“Askerî ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye istemeyenler tüm araçlarıyla sahada” 25.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Askerî ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye istemeyenler tüm araçlarıyla sahada” 25.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 27.01.2019 > Kaç kez okundu? 575

Paylaş


AK Parti Erzurum İl Başkanlığı teşkilat yemeğinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış politikada etkili, savunma sanayinde bağımsız, askerî ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye’yi istemeyenler tüm araçlarıyla sahada. Bu çevreler geçtiğimiz Ağustos ayında maruz kaldığımız gibi, kimi zaman döviz kuru manipülasyonlarıyla, kimi zaman da siyaset mühendisleriyle hedeflerine ulaşmaya çalıştı” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum İl Başkanlığının Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde düzenlediği teşkilat yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.



Konuşmasının başında 31 Mart yerel seçimlerine 66 gün kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı kapsamında açıklanan AK Parti ve MHP’li belediye başkan adaylarına başarılar diledi.



“ÜLKEMİZİN TÖKEZLEMESİNİ BEKLEYENLERE ESASLI BİR DERS VERECEĞİZ”



Erzurum Aday Tanıtım Toplantısı’nı coşkulu bir atmosferde gerçekleştirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları 31 Mart akşamı sandıklar açılana kadar zorlu bir seçim maratonunun beklediğini, bu süreci AK Parti ve MHP’li adayların Cumhur İttifakı olarak tam bir dayanışma ruhu içerisinde bu süreci yürütmeleri gerektiğini kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda her bir oyun aynı amaca hizmet edeceğine işaret ederek seçimden 31 Mart yerel seçiminden dosta güven, Türkiye düşmanlarına korku salacak bir başarı oranıyla çıkmanın çok büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.



“1 Nisan sabahı için yıkım senaryoları kuranlara; ülkemizin tökezlemesini, partimizin ve Cumhur İttifakı’nın sendelemesini bekleyenlere esaslı bir ders vereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mücadele tarzlarında karamsarlığa, ümitsizliğe, rehavete ve gevşemeye asla yer olmadığını yineledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyecilikte çeyrek asrı, iktidarda ise 16 yılı geride bırakan, Türk siyasi tarihine damga vuran başarılara imza atan AK Parti’nin en büyük sırrının yılgınlığa düşmeden, Hakkın ve halkın rızası için gece gündüz çalışmak olduğunu söyledi.



“İÇ VE DIŞ SİYASETTE KURULAN TEZGÂHLARIN HEPSİNİ YIKTIK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yakın çevresinde yaşanan kritik hadiselerin 31 Mart mahalli idareler seçimlerini hiç olmadığı kadar önemli bir hâle getirdiğine dikkati çekerek seçimlerin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yakından takip edileceğini, AK Parti’nin alacağı sonucun da bu bakımdan çok önemli olduğunu dile getirdi.



Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin sınırlarının hemen dibinde bir terör koridoru oluşturmak için Batılı güçlerin neler yaptığının görüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Normal şartlarda bırakın birbiriyle ittifak kurmayı, aynı fotoğraf karesine dahi girmesi tahayyül edilemeyecek partilerin belli çevrelerin telkinleriyle, emirleriyle al gülüm ver gülüm pazarlıklarla nasıl bir araya getirildiğini de izliyorsunuz. Dış politikada etkili, savunma sanayinde bağımsız, askerî ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye’yi istemeyenler tüm araçlarıyla sahada. Bu çevreler geçtiğimiz Ağustos ayında maruz kaldığımız gibi, kimi zaman döviz kuru manipülasyonlarıyla, kimi zaman da siyaset mühendisleriyle hedeflerine ulaşmaya çalıştı. Ulaşabildiler mi? Hayır, elhamdülillah. Şu anda bakın döviz düşmeye başladı, işte 5,2 filan buralara düştü, doların durumu bu. Sıkı tutacağız, iyi duracağız. Daha önce de söyledim, bunların hepsi gelip geçici.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi iddialarından vazgeçirmek, eski kötü, zayıf ve edilgen günlerine geri döndürmek için iç ve dış siyasette kurulan tezgâhların hepsini yıktıklarını anlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Harita Genel Müdürlüğü Küre ve Harita Genel Müdürlüğü Atlas Millî Harita uygulamalarının tanıtımlarının yapıldığını anımsatarak Google ve Yandex uygulamalarına alternatif yerli uygulamaların hazırlandığını kaydetti.



Kendisine memleketi Rize Güneysu’nun, İstanbul Boğazı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile tarihî yarımadanın görüntülerinin gösterildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte 31 Mart seçimlerine giden bu kadro, bu özgüvenle gidiyor. Başardık, başarıyoruz, insansız hava araçlarımızla başarıyoruz, silahlı insansız hava araçlarımızla başarıyoruz, şimdi onun çok daha güçlüsünü yapıyoruz, o güçlüsü bir başka. Kapılarında bizi bekletenler artık bekletemeyecekler, çünkü biz yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Rusya seyahatinin de çok verimli geçtiğini dile getirerek Türkiye’nin güneyinde barışı da inşallah bu yolla sağlayacaklarını söyledi.



“KAYYUMLAR TARAFINDAN YÖNETİLEN YERLERİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE BULUŞTURMAK BOYNUMUZUN BORCU”



31 Mart seçimlerine giden süreçte, görevi, konumu, makamı ne olursa olsun her bir AK Partilinin mesuliyetinin çok ağır olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurumlulardan Türkiye’nin dört bir yanındaki hemşerilerine telefon diplomasisi yoluyla seçimlerin Cumhur İttifakı için ne kadar önemli olduğunu anlatmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bu kutlu mücadelenin bize yüklediği sorumluluklar var. Ve biz kişisel, nefsi değil, hesabi değil, hasbi davranacağız ve yola da öyle devam edeceğiz. Erzurum’da daha büyük bir başarı bekliyoruz ve ben sizin gözlerinizde bunu görüyorum” ifadesini kullandı.



Vatandaşları belediyelerde en iyi hizmeti AK Parti’nin vereceğine ikna etmek için gereken her çalışmayı gerçekleştireceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle kayyumlar tarafından yönetilen yerleri AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmak boynumuzun borcudur. İnşallah bu kadronun bize, milletimize ve gözlerini ülkemize yöneltmiş tüm mazlumlara beklenen sevinci yaşatacağına inanıyorum” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde Cumhur İttifakını temsil edecek AK Parti ve MHP adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101713/-asker-ve-ekonomik-olarak-guclu-bir-turkiye-istemeyenler-tum-araclariyla-sahada-