“Milletimizin ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele tarihî öneme sahiptir” 27.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Milletimizin ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele tarihî öneme sahiptir” 27.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 27.01.2019 > Kaç kez okundu? 533

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Antalya Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Son 5-6 yılda ülkemizin önünü kesmek, milletimizin ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele gerçekten tarihî öneme sahiptir. Bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Büyük bir üzüntüyle ifade ediyorum ki ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Antalya Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.





“100 MİLYON LİRALIK MADDİ ZARARI TELAFİ ETMEK İÇİN GEREKEN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR”



Antalya'daki fırtınanın ardından yaşanan doğal afette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlıklar, büyükşehir belediyesi ve diğer kurumların gelişmeleri yakından takip ettiğini, ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 milyon lira tutarındaki maddi zararı telafi etmek için gereken çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın MHP kanadı adaylarına başarılar dileyerek, Antalya'nın bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına ve Cumhur İttifakı ile kurulan gönül birliğine sahip çıkacağına olan inancını dile getirdi.



Antalya’nın gerçek bir dünya şehri olduğunu, geçen yıl kente gelen 12,5 milyon turistin bunun katını olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmde marka olan Antalya’nın ihraç ettiği tarım ürünleriyle de büyük bir marka olduğunu kaydetti.



“ANTALYA'YA 16 YILDA 40 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”



Antalya'ya 16 yılda 40 milyar lira yatırım yaptıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kente 9 bin 431 adet yeni derslik, 3'ü vakıf 1'i devlet 4 üniversite, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 415 yatak kapasiteli yurt binaları kazandırdıklarını anlatarak, birkaç yıl içinde farklı ilçelerde toplam 4 bin 750 kişilik yükseköğrenim yurtlarının da açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanı sıra spor salonları, gençlik merkezleri, futbol sahaları gibi sosyal tesisleri de hizmete açtıklarını hatırlatarak, Antalya'da 3 millet bahçesi projesinden birisi olan Manavgat'taki Türkbeleni Millet Bahçesi’ni açacaklarını, eski stadın yerine yapılan millet bahçesinin tamamlanmak üzere olduğunu, Antalya Kent Müzesi Millet Bahçesi’nin ise ekim ayında tamamlanacağını açıkladı.



Sağlık alanında 20'si hastaneden oluşan 56 yeni sağlık tesisi yaptıklarını, 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi ile 11 adet sağlık tesisinin inşasının sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'ya yapacakları bin yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 4 bin 432 konut projesinin tamamlandığını, şehirdeki ihtiyaç sahiplerine 2,5 milyar lire devlet desteği yapıldığını, 195 kilometre olan bölünmüş yolun 640 kilometreye çıkartıldığını, toplam maliyeti 13 milyar lira olan 19 yol projesinin yapımının ise sürdüğünü anlatarak, “Biz icraat yapıyoruz laf değil ve eserlerimizle ortadayız. Ziya Paşa ne diyor? 'Eşek ölür kalır semeri insan olur kalır eseri' olay bu” şeklinde konuştu.



“ANTALYA’YA ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’ya yapılan ulaşım, altyapı, raylı sistem projelerinden örnekler vererek, Antalya'yı İstanbul ve İzmir'e Yüksek Hızlı Tren hattı ile bağlayacaklarını, Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Antalya hızlı tren projesi ile Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesinin etüt çalışmalarının da sürdüğünü sözlerine ekledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazipaşa Havalimanının Antalya’daki ikinci havalimanı olarak hizmete girdiğini, üçüncü havalimanı olarak da Batı Antalya Havalimanı çalışmalarına başladıklarını, bu havalimanını da 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedeflediklerini açıkladı.



Antalya'nın aynı zamanda bir tarım şehri olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda Antalya'ya 19 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini, 10 baraj ve iki göletin yapımının sürdüğünü bu çalışmalar neticesinde Antalya'da 472 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını, yapımı süren sulama tesisleriyle birlikte 199 bin dekar zirai arazinin daha sulanabileceğini aktardı.



Antalyalı çiftçilere 1,1 milyar liralık tarımsal destek verdiklerini, 196 bin Antalyalı işverene 4 milyar liralık teşvik sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin sadece Antalya’ya değil tüm Türkiye’ye hizmet ettiğini, eserler kazandırdığını söyledi.



“İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANINDIR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiği dönemde, vatandaşa hizmet götürmeyen bir belediyeyi CHP’den devraldığı anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz birileri gibi yıllarca istismar siyasetiyle ayakta durmaya çalışmadık. Sular akmayan bir İstanbul ve tankerler sular getiriyordu, o tankerlerle sular dağıtılıyordu. Yalova'dan tanker geliyor, Kuruçeşme'ye su getiriyordu. Bunları yaşadık. Fakat biz Istranca dağlarını delerek, 180 kilometreden İstanbul'a su getirdik. Şu anda İstanbul'un su sorunu yok. Böyle bir durum söz konusu değil. Bir de alternatiflerini hazırladık, boğazın altından Anadolu'dan Avrupa'ya su. Aynı şekilde alternatif Avrupa'dan Asya'ya, Anadolu'ya da yine su. Herhangi birisinde bir sıkıntı olursa bunu gidermek bu alternatifleri yaptık. İş bilenin kılıç kuşananındır."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin girdiği ilk seçimden bugüne milletin emanetine sahip çıktığını, koruyup kolladığını ve emaneti her zaman ileriye taşıdığını aktararak, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini, bunu yaparken tüm vatandaşların hizmetlerden faydalanabilmesi için yoğun çaba harcadıklarını, 81 vilayet ve 81 milyon vatandaşa hep aynı mesafede bulunduklarını, hep aynı hizmetleri götürdüklerini ve aynı aşkla sevdiklerini vurguladı.



“BU MİLLETİN İSTİKLAL VE İSTİKBALİNE SALDIRAN KİM VARSA HEPSİNİN KARŞISINA DİKİLDİK”



Türkiye’de her ilde, ilçede, toplumun her kesiminde karşılığı olan, oy alan tek partinin AK Parti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye ve Türk milletinin hakkına, hukukuna, istiklaline ve istikbaline saldıran tüm vesayet güçlerine, terör örgütlerine ve darbecilere karşı hep dik durduklarını, millete samimiyet ve muhabbetle, Türkiye’ye de sevgiyle baktıklarını ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 5-6 yılda ülkemizin önünü kesmek, milletimizin ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele gerçekten tarihî öneme sahiptir. Bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Büyük bir üzüntüyle ifade ediyorum ki ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır” dedi.



Ana muhalefet partisinin yıllarca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü istismar ettiğini ve bu istismarı sürdürdüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı kadroların yıllarca laiklik adı altında ayrımcılık, çağdaşlık adıyla da medeniyet ve tarih düşmanlığı yaptığını sözlerine ekledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin bölücü terör örgütleriyle kol kola yürümeye başladığına dikkati çekerek, Antalya’nın ana muhalefet partisinin bu davranışlarına en güzel cevabı vereceğine inandığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ile 15 ilçenin AK Parti belediye başkan adayları ile Cumhur İttifakı kapsamında Alanya, Kemer, Korkuteli ve Finike’de desteklenecek MHP adaylarını açıkladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101730/-milletimizin-ayagina-pranga-vurmak-icin-oynanan-oyunlara-karsi-verdigimiz-mucadele-tarih-oneme-sahiptir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1351
Toplam Tekil 4074627
IP 18.116.63.174






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu