MOSSAD MİT”in yeni başkanından korkuyor - Anadolu Ajansı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









MOSSAD MİT”in yeni başkanından korkuyor - Anadolu Ajansı
Tarih: 13.06.2010 > Kaç kez okundu? 2781

Paylaş


Haaretz Gazetesi iddiası MOSSAD MİT Başkanı”ndan korkuyor



İsrail güvenlik çevreleri: Gazze”ye gemilerle yardım operasyonunun, 42 yaşındaki Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından birlikte planlandı





İsrail”in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail savunma kuruluşlarının ve özellikle istihbarat örgütü Mossad”ın Dış İlişkiler bölümünün, Türk istihbarat örgütü MİT”in başına yapılan son atamadan kaygı duyduğunu ileri sürdü.



Davutoğlu-Başbakan ve Fidan planladı

Merkez sol çizgideki gazetenin savunma ve askeri konularda uzman yazarı Amir Oren”in imzasını taşıyan haberde, İsrail güvenlik çevrelerinin, Gazze”ye gemilerle yardım operasyonunun, 42 yaşındaki Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından birlikte planlandığına ve ilişkilerdeki kasti değişimi temsil ettiğine inandıkları belirtildi. Ancak Haaretz, Fidan”ın yardım operasyonunun içinde yer aldığı veya yardım gemilerinin organizasyonunu yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile bağlantısı olduğuna dair somut bir bilginin bulunmadığını vurguladı.



Fidan, İran”la ilişkileri güçlendirmede kilit önemde

Mossad yetkilileri ile yerel siyasi-güvenlik kuruluşlarının yetkilileri arasında yapılan toplantılarda, Fidan”ın daha önce Başbakanlık”ta Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptığı ve Türkiye”nin İran ile bağlarının güçlendirilmesinde merkezi rol oynadığının vurgulandığı belirtildi.

MİT”in İsrail”de Mossad ve Shin Beth gibi iki örgüt tarafından gerçekleştirilen iç ve dış istihbarat görevini tek başına yüklendiği kaydedilen haberde, akademik kariyeri sırasinda ABD, İngiltere ve Türkiye”de istihbarat servislerinin kıyaslamalı incelemesini yapan Hakan Fidan”ın da MİT”te iç ve dış istiharatın ayrılması gibi kurumsal değişiklikler planladığı. ancak buradaki amacının kendi atamasına yönelik eleştirileri savuşturmak olduğu ileri sürüldü.



İsrail”in bilgi paylaşımı azalacak

Haaretz”e göre Fidan”ın atanmasına yönelik İsrail istihbarat ve güvenlik yetkililerinin kaygıları iki olası sonuç doğuracak. "Birincisi, iki ülke arasındaki istihbarat değişimi zarar görürken, ikincisi İsrail, kendisine düşman ülke veya örgütlerin eline geçebileceği kaygısıyla Türkiye”ye bilgi aktarımını sınırlandıracak."







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 65
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1697
Toplam Tekil 4078425
IP 18.218.129.100






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu