AKP”NİN ÜLKÜCÜLERE OLAN SEVGİSİZLİĞİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME - Serkan YILDIZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AKP”NİN ÜLKÜCÜLERE OLAN SEVGİSİZLİĞİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME - Serkan YILDIZ
Tarih: 20.07.2010 > Kaç kez okundu? 2967

Paylaş


MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu yaptığı yazılı açıklamasında; “Tecrübelerimizle sabittir ki, AKP yöneticilerinin kalplerinde ülkücülere dair zerre kadar sevgi yoktur” dedi.



Barutçu; 15 senedir belediyeleri, 8 senedir hükümeti yöneten AKP”li yöneticiler tarafından, sırf ülkücü olduğu için işinden atılmış, sürgün yemiş, kimliğini gizlemek zorunda bırakılmış, görevinden alınmış, terfisi engellenmiş, çoluk çocuğundan ayrı düşürülmüş, mahkemelere gönderilmiş mağdurların varlığı bu sevgisizliğin kanıtıdır.



Her fırsatta, ülkücüleri ““ırkçı, kafatasçı, faşist”“ olarak nitelendiren, Milliyetçi Hareket Partisi”ni ““tabela partisi, yavru muhalefet”“ olarak tanımlayan AKP Genel Başkanı, bizatihi bu sevgisizliğin kanıtıdır.



Milliyetçi Hareket Partisi”ne ““terörden nemalanıyor, şehit cenazelerini istismar ediyor, kandan besleniyor”“ şeklinde iğrenç iftiralar atan, MHP ile BDP” yi aynı kefeye koyacak kadar alçalan AKP yöneticilerinin hezeyanları bu sevgisizliğin en büyük kanıtıdır.



Seçim zamanı, köy köy, kasaba kasaba gezip, ““CHP ile MHP ruh ikizidir, MHP”ye vereceğiniz her oy, CHP”ye verilmiş oy gibidir”“ şeklinde kara propaganda yapan AKP”lilerin iftiraları bu sevgisizliğin en büyük kanıtıdır.



Alparslan Türkeş”i merhum Adnan Menderes”in asılmasından, Devlet Bahçeli”yi de bebek katili Apo”nun asılmamasından sorumlu gösteren kara propagandayı yapan AKP”lilerin bühtanları, bu sevgisizliğin en büyük kanıtıdır.



Alparslan Türkeş”i, her türlü iğrenç iftirayla yıllardır suçlayanlar kendileri değilmiş gibi, işlerine geldiği zaman Alparslan Türkeş”i kendilerine referans göstererek ülkücüler arasında fitne çıkarmaya çalışan AKP”lilerin utanmazlıkları bu sevgisizliğin en büyük kanıtıdır.



Bölücü teröre karşı kahramanca mücadele etmiş Özel Harekâtçıları, ““sarkık bıyıklı MHP militanı”“ olarak tahkir ve tezyif eden AKP”li yöneticinin düşmanlığı bu sevgisizliğin kanıtıdır.



Örnekleri daha da uzatmak mümkündür ve bütün yaşananlar göstermektedir ki, AKP”li yöneticiler -başta genel başkanları olmak üzere- ülkücüleri hiç sevmemişler, MHP”ye ve kadrolarına karşı hasmane bir tutum içinde olmuşlardır.



Bugünlerde, yine ülkücüleri hedef alan iftira ve fitne kampanyasının altında yatan neden, tevile yer bırakmayacak kadar açıktır:



MHP İÇİNDE KARIŞIKLIK ÇIKARMAK, MHP”NİN MUHALEFET DİRENCİNİ KIRMAK



12 Eylül”le hesaplaşacağız aldatmacasıyla, ülkücülere mesaj veren AKP”lilerin ne kadar samimiyetsiz oldukları, yukarıdaki örneklerden anlaşılmaktadır.



Burada dikkat çeken en önemli husus, MHP”yi tabela partisi olarak tanımlayan, %10-11 civarında gösteren AKP ve yandaş medyasının, sürekli MHP”ye dönük kara propaganda yapıyor olmasıdır.



8 senedir ilgili/ilgisiz her hadise karşısında ““millet bizim arkamızda”“ diye efelenen AKP ve yandaşları, ne olmuştur da baraj sınırındaki tabela partisi (!) MHP”nin oylarına ihtiyaç duymuştur.



Yoksa bu telaş, referanduma ilişkin milletin tercihlerinin bıçak sırtı bir seyirde sürüyor olmasından mıdır?



Senelerdir ülkücülere zulüm edenlerin, şimdi ülkücüleri hatırlamalarının, referandum korkusundan başka bir nedeni yoktur.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 66
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1915
Toplam Tekil 4078643
IP 3.149.229.253






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu