AKP; ADALETSİZ ARTAN İŞSİZLİK VE SICAK PARAYLA KALKINMA (AYRIŞTIRIP BÖLME) PARTİSİ - Prof. Dr. Mehmet ERDAŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AKP; ADALETSİZ ARTAN İŞSİZLİK VE SICAK PARAYLA KALKINMA (AYRIŞTIRIP BÖLME) PARTİSİ - Prof. Dr. Mehmet ERDAŞ
Tarih: 19.12.2010 > Kaç kez okundu? 2886

Paylaş


Berlin, 19.12.2010

Ayaklar baş olursa, kıyamet kopar; Ben Başbakan olduktan sonra faiz gerçeğini öğrendim, abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun; Yabancı dil bilmek ne kadar önemli diyen birine, elini havaya kaldırıp: ‘Boş ver ya, ben Tercüman kullanırım’ demişti. Ne dersiniz, bu sözleri kim, hangi psikoloji ile söylemiş olabilir?







İnsanlar kendilerini nasıl görürlerse, çevresindekileri de aynen öyle görür, aynı ölçülerle değerlendirirler. Kendini gerçekte olduğundan, çok daha yükseklerde görenler, elde ettikleri gücün ve paranın da etkisiyle kendisini de çevresini de bambaşka gözlerle görmeye başlarlar. Adolf Hitler’ den Tayyip Erdoğan’ a, Süleyman Demirel’ den Özal ve Evren’ e kadar iktidar gücüne kavuşan tüm siyasetçilerde ve askerlerde, elde ettikleri muazzam iktidar gücünün de etkisiyle, kendi özgeçmişlerine ve gerçek kişiliklerine, çevresine yabancılaşma, tabiat kuvvetlerine bile meydan okuma psikolojisi görülür. Bu yüzden hem Napoleon hem de Hitler Orduları Rusya seferinde soğuktan donarak yok olmuştur. Bizim yakın tarihimiz de ise, Sarıkamış’ ta donarak ölen yüz binlerce askerimiz aynı kör psikolojinin kurbanı olmuşlardır. Güç sahipleri, ele geçirdikleri gücün büyüsüyle, körleşerek sonunda nerede duracaklarını bilemezler. Şeyh Edebali’ den Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey’ e verilen önemli tarihi nasihatin maksadı, işte bu gücün kör eden, en yakınındaki düşmanı ile dostunu, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayıran feraseti (farkında lığı) önleyen psikolojiye kapılmamasını sağlamak değil miydi?







Tayyip Erdoğan’ ın bizzat kendisi ayak iken, hiç hak etmediği halde, sürekli inancı ve değerleri ile alay edilen, büyük bir imparatorluk iken, on yıl da küçücük bir devlete indirgenmiş büyük bir milletin onu bir arada tutan tüm tarihi hassasiyetleri, muhteşem zamanlama ile tüm derin psikoloji yöntemleri kötüye kullanılarak, Amerikan ve İsrail istihbaratınca en ince ayrıştırıcı ve karmaşık psikolojik savaş yöntemleri ile tüm Siirt’ lilerin Eniştesi olarak Kasımpaşa’ dan Başbakan yapılmış değil midir? Ayaklar baş olursa, kıyamet kopar sözünü Tayyip Erdoğan söylerse ne anlarsınız? Düz Aristo mantığı ile, kıyametin geldiğini, sonunda idare ettikleri ülkede çok kötü şeyler olacağını anlarsınız değil mi? Her nefis, her benlik, sonunda kendi kendini hesaba çekmekte, tüm yaptıklarının hesabını vermektedir.







MÜSİAD Kongresinde, Recai Kutan’ dan sonra söz alarak, faiz gerçeğini kendisinin ancak Başbakan olduktan sonra öğrendiğini söyleyen Tayyip Erdoğan ne demek istiyordu? Bu çok önemli bir beyandır; çünkü kendisini kimlerin iktidar yaptığını söylemek istiyordu. Faiz ve döviz oyunları, sıcak para giriş çıkışları ile sekiz yıllık AKP iktidarı döneminde, Türkiye’ den en çok para kazanan kimlerdir? Küresel Siyonist Sermaye ve onların yerli işbirlikçileri Fethullah Gülen hareketi değil mi? İşte Tayyip Erdoğan ve AKP sini onlar iktidar yapıp kullanmışlardır. AKP Kadrolarının ve Fethullah Gülen hareketinin, Allah’ın son Peygamberi Hz. Muhammed ile gönderdiği son hak dini İslam ve Kuran ile istismar etmekten başka hiçbir samimi ilişkileri olamaz.







‘Abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun’ ne demektir? Abdest ve namazı n hükmü Allah a ait değil mi? Sen hem savcı hem yargıç rolünde, abdest ve namazını nasıl şüphesiz temize çıkarıyorsun? Evliya mısın, yoksa Peygamber misin? Nasıl bu kadar ibadetinden emin olabiliyorsun? En çok din iman sömürüsü yapanlar, inanç ile insanları kandıranlar ibadetinden çok emin olanlar değil mi? Bu kadar zenginliği, aşırı mal varlığını, bu kadar kısa sürede nasıl elde ettin? ABD diplomatlarının Washington’ a çektikleri telgraflarında, Wikileaks tarafından açıklanan belgelerde yazılanlar doğru değil mi?







AKP kadroları ehliyetsizdir, iyi eğitim almamışlardır. Aldıkları sadece din eğitimidir. Fensiz din olur mu? İsviçre bankalarında 7 Milyar dolar, İstanbul Kısıklı’ daki helikopter pistli ve havuzlu villalar, Bankalardaki paralar, oğluna, kızına gelinine, damadına, Amerika’ da alınan daireler, gemiler, firmalar, sayısız ortaklıkların kaynağını nereden buldunuz? Örtülü ödeneği nasıl kullandınız? Mühendisler aç ve işsiz iken neden Basketbolculara 23 Milyon dolar bağışladınız? Babanızın parasını, kendi paranızı bağışlayabilirsiniz, ama milletin parasının son kuruşuna kadar hesabını vermek zorundasınız.







AKP sekiz yıllık iktidarının sonuna gelmiştir. Bu iktidar döneminde, en büyük adaletsizlik olan işsizlik ve fakirlik artmıştır. Her dört gençten biri işsizdir. Gençlerde gelecek umudu kalmadığı için Üniversitelerde protestolar dalga dalga yayılmaktadır. Polis sayısını artırarak güvenlik sağlayamaz, işsizliği önleyemezsiniz. Türkiye, İmralı’daki bebek katili mahkûmdan pilli ve iki dilli hale getirilmiştir. TBMM de bile Kürtçe konuşulmaktadır. Türkiye’ nin Üniter yapısı ve bağımsızlığı, devletin bekası, AKP ve Fethullah Gülen kadrolarının tehdidi altındadır. Bunlar dünyadan, insanlığın evrensel değerlerinden, Kur’an ve Tabiatın tam ve mükemmel bütünlüğünden, güzelliklerinden, matematikten, fizikten ve felsefeden, gerçek bilgiden ve imandan, hakikatten habersiz, samimiyetsiz din tacirleridir.







Türkiye nin Teknoloji üreten lider ülke olabilmesi için Teknolojiden anlayan, doğru kararlar alacak çekirdek Mühendis kadrolarına ve akıllı kalıcı sermaye birikimine ihtiyaç var. AKP Kadrolarında bunlar yok! Sıcak para ile de ne süreklilik sağlanabilir ne de teknoloji üretilebilir! Türkiye de önce devletin halkı aldatmaması, insan haklarına ve şeffaflığa önem vermesi, gelir dağılımını düzeltmesi eğitim ve sağlık yatırımlarını yapması lazım, sonra Avcı uçağı da üretilir Bombardıman uçağı da füze kalkanı da, Yazılım da geliştirilir teknoloji de. Önce ülkesini sadece pazarlamayan, pazarını SAP gibi firmalara bedavaya hiç teknoloji transferi kalite ve iyileştirme uyarlama yatırımları yapmadan, milyonlarca Euro luk lisans paralarının elde edilip yurt dışına çıkarılamaması sağlanmalı! Toplumun üstüne mühendisiyle Profesörüyle iş adamıyla siyasetçisiyle ölü toprağı serpilmiş, duyarsızlık kayıtsızlık almış başını gidiyor. Sahipsiz ülke elbette batar bölünür bir gün. Batılı ülkelerde firmalarla devletin strateji ve hedefleri aynı, devamlı ve kalıcı; hedef kar en çoklaması, sonuç yeni istihdam yaratmak! Türkiye de ise günü kurtarmak, kalıcılık ve süreklilik yerine köşe dönmece ve kapkaç, kayırma rüşvet, istihdam yaratmak ise kimsenin umurunda değil.











Bu yüzden AKP, iktidarda kaldığı sekiz yıl boyunca yaptığı tüm icraatları ile Adalet ve Kalkınma Partisi olarak değil, ülkeyi Kürt -Türk, Sünni - Alevi, dinli - dinsiz olarak tamamen kutuplaşma ve bölünmenin, etnik ve dini kültürel ayrışmanın, iç savaşın eşiğine getiren, işsizliği ve yoksulluğu artıran, Türk halkını büyük sermaye lehine uygulanan faiz döviz ve sıcak para politikalarıyla sadakaya muhtaç hale getiren siyasi iktidar olarak anılacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Gençliği, Üniversiteler ve Öğretmenler, Hukukçular, Basın ve Medya kuruluşları başta olmak üzere, tüm milli güç unsurlarının, Haziran 2011 seçimlerinde güç birliği yaparak, demokratik yollarla, Türk toplumunun tüm refleksleri harekete geçirilerek AKP iktidardan uzaklaştırılamazsa ne olacaktır?







AKP yi 2001 krizinden sonra kimler iktidara getirmiş ise, İran a Kasım 2012 ye kadar yapılacak olası askeri müdahale öncesinde, AKP kadrolarını kesinlikle iktidardan götürecek, ancak ondan daha tehlikeli olacak ve kendi söz ve buyruklarından çıkmayacak, Türkiye yi üçe bölecek başka bir işbirlikçi siyasi kadroyu işbaşına getirecektir. Türkiye topraklarına hâkim olunmadan dünya güç dengeleri ve dünya barışı, Ortadoğu da kilit önemdeki enerji gaz, petrol ve su kaynaklarının güvenliği sağlanamaz ve korunamaz. Boşuna Türkiye, ‘Türklere bırakılacak kadar önemsiz değildir’ denmemektedir. En çok uluslar arası toplantı ve pazarlığın konusu Ortadoğu ve Türkiye’ dir. AKP’ nin sekiz yıllık tüm Ortadoğu Irak ve Afganistan Politikalarını, NATO, CIA ve MOSSAD, Alman BND ve İngiliz MI5 ve MI6 yönlendirmektedir. Toplumlar, bilgi ve sermaye birikimleri oranında dünya refahından pay alabilmektedirler. En zengin petrol, doğal gaz ve maden yataklarına, altına gümüşe uranyum kaynaklarına, kalabalık nüfusa sahip olsalar da, bu zenginlikleri ancak bilgi ve sermaye sahibi olanlar daha çok kullanmaktadırlar.







İstanbul Boğazında, deniz kıyısında bulunan muhteşem Villalar’ a sahip olanlar, tadını çıkaran kimlerdir? Sorgulamaya ve ibret almaya, daha çok çalışmaya değmez mi?







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 63
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1432
Toplam Tekil 4078160
IP 3.146.152.99






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu