Bakan Koca Kartal'da çöken binada yaralananları ziyaret etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Bakan Koca Kartal'da çöken binada yaralananları ziyaret etti
Tarih: 11.02.2019 > Kaç kez okundu? 715

Paylaş


AA - İstanbul - 11 Şub 2019 04:28





Kategori: Genel





Bakan Koca Kartal'da çöken binada yaralananları ziyaret etti





Sağlık Bakanı Koca, Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazından kurtarılarak hastanede tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.





İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazından kurtarılarak Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Koca, Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Koca, çöken binada enkaz kaldırma çalışmalarının dün itibarıyla sona erdiğini hatırlattı.

Koca, Kartal'daki çöken binada 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını ve hastanelerde tedavi altına alındığını belirterek, "Şu an 14 hastamızdan biri taburcu edildi, 6 kişi yoğun bakımda." diye konuştu.

Hastaların sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Koca, "Bir hastamızı dün servise almış olduk, servisteki hasta sayımız şu an 7." dedi.

Yoğun bakımdaki 6 hastadan birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu anlatan Koca, "Onun dışında 6 yaşındaki Havva kızımızın genel durumu iyi, solunum cihazına bağlı değil. Sağ bacağına bugün küçük bir müdahale yapıldı. Onun dışında bulguları iyi seyreder durumda. Ayrıca 9 yaşında Mahmut Tayyip evladımızı biliyorsunuz, bugün sol bacağına küçük bir müdahale yapıldı, o da solunum cihazına bağlı değil. Kendisiyle konuştum genel durumu iyi, ciddi sorunu görünmüyor. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde zannediyorum toplam 4 hastamızı taburcu edebiliriz." diye konuştu.

Bir gazetecinin enkazdan kurtarılan Mert Aydın'ın (19) sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine Koca, "Mert'in de sağ bacağına bugün küçük bir müdahale yapıldı. Yer yer dalgalı bir kardiyak sorunları da oluyor. Kendisiyle de konuştum. Genel durumu ciddi değil ama biraz daha yakın takip edilmesi gereken durumda." dedi.

Bakan Koca, hastanedeki hekimler ve sağlık çalışanlarına da teşekkür ederek, "Milletimizin başı sağ olsun, benzer acıları Rabb'im m bir daha yaşatmasın inşallah." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, ayrıca ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan 112 Acil Servis, UMKE, AFAD ve diğer STK çalışanlarına geceli gündüzlü gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Koca'ya ziyaretleri sırasında, İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ile Başhekim Demirhan da eşlik etti.

Muhabir: Elif Küçük











Muhabir: Elif Küçük

Yayınlayan: Mehmet Akgün





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 879
Toplam Tekil 4072806
IP 3.145.60.166






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu