Ülkücü sigara içmemelidir - Selim UYSAL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ülkücü sigara içmemelidir - Selim UYSAL
Tarih: 29.08.2010 > Kaç kez okundu? 3340

Paylaş


Evet, başlığı doğru okudunuz: Ülkücü sigara içmemelidir.



Aslında bunu herkese söyleyebilirdim. Ancak ben sadece ülkücülere hitap etmek istedim. Çünkü ben de bir ülkücüyüm ve ülkücülerin diğer insanlardan farklı olduğunu, olması gerektiğini düşünüyorum.



Ülkücü nefsini yenen, iradesine sahip çıkabilen insan demektir. Milletini seven ve korumak için gerektiğinde canını verebilen, İslam ahlakı ile ahlaklanan demektir.



Ülkücü hayatını milliyetçiliğe ve İslam”a göre şekillendirir. Her hareketini bunlara uygun şekilde yapmaya çalışır. Zaten ben de bu yüzden “Ülkücü sigara içmemelidir.” diyorum.



Peki nereden çıktı bu? Niye böyle diyorum? Şimdi bunları açıklamaya çalışacağım.



1) MİLLİYETÇİLİK AÇISINDAN



Piyasadaki sigaraların bir çoğu yabancıdır. Ve bu sigaraları satın aldığımızda paramız yabancı sigara şirketlerine gitmektedir. Bu şirketler ise basit ticari şirketler değildir. Bu çokuluslu şirketler Tek Dünya Devleti için çalışan, emperyalist Evanjesitlerin sahibi olduğu şirketlerdir. ABD ve İsrail”e aktardıkları paranın haddi hesabı yoktur.



2) İSLAMİYET AÇISINDAN



İslam Alimlerinin bir kısmı sigara haramdır derken, bir kısmı da mekruh demiştir. Haram diyenler vücuda zarar verdiği, parayı israf ettiği ve insanlara da zarar verdiği için haram demektedirler.



Haram ise zaten bir ülkücünün sigara içmesi gerçekten kabul edilemez. Haram değil de mekruh ise de bu ülkücüye yakışmaz. Çünkü ülkücü İslam ahlak ve faziletine sahip Türk milliyetçisine denir. İslam”ın yasakladığı veya hoş görmediği birşeyi yapmak ülkücünün işi değildir.



3) EKONOMİ AÇISINDAN



Sigara geçici bir haz sağlamakla birlikte bağımlılık da yaratmaktadır. Yani istenildiği zaman içilip istenmediği zaman içilmeyen bir durumu yoktur. Ucuz birşey de değildir. Ve sigaraya verilen para yarara değil zarara gitmektedir. Yani israf edilmektedir. Bu da bizim kesemize zarardır. Ayrıca 1. maddedeki gibi paramızın dışarı gitmesi de mümkündür.



Denilebilir ki ben Türk Malı sigara içiyorum. Ben de diyorum ki tütün ekmeye, onu satın alıp içmeye, ardından ortaya çıkan sağlık sorunlarına harcanan para fabrikalar kurulmaya harcansa, susuz, elektriksiz köylere hizmet götürülmeye harcansa daha iyi olmaz mı? Yani bu tütün sektöründeki parayı daha faydalı yere aktarmaktan bahsediyorum.



4) SAĞLIK AÇISINDAN



Yukarıda da söylediğim gibi sigara vücuda geçici bir haz dışında bir fayda sağlamaz. Ancak sağlığa oldukça zarar vermektedir. Sigaraya bağlı kanserlerden dolayı her sene binlerce insan vefat etmektedir.



Sigara ağız,gırtlak, akciğer kanserlerine yol açmaktadır. Nefes darlığına sebep olmaktadır. Erken yaşlanmak istiyor ve yavaş yavaş ölmek istiyorsanız sigara birebirdir.



Ayrıca sigara çevremizdeki insanlara da zarar vermektedir. Bunlar arasında anne-babamız, kardeşlerimiz, çocuklarımız, arkadaşlarımız, eşimiz, sevdiğimiz de vardır.



5) ÜLKÜCÜLÜK AÇISINDAN



Ülkücü milliyetçidir. Ülkücü, İslam”ın esaslarına uyar. Ülkücü,akıllıdır. Ülkücü, iradesine sahip ve nefsini yenmiş olandır.



İşte bu yüzden ülkücü birinci maddeyi düşünerek sigara içmez. Parasının yabancı kurumlara giderek kendisine düşmanlık için kullanılmasına izin veremez. Banane diyemez.



İşte bu yüzden ülkücü ikinci maddeyi düşünerek sigara içmez. İslam”ın hoş görmediği ve yasakladığı şeylere ülkücü uzaktır.



İşte bu yüzden ülkücü üçüncü maddeyi düşünerek sigara içmez. Çünkü o Türk milletini en kısa yoldan refaha ulaştırmak, Türkiye”yi en kısa sürede güçlü bir devlet haline getirmek ister. Bu yüzden de milletinin parasını israf etmeye karşı çıkar. Ayrıca kendi parasını da israf etmek yerine davası, ailesi ve hayır için kullanmayı tercih eder.



İşte bu yüzden ülkücü dördüncü maddeyi düşünerek sigara içmez. Ülkücü kendisine ve çevresine zarar vermek için değil, yarar sağlamak için çalışandır. Ülkücü milletine fayda ve hizmeti gaye edinmiştir. O halde ülkücü milletine daha fazla hizmet etmek için ileriki yıllarda onun sağlığını ve dolayısıyla hizmet etmesini engelleyecek sigaradan uzak durmalıdır.



İşte ülkücü nefsini yendiği ve iradesine hakim olabildiği için, bir irade zayıflığından kaynaklanan sigara bağımlılığını elinin tersiyle iter.



ÜLKÜCÜ SİGARADAN UZAK DURARAK, HEM SAĞLIĞINI, HEM DİNİNİ, HEM KENDİ VE ÜLKESİNİN CEBİNİ KORUMUŞ OLUR.



O HALDE HAYDİ SİGARAYA SON DİYELİM!





Selim Uysal







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 67
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 750
Toplam Tekil 4077478
IP 3.142.195.24






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 6.389 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu