TOPRAK NAMUSTUR - H. Alperen BURAK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TOPRAK NAMUSTUR - H. Alperen BURAK
Tarih: 07.12.2010 > Kaç kez okundu? 3129

Paylaş


Ülkemizde, Avrupa Birliği süreciyle birlikte birçok konuda, hatta bazen milli davalarda bile taviz verilmeye başlandı. İşte bu süreçte, yabancı vakıfların mal edinmesiyle ilgili de bir takım değişiklikler yapılarak bu vakıfların da toprak edinmesine imkan sağlanmıştır. Zaten özellikle doğu ve güney doğu başta olmak üzere vatan topraklarının yabancılara satıldığını son zamanlarda çok sık duymaktayız. Bunun bilinçli bir toprak alımı olmadığını düşünenler, hür teşebbüsün yatırımı olarak değerlendirenler, tarihi iyi incelemeli ve ders çıkarmalıdır.







Bu konudan özellikle de Osmanlı Devleti'ni iyi bildiğini, tanıdığını düşünen, hayranlığını ifade eden ve aydın olduğunu söyleyenler ders çıkarmalıdır.



Tarihten Örnekler



Filistin: "Yahudilerin, Filistin'e yönelik yerleşme, yurt ve bağımsız ülke kurma operasyonları Temmuz 1882'lerde resmen başlamıştır. Önceleri Batılı Yahudi zenginlerin Filistin'den para ile Yahudiler için Osmanlı'dan toprak satın alma girişimleri ile başlayan bu

operasyonlar, siyonizmin lideri Theodor Herzl'in 1896-1902 yılları arası tam beş defa İstanbul'u ziyaret ederek amacına ulaşmak için yaptığı girişimlerle yeni bir boyut kazanmıştır."(*)



Sultan Abdülhamit Han bu girişimler karşısında Theodor Herzl'e şu mesajı yollamıştır.

"Bay Herzl, bu meselede ikinci bir adım atmasın. Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsüldar kılmışlardır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan, tekrar kanlarımızla örteriz. Benim, Suriye ve Filistin alaylarımın askerleri birer birer Plevne'de şehit düşmüşlerdir. Bir tanesi bile geri dönmemek üzere hepsi muharebe meydanında kalmışlardır. Devlet-i Aliye bana ait değil, Türk milletinindir."(**)



Ancak Osmanlı Devletinin dağılması ile birlikte bölgede bulunan yerli Yahudiler vasıtasıyla Avrupalı Siyonistler Filistin topraklarını satın aldılar ve şu an tüm Orta Doğunun başında büyük bir sorun olan İsrail Devleti kuruldu.



Girit: Keçecizade Fuat Paşa'nın sadrazamlığı döneminde III. Napolyon, sadrazama "Giri t'i bize satın" der. Keçecizade Fuat Paşa çok sakin bir şekilde "hay hay" der. Bu kadar çabuk verilen cevap karşılığında şaşkınlığını gizleyemeyen III.Napolyon hemen sorar:

"Kaça verirsiniz?" Keçecizade Fuat Paşa aynı rahatlıkla "aldığımız fiyata" der. Tarihe geçecek olan bu cevap karşısında III.Napolyon susar ve gider. Çünkü III.Napolyon bilir ki, Girit 7 yıl boyunca

kuşatılıp, binlerce şehit verilerek alınmıştır.



Hatay: Şimdi biraz da yakın tarihimize Hatay meselemize bakalım. Misak-ı Milli sınırlar içinde olmasına rağmen Hatay, Atatürk zamanında vatan topraklarına katılamamıştır. II.Dünya Savaşı'nın eşiğinde Hatay meselesi kızışınca bir Fransız gazeteci Atatürk'e:

"Hatay için Fransa ile savaşa girecek misiniz?" diye sorar. Büyük Önder Atatürk, yeni kurulan cumhuriyeti bir dünya savaşına sokmak istemez, ama Hatay'dan vazgeçmeyi asla üşünmemektedir. Ve şu cevabı verir: "Hatay benim şahsi meselemdir. Milletimi şahsi bir mesele için savaşa so kamam. Ancak cumhurbaşkanlığından istifa ederim ve Hatay'a geçerim. H atay'ı Anavatana katmak için mücadelemi orada sürdürürüm." diyerek vatan toprağı için yapılabilecek fedakarlığı doruğa çıkarır.



Yukarıda örneklerini okuduğumuz yaşanmış olaylardan daha yüzlerce örnek sayabiliriz. Tarihimiz vatan için yapılan fedakarlıklarla doludur. Şehitliklerimiz bu fedakarlıkların ölümsüz örnekleri olarak her yerde karşımızdadır. Bu örneklerden ders çıkarmalı, bunları masum yatırımlar olarak görmemeliyiz. Toprak satışına karşı dimdik durmalıyız. Çünkü; toprak vatandır, vatan namustur, satılamaz.



Notlar:

(*)Mim Kemal ÖKE, Kutsal Topraklarda Siyonistler ve Masonlar

İstanbul 1991, 3. Baskı, Çağ Yayınları, 55-63











H. Alperen BURAK



alperenburak67@hotmail.com







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 96
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1634
Toplam Tekil 4078362
IP 3.145.60.29






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu