OHAL”e karşı olanlar bölünmeyi bekliyor - Dr. Feridun ÖZGÜMÜŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









OHAL”e karşı olanlar bölünmeyi bekliyor - Dr. Feridun ÖZGÜMÜŞ
Tarih: 27.06.2010 > Kaç kez okundu? 3080

Paylaş


MHP lideri Bahçeli, “OHAL”e karşı olanlar Türkiye”deki akan kanı görmeyenler ve bölünmek için elinden geleni yapanlardır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL”e karşı olanların Türkiye”deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye”nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenler olduğunu savundu.



OHAL”e karşı olanlar akan kanı göremeyenlerdir

Habertürk”ün haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplu açılış törenlerine katılmak için geldiği Konya”nın Çumra ilçesindeki Sırçalı Mesire Alanı”nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, OHAL”e karşı olanların Türkiye”deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye”nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenler olduğunu savundu.



OHAL uygulamasına geçilmesini istiyoruz

Bahçeli, "OHAL, demokrasiye karşı olmayan anayasal bir kurumdur . Bir ülkede anarşi ve terör boy gösterdirken OHAL”i her ülke vatandaşı düşünmelidir.Sözde analar ağlamasın, kan akmasın demekle olaylar bitmez. Gerekli tedbirleri almak lazım . Biz MHP olarak Anayasal bir tedbiri ortaya koyuyoruz. OHAL uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Geçerler veya geçmezler bu siyasi iktidarın bileceği iştir. Ancak kan akmaya devam ederse vebali üzerlerine düşer" dedi.



Her gün 2-3 tane şehidin verildiği bir dönemde bunların kim tarafından gündeme getirildiğine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, 20 yıldan beri aynı insanların aynı şekilde konuşarak televizyonları meşgul ettiğini, bu kişilerin insanların zihnini karma karışık hale getirdiğini söyledi.



Türk milleti yalnız değildir

Ülkenin bir taraftan ““silahşörlerle”“, bir taraftan da ““kalemşörlerle”“ mücadele ettiğini ifade eden Bahçeli, ““Ancak herkes bilsin ki Türk milleti yalnız değildir. Bunların hepsini aşacaktır. Ve Türkiye kardeşliği koruyacaktır, istikrara kavuşacaktır”“ diye konuştu. Bir gazetecinin ““şehit aileleri sahipsiz mi?”“ sorusuna Bahçeli, şehit ailelerine “kelle” diyecek kadar nezaketsiz olanlardan başka bir şey beklenmeyeceğini kaydetti. Bahçeli, kökü kazınana kadar terörle mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.





BAHÇELİ: “ÜLKE BİR YANDAN SİLAHŞÖR DİĞER YANDAN KALEMŞÖRLERLE MÜCADELE EDİYOR!..”

Bir gazetecinin “şehit aileleri sahipsiz mi?” sorusuna Bahçeli, şehit ailelerine “kelle” diyecek kadar nezaketsiz olanlardan başka bir şey beklenmeyeceğini kaydetti.

27 Haziran 2010 Pazar 00:11

KONYA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL”e karşı olanların Türkiye”deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye”nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenler olduğunu savundu.

Bahçeli, toplu açılış törenlerine katılmak için geldiği Konya”nın Çumra ilçesindeki Sırçalı Mesire Alanı”nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasıyla ilgili açıklamalarınıza farklı tepkiler geldi, terörle mücadeleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bahçeli, “ Ver kurtul siyaseti damarlarına kadar işlemiş olanlar vererek kurtulmanın yollarını arıyorlar. Onun için OHAL”e karşı olanlar Türkiye”deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye”nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenlerdir. OHAL bir Anayasal kurumdur. Demokrasiyle çatışır bir yönü yoktur” dedi.

Bir ülkede huzursuzluk, asayişsizlik, çatışma ve bölünme tehditleri zirveye çıkmış durumdaysa OHAL”i düşünmenin her ülke vatandaşı için görev olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti: “Sözde “analar ağlamasın” demekle bir şey bitmiyor. Kan akmasın demekle bir şey bitmiyor. Gerekli tedbirleri almak lazım. Biz MHP olarak Anayasal bir tedbiri ortaya koyuyoruz. OHAL uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Geçerler veya geçmezler bu siyasi iktidarın bileceği iştir. Ancak kan akmaya devam ederse vebali üzerlerine düşer.”

“Profesyonel askerlikte Türkiye geç kaldı mı?” sorusuna ise Bahçeli, bütün bunların hepsinin Türkiye”deki açık bir mücadeleyi gölgelemek, saptırmak ve kafaları karıştırmak için ortaya konulan şeyler olduğunu bildirdi.

Her gün 2-3 tane şehidin verildiği bir dönemde bunların kim tarafından gündeme getirildiğine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, 20 yıldan beri aynı insanların aynı şekilde konuşarak televizyonları meşgul ettiğini, bu kişilerin insanların zihnini karma karışık hale getirdiğini söyledi. Bir taraftan bu ülkenin “silahşörlerle”, bir taraftan da “kalemşörlerle” mücadele ettiğini ifade eden Bahçeli, “Ancak herkes bilsin ki Türk milleti yalnız değildir. Bunların hepsini aşacaktır. Ve Türkiye kardeşliği koruyacaktır, istikrara kavuşacaktır” diye konuştu.

Bir gazetecinin “şehit aileleri sahipsiz mi?” sorusuna Bahçeli, şehit ailelerine “kelle” diyecek kadar nezaketsiz olanlardan başka bir şey beklenmeyeceğini kaydetti.

Bahçeli, kökü kazınana kadar terörle mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 74
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1968
Toplam Tekil 4078696
IP 18.117.182.179






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 9.059 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu