Nedir Milliyetçilik - Faruk Habiboğlu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Nedir Milliyetçilik - Faruk Habiboğlu
Tarih: 07.01.2009 > Kaç kez okundu? 3189

Paylaş


Son dönemlerde yükselen milliyetçilik, ülkemizin gündemini meşgul ediyor. Kavramla ilgili olarak, lehte, aleyhte bir sürü görüşler, yorumlar izliyoruz, okuyoruz medyada. Ama gözlediğim kadarıyla kimse doğru dürüst bu işin adını koymuyor.. Milliyetçiliğin ne olduğunu ne anlamamız gerektiğini anlatmıyor. Sadece Muhsin Yazıcıoğlu anlatmaya çalışıyor. Ama onunki de kuru gürültüde duyulmuyor.

Milliyet kavramı bir mensubiyettir. Milliyetçilik de, kişinin hangi kavimden olduğunu, o kavmin maddi, manevi ve kültürel değerleriyle donanmış olduğunu, böylece kavmini sevmeyi, kavmi için çalışmayı, kavmini her yönden geliştirme azmini ifade eder. Kişinin fiziksel, biyolojik menşei ile de ilgilenmez. Bu yönüyle de ırkçılıktan ayrılır.

Biz kavim olarak Türk’üz. Türk milletine, Türk töresine, Türk maneviyatına mensubuz. Kendimizi Türk olarak biliyor, öyle hissediyoruz. Yoksa kafatasımız, suratımız, gözümüz nedir, nasıldır.. Düşünmeyiz hiç. Öyle olsaydı belki bize Türk denmezdi bile. Zira Türklerin antropolojik tarifinde çekik gözlü olduğundan bahsedildiğini düşünürsek, bakın Orta Asya’da yaşayan Uygurlar, Kazaklar, Özbekler, Türkmenler… Bunlar çekik gözlü. Ama biz Anadolu’da ve civarında yaşayanlar çekik gözlü değiliz.. Öyleyse biz Türk değil miyiz? Yani sonuç itibariyle milliyeti kafatasına indirgerseniz, bu bölücülük olur..

Dünyada globalizm hüküm sürüyor. Amerikan emperyalizmi her yerde tahakkümünü kurmuş. Kültürüyle, ekonomisiyle ve askeri ile “Armageddon” idealini adım adım düzenliyor.

İşte bunun karşısında diğer halklar, milletler kendini sorguluyor; dünyayı sorguluyor; Amerika’yı sorguluyor.. Evet bu noktada Amerikan emperyalizmine tepkinin bir şekli de milliyetçilik olarak ortaya çıkıyor. Öyle ya, hangi millet Amerika’nın kölesi olmayı benimser? (tabi ruhu satılmışlar hariç!)

Son yıllarda, Türkiye olarak biz de yoğun bir Amerikan baskısı altındayız. Dahası bir de Avrupa Birliği dayatmaları.. Milli birliğimiz bile tehdit altında ne yazık ki.. Demokrasi diye, hümanizm diye, insan hakları diye bizi biz yapan değerlerimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar; bizi birbirimizden koparmaya uğraşıyorlar..

Sonuç olarak titreyip kendimize dönmenin, Türklüğümüzü pekiştiren İslami değerlerimizi yeniden öğrenmenin adıdır milliyetçilik.. Reddiyeci değil, kucaklayıcıyız. Bu vatan, bu bayrak, bu kültür ve bu coğrafyayı kanlarıyla sulamış aziz şehitlerimizin mübarek hatıralarının etrafında kenetlenmemizin adıdır milliyetçilik…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 64
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1602
Toplam Tekil 4078330
IP 3.21.233.41






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu