YAŞ'TAN GELEN PAŞA SESLERI - E. Binbaşı. Zeki KENTEL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









YAŞ'TAN GELEN PAŞA SESLERI - E. Binbaşı. Zeki KENTEL
Tarih: 21.12.2010 > Kaç kez okundu? 3166

Paylaş






BU PASALAR MI ORDUYU GUCLU YAPACAKLAR VE DISA BAGIMLILIKTAN KURTARACAKLAR?



YOKSA ULKEYI MI YONETIYOR VE YONETECEKLER? (Z. K.)



Kırk yılı geçti, askerler Türkiye'de askerlik ötesi işlerle de yakından ilgileniyor. YAŞ toplantısında üç orgeneralin, sivil iktidarın başındaki adama gözdağı vermeye kalkmasını üzüntüyle karşılayanlara katılmamak mümkün değil.



Şaşkın görünenlerin bu haline olsa olsa gülünür. Mazur görmek zorunda kaldığımız ölçüleri çok aşan bu çıkışı, yerinde bulup destekleyenlerle ayrıca ilgilenmek gerekir.



Ne demiş, emekliye sevk edilen 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan: «TSK'nın etkinliğini (Herkes gibi yanlış kelime kullanıyor; kastı «faaliyet» değil «etkililik», yani «müessiriyet») ortadan kaldırmayı, TSK'yı rencide etmeyi ve yönetim biçiminde köklü değişiklikler yapmayı planlıyorsunuz.



Türk halkının AB sevdasını da («İstek, arzu», hatta «ülkü» kelimelerini aşan anlamıyla «sevda» sözü, Paşa'nın AB'ye katılımı pek istemediğini gösterir) arkanıza alarak bu yolda gidiyorsunuz.



Günü geldiğinde bu yaptıklarınızın ayırdına varacak ve bunun hesabını soracak güç mutlaka çıkacaktır. Ama bu güç sanmayın ki bir askerî müdahale olacaktır.



TSK, halkın sahip çıktığı bir kuruluştur. Türkiye'nin laik yapısının bozulmasına izin vermeyecek güçler birlikte hareket edecektir. Gerekirse ordu millet işbirliğiyle sonuç alınacaktır.» (Cumhuriyet, 4 ağustos).



O gün haberi manşetten veren ve tartışmaktansa destekler görünen Cumhuriyet gazetesi, Doğan Paşa'ya katılan iki komutandan daha söz etti: KKK Org. Aytaç Yalman ile JGK Org. Şenar Eruygur.



Haberi yalanlayan olmadı. (Dün yani ertesi gün) iki gazete daha (DMG'den Gözcü ve MHP sözcüsü Ortadoğu) Cumhuriyet'e benzer tavır takındı; manşetlerinde ayni iki kelime vardı: «Muhtıra gibi».



Vatan, başyazarı Güngör Mengi'nin ifadesiyle YAŞ toplantısında «Başbakanın ne işi var?» diye sordu. Ha, bir de Star hadiseyi manşette verdi.



İşitmezden gelmeye çalışanların tutumunu doğru buluyorum sanmayın. Susarak geçiştirilecek hadise değil bu. Herkesin eteğindeki taşı dökmesi gerekecektir.



Paşaların, çok kişiyi rahatsız ettiğini sandığım (umduğum) bu çıkışını en candan kim destekledi sualine cevap vermekte Radikal okurları güçlük çekmeyecektir.



Radikal'de dün New York Times'ın bir gün önceki başyazısını yayımladı;



Türkiye'de «Ordu geri çekilip ülkenin tam demokrasi yolunda ilerlemesine ve AB üyeliği ödülünü almasına izin vermeli.



Avrupa gerçekten demokratik bir Türkiye'yle ortaklıktan fayda sağlar» diyen gazetenin eski Türkiye temsilcisi M. Ali Kışlalı, mızrabını bildiğimiz telde gezdirmeye devam ediyordu:



«TSK içindeki, en üst düzeye kadar yükselmiş komutanlara ait, sağduyuya da dayalı (bu «da»dan maksat ne ola ki?), ülke yönetiminde bulunan siviller dikkate aldıklarında, yararlı olacak değerlendirmeler...



Kışlalı hizmetini şunu da kaydederek tamamlamış: «Çetin Paşa emekliye ayrılanlardan biri olarak konuşurken, Aytaç Paşa herhalde görevi sürenler adına değerlendirme yapmış olmaktadır.»



Kötü niyetle değil elbette, «Gider ayak» kabilinden ucuz yorumların önünü kesmek içindir.

----------------------------------------

DARBENIN AYAK SESLERI ! HAKKI DEVRIM 2003 AGUSTOS 6 (Z. K.)



BU PASALAR MI ORDUYU GUCLU YAPACAKLAR VE DISA BAGIMLILIKTAN KURTARACAKLAR?



YOKSA ULKEYI MI YONETIYOR VE YONETECEKLER? (Z. K.)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 69
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1577
Toplam Tekil 4078305
IP 3.139.82.23






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu