Seyyid Ahmet Arvasi Hocamızı Rahmetle Anıyoruz - Cem DEMİRTAY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Seyyid Ahmet Arvasi Hocamızı Rahmetle Anıyoruz - Cem DEMİRTAY
Tarih: 01.01.2011 > Kaç kez okundu? 3368

Paylaş








TÜRK'e hakaret eden köpekler için devlet adamlarının katılımıyla anma törenleri düzenlenirken, yaşamı TÜRK 'e hizmetle geçen büyüklerimizi unutmadık! Seyyid Ahmet Arvasi Hocamızı Rahmetle Anıyoruz







Doğu’dan bütün Anadolu’ya yayılan bir ışık, bir ekolun adıdır Seyit Ahmet Arvasi. Ülkü hareketinin fikir doktrininin öncülerindendir. Özellikle 1970–80 yıllarında ve sonrasında da ülkücü fikir hareketinin şekillenmesinde yani içinin doldurulmasında çok önemli katkısı olmuştur.







Elli altı yıllık yaşantısının büyük bir bölümünü sözlü ve yazılı davasına adamış bilinçli ve davasını yaşayacak Türk-İslam Ülküsü misyonunu üstlenecek gençleri yetiştirmeye çalışan büyük bir şahsiyettir. Kendisini bu kutsal davaya adamış ve bu uğurda ömrünü harcamıştır. Bıraktığı eserler ve yaşantısıyla milliyetçi ve ülkücü kesimde emeği olan öncü büyük bir mütefekkirdir.



Seyit Ahmet Arvasi’nin Ülkücü harekete en büyük katkısı Türk-İslam ülkü fikrinin yerleşmesinde ki rolü olmuştur. Özellikle 1980 yılları öncesinde kendi ülkesine ve kendi medeniyetine yabancı sol jenerasyona karşı mücadele eden vatansever, milliyetçi, maneviyatçı ülkücü kesimin savundukları düşünceye rehberlik ederek Türk-İslam fikriyatının sınırlarını ve amaçlarını en ince ayrıntısına kadar temellere dayandırmıştır. Bununla ilgili kitaplar neşrederek, konferanslarda hatiplik yaparak gençlerin bilinçlenmesine katkısı olmuştur.Arvasi hocanın çizdiği o sınır bugün bile bütün ülkücülere yol gösterici olmaktadır.







Zamanımız mütefekkir, eğitimci ve yazarlarından. Peygamber efendimizin torunu hazret-i Hüseyin’in soyundan olup, seyyiddir. Babası Van gümrük müdürlüğünden emekli Abdülhakim Efendi, annesi Cevahir hanımdır. Dedeleri, Van’ın Müküs (Bahçesaray) kasabasına bağlı Arvas (Doğanyayla) köyündendir. 15 Şubat 1932 (H. 7 Şevval 1350)de Ağrı ilinin Doğubayezid kasabasında doğdu. 31 Aralık 1988 (H. 22 Cemaziyel evvel 1409) tarihinde İstanbul’da vefat etti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1846
Toplam Tekil 4078574
IP 3.145.206.169






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu