Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Kremlin Sarayında 23.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Kremlin Sarayında 23.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 24.01.2019 > Kaç kez okundu? 541

Paylaş


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin Kremlin Sarayında gerçekleştirecekleri baş başa görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 2018 yılında sık sık görüştüğünü anımsatarak 2019 yılının ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



“RUSYA İLE TİCARET HACMİNE DAİR KONULAN HEDEFLERE ULAŞMA KARARLILIĞINDAYIZ”



Türkiye ile Rusya arasında siyasi, askerî, ekonomik, ticari, kültürel alanlarda gerçekten çok farklı bir gelişmenin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilişkinin bölgesel güvenliği ve bölgenin barışını da çok olumlu etkilediğini bildirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Astana süreciyle başlatmış olduğumuz üçlü zirveler, gerek Soçi, gerek Ankara, gerek Tahran, bunlar da gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu. Şimdi yine bu görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının çok faydalı olacağına ben ayrıca inanıyorum” diye konuştu.



Turizmdeki gelişmelerin iki ülke halkı arasında çok önemli kaynaşmalara neden olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticari ilişkilerin de sürekli artış trendinde olduğunu ve ticaret hacmine dair konulan hedeflere ulaşma kararlılığında olduklarını yineledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, Kerç Boğazı’ndaki iki geminin çarpışması neticesinde aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu denizcilerin hayatını kaybettiğini anımsatarak kazada ölenlere Allah’tan rahmet diledi.



RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN: “İKİ ÜLKENİN BÖLGESEL GÜVENLİK MESELELERİYLE İLGİLİ OLARAK İŞ BİRLİĞİ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”



Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ikili ticaret hacminin her geçen yıl artığına dikkat çekerek Türkiye’ye giden Rus turistlerin sayısı geçen sene yüzde 30 oranında artarak rekor bir seviye olan 6 milyona ulaştığını söyledi.



İki ülke halkının dostluk ilişkilerinin nitelik olarak yoğunluk kazandığını ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin, “Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dostum; ikili ilişkilerimizin bu kadar yoğun bir şekilde gelişiyor olması büyük bir ölçüde sizin kişisel katkınıza bağlıdır. Sizin bu ilişkilerimizin gelişmesine ne kadar büyük önem ve katkı sağladığınızı görüyoruz” dedi.



Rusya ve Türkiye arasındaki büyük stratejik projelerin gerçekleştirilmesinin planlı şekilde devam ettiğine vurgu yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, iki ülkenin Suriye başta olmak üzere bölgesel güvenlik meseleleriyle ilgili olarak da iş birliğinin yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.



Rusya Devlet Başkanı Putin konuşmasının devamında Kerç Boğazı’ndaki kazada hayatını kaybeden Türk vatandaşları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı dileklerini ileterek, “Bu olay Rus karasuları dışında cereyan etmiş, tarafsız sularda, bir gemiden bir başkasına akaryakıtın aktarılması suretiyle. Bizim kurtarma ekiplerimiz yoğun bir şekilde olaya müdahale etmiştir ve oradaki insanların hayatlarını kurtarmak için de ellerinden geleni yapmıştır, ama yine de büyük bir trajedidir. Ölenler ve yakınları için başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101680/cumhurbaskani-erdogan-rusya-kremlin-sarayinda





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1659
Toplam Tekil 4067793
IP 3.142.250.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu