yaştan sonra zorunlu hallerde ebeveynden para istemek onlar için eziyet oldu. O çokbilmiş hısım akrabayı ve konu komşuyu da unutmamak gerek. Onların “Eee noldu? Bu sene de mi kadrolu atanamadı” diye başlayan şuursuzca sorularına maruz kalmak ölümden beterdi. Ne zaman kadrolu öğretmen olamamış bir arkadaşımı görsem muhakkak yüzü asıktır ve rengi sapsarı olmuştur. Hani başka zaman olsa merakla “Neyin var? Ne oldu?” diye sorarsınız. Ama bu kişi kadroya atanamamış biri ise hiçbir soru sormadan şıp diye teşhisi koyuveriyorsunuz.







Bundan 10 sene önce teyzemin kızı üniversite de okurken kendisini istemeye gelenlerin sadece “gelinimiz öğretmen olsun, öğretmenlerin tatili çok. Oğlumuzu da torunlarımızı da ihmal etmez” diye istemeye kalktılar. O zamanlar ne aptal insanlar var demiştim. Ama 10 sene sonra daha aptalları ile karşılaştım.







Geçen gün arkadaşlarımla sohbet sırasında anlatılanlara inanamadım. Bir genç kız mezuniyetinden birkaç sene sonra kpss’den kadrolu öğretmen olarak atanmış. Aynı apartmanda başka bir ailenin de mühendis oğlu varmış. Neyse kız kadroya atandığına sevinirken bir akşam komşuları kızı istemeye gelmişler. Kız merakla “Şimdiye kadar neden sizi hiç görmedim?” diye sormuş. Oğlanın annesi “senin kadroya geçmeni bekledik” diye cevap vermiş. Elbette kız bu hakareti kaldıramamış ve o Allah’ın emri ile başlayan cümleyi bitirmelerini beklemeden “Bu iş olmaz” demiş. Bu olayı duyduğum da “Vay şerefsizler” dedim. İnsan hayırlı, efendi gelinimiz olsun diyeceğine kadrolu öğretmen kızımız olsun der mi?







Bugün (09.02.2011) saat 16 sularında özel televizyon programında yayınlanan “Esra Erol’la İzdivaç” programında Esra Erol 42 yaşında ki mesleği öğretmen olan bir bayanı gene aynı ortamda öğretmen bir beyle baş göz etmeyi aklına koymuş. Bu dileğini de dile getirdi. Adamın sorusu şuydu: KADROLU MUSUNUZ?







Pes artık ya…







Bu insanlar insanlıktan çıkmış. Bu haller hal değil. Kimse işsiz kalmak için üniversite okumaz. Bu kpss denilen illet tüm gençlere ayak bağı oluyor. Bunu görmeyenlere de kibarca PES ARTIK diyorum.







Ayşe ALTAY







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 71
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1747
Toplam Tekil 4078475
IP 3.145.183.137






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu