BAKANLIKTAN SKANDAL AÇIKLAMA - Yılmaz TANKUT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BAKANLIKTAN SKANDAL AÇIKLAMA - Yılmaz TANKUT
Tarih: 22.11.2010 > Kaç kez okundu? 2853

Paylaş


ADANA – Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, Yedigöze Barajı’nda hesapsız erken su tutulması sonucu Adana’daki tarım alanlarının susuz bırakılmasından habersiz olduğu ortaya çıktı.

MHP’Lİ TANKUT GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 27 Ağustos 2010 tarihinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, suya en çok ihtiyaç duyulan Yaz aylarında zamansız kesinti yüzünden ürünleri zarar gören Çukurova’daki çiftçilerin feryadını dile getirmiş ve önlem alınmasını istemişti.

İŞTE VEYSEL EROĞLU’NUN CEVABI!

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan MHP’li Milletvekili Tankut’a gönderilen cevapta ise, Yedigöze Barajı’nda erken su toplanması sonucu suyu azalan Seyhan ve Çatalan barajlarından bölgeye kontrollü su verildiği, sulamada her hangi bir proplem yaşanmadığı savunuldu.

DUYARSIZ, VURDUM DUYMAZ ANLAYIŞ

Yılmaz Tankut, yaptığı değerlendirmede “Oysa Aşağı Seyhan Ovası ve Yüreğir Ovası ile Adana-Tarsus arasındaki bölgedeki çiftçiler, kredi kullanarak kurulan ve susuzluk nedeniyle atıl duruma düşürülen damlama sistemine sahip üreticiler ciddi mağduriyetler yaşamışlardı. Bakanlığın, sorumluluk alanında bulunan ve binlerce çiftçimizi mağdur eden uygulamadan habersiz olması ibretlik bir hadisedir. Bu kadar duyarsız, vurdum duymaz bir anlayışın kabul edilebilir yanı olamaz” dedi.

ÇİFTÇİ REFERANDUM KURBANI MI OLDU?

Tankut, önergesinde şu görüşlere yer vermişti:

“Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan referandum nedeniyle Yedigöze Barajı’nda Haziran ayında su tutulmaya başlanarak, yöre halkına popülist bir mesajın verilmek istendiği görüşü hakimdir. Şayet bu görüş doğru ise, tarımsal ekonomiye kısmi bile olsa darbe vurması kesin olan, kredi ve borç kullanarak ziraat yapanlar başta olmak üzere bölgemizdeki üreticileri büyük çapta mağdur edecek bu uygulama her yönüyle yanlıştır. Keza bir oy uğruna ülkemize, ekonomimize, insanımıza zarar verecek bir politikanın benimsenmiş olması hali, çok vahim, çok düşündürücüdür.”







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 14
Dün Tekil 952
Bugün Tekil 426
Toplam Tekil 4090270
IP 3.139.78.149






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























29 Sevval 1445
May s 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Benim Hayatta yegane fahrim, servetim T rkl kten ba ka bir ey de ildir.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu