Hukuk faciası - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hukuk faciası - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 08.01.2011 > Kaç kez okundu? 2899

Paylaş






Ülkemizde; akıl almaz, mantığa ve vicdanlara sığmaz, olaylar yaşamaktayız.



Bizi hiçbir zaman içine almayacak bir AB’ye verilen tavizler uğruna, hukuk düzeni katledildi. Can, mal, ırz, emniyeti kalmadı. Her tarafı sapıklar, caniler, hırsızlar, ahlaksızlar işgal etti.



Her gün medyada, canavarca cinayetleri, tecavüzleri, fütursuzca işlenen suçları, ilköğretime kadar inen uyuşturucu vaka’larını izlemekteyiz. Geleceğimiz adına karamsarlığa düşmekteyiz. Ve işin garibi, 8 yıldır, (güya) ahlaki değerleri savunan AKP iktidarı ile yönetilmekteyiz.



Ve bu iktidar, şimdi de, akıl almaz bir hukuk faciası yaşatmaktadır. Tüm teröristleri, katilleri, uyuşturucu baronlarını, psikopatları serbest bırakmaktadır. Neymiş? Tutukluluk süresi uzamış? AİHM denen, Türkiye düşmanı kurtuluş, bize devamlı olarak ceza yazmakta imiş?



Peki, kanunu değiştirdiniz de, bugüne kadar geçen çok uzun zaman içinde, niçin hiçbir tedbir almadınız? Suçluları sokağa salıverdiniz? Bu kadar sorumsuzluk, basiretsizlik, vurdumduymazlık ve vicdansızlık kabul edilebilir mi?



1-Sayın Başbakan; ‘Gereken varsa yapılır’ demektedir. Ne kadar büyük bir vurdumduymazlık. Niçin, bugüne kadar hiçbir şey yapmadınız? Gereken mevzuatı çıkarmadınız? Şimdi de, umursamaz tavırlar içindesiniz.



2-Yargıtay, topu iktidara atmaktadır. Her ikisi de vebal altındadır. Zira, Yargıtay mensupları, politika ile, darbeleri desteklemekle uğraşacağına, işine daha fazla zaman ayırmalıydı.



-Kaldı ki; teröre ve ağır suçlara ait dosyalar, öne alınamaz mıydı? Kısa sürede sonuçlandırılamaz mıydı?



-Yargıtay’ın kadroları takviye edilemez miydi? İlle de yandaş olsun denmese; ırk ve mezhep istismarı yapılmasa; mevcut binlerce değerli yargı mensubu içinden ehil olanlar seçilse; binlerce dosya birikir miydi? Bu arada, binlerce dava da zaman aşımına uğrar mıydı? Türkiye, suçlular ülkesi durumuna düşer miydi?



Sık sık tekrar ediyorum. Türkiye, her türlü imkana sahiptir. Tek bir eksiği ve şanssızlığı vardır. ‘Kötü Yönetimler’.



Bu yönetimler, bir tek şey bilirler. Düzeni bozmak. Zırt pırt af çıkarmak; Vergi Affı. Gecekondu Affı. Eve dönüş yasası ile terörist affı. Şimdi de, basiretsizlik/tembellik/beceriksizlik Affı.



-1974’te CHP/MSP koalisyonunun affı ile (Anayasa Mahkemesi’nin de özel gayretleri sayesinde) tüm teröristler af edildi. 40 yıldır bunun sıkıntısını çekiyoruz.



-Bu yetmedi, bir de Rahşan Affı yapıldı. Suçlular, yine sokağa salındı.



Velhasıl, çok şanssız bir milletiz. Başa geçen herkes, halkı düşünmüyor, hep suçluların yanında yer alıyor.



Netice olarak, ülkeyi bir kaos beklemektedir. Can, mal ve namus emniyeti iyice kaybolacaktır.



1-Bu çıkarılanları, tekrar içeri atmak bir hayaldir. Polisin şehitler vererek yakaladığı bu tiplerin tümü ortadan kaybolacak; daha azgın bir şekilde suç işlemeye devam edeceklerdir.



2-Hukuk düzeni, tam anlamı ile kaybolacaktır. Suça temayül artacaktır. İş birlikçiler ve destekçiler çoğalacaktır. ( Hapisten çıkanların, nasıl halaylarla, coşkun kalabalıklarla karşılandığını görmek ürkütücüdür. Hele, o tekbir gibi bir sembolün istismarı, iyice üzücüdür.)



3-Terör azacak, cinayetler, suçlar artacaktır. (Bu arada, dilerim ki, polisin de şevki kırılmaz.)



Suçlu; iktidar ve Yargıtay’dır. Tüm vebal onlara aittir. Bu faciaya çare bulması gerekenler de onlardır.

Ben rahat uyuyamıyorum. Acaba, Ankara’dakiler nasıl uyuyabiliyorlar???



www.burhanozfatura.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 68
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 2004
Toplam Tekil 4078732
IP 3.145.88.130






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu